Jump to content

Kenneth L

Club Member
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Kenneth L

 1. Det är väl bara att ha den i Autoläge. Men klart att det är utmanande för packningar och sådant när grejorna knappast används.
 2. Mustangen har ju gått vad man kan säga ett helt varv i designhänseende - S550 Fastback är ju väldigt lik 66'ans fastback. Sedan var det ju många små ändringar som drev mot den jag gillar - Fastback från -69. Därefter kom en ändringar, bränslekrisen drev hela bilindustrin att göra konstiga saker och nu är ju Mustangen hemma igen tycker jag. Ska bli spännande att se hur dom gör med motorvarianter, till och med i USA börjar nog V8 sjunga på sista versen för den stora majoriteten av Mustangeran, och emissionslagstiftningen i delar av USA skyndar nog på detta. De spionbilder på inlägget ovan pekar ju mot små förändringar och det är väl egentligen inget annat att förvänta sig av en fulländad designklassiker!
 3. Ljudet blir alldeles för högt i den setupen med X-pipe och mina dämpare. Hade en kompis i USA med ljust den set-up och jag vill varken åka ikring och bullra så mycket eller ha diskussioner med besiktningskillarna. Och jag vill kunna använda bilen på långresor utan att ha ont i huvudet för bullret. Om besiktningspersonalen väljer att inte gnälla har jag inga problem med det - men jag lovar att man uppfyller inte de europeeiska bullerkraven och man uppfyller inte de amerikanska i de stater där man faktiskt bryr sig. I Indiana där vi bodde brydde ingen sig så där hade det varit bara att åka.
 4. Jag tycker att slutrören fyller upp perfekt i urtagen på diffusern bak. Fick böja o bocka lite på fästena för att få det perfekt linjerat men det blev riktigt vasst och ser supersnyggt ut!
 5. Jag kör axelback - jag har stora resonatorn kvar (dvs mittljuddämparen under bilen) - köpte en X-pipe också i USA från Ford Performance men ville inte montera den pga de svenska reglerna. Jag handlade av CJ Ponyparts i USA när jag bodde där. Denna var det: https://www.cjponyparts.com/ford-performance-by-borla-axle-back-exhaust-kit-2-1-2-sport-stainless-steel-with-4-chrome-tips-mustang-gt-2015-2017/p/M5230M8SC/ Vad är du ute efter i ljud? För oss var det viktigt att tex kunna köra 2-3 veckor runte europa med bilen utan att sitta o reta sig på ljudet i motorvägsfart. Detta är för mig precis på gränsen för det - och mera ljud skulle jag inte gilla om man inte bara vill bullra i stan!
 6. Jag köpte Ford Performance Racing och är supernöjd, finns ingen drone(resonansljud) på motorvägsfart, passerar besiktningen utan tjafs och mullrar väldigt gott när man trycker på.
 7. Halloj på er alla kompisar! Då har man landat hemma i Södermanland med bil och Container full med saker som man kanske egentligen skulle sorterat innan flytten - men nu var jag tvungen att fixa det hemma i Sverige i alla fall. Bilen registrerad och klar på alla sätt o vis hemma och står nu inställd varmt och fint i garaget. Jag har även hunnit klämma en del mil här hemma på svenska vägarna och det känns kanonbra! Och jag har fått tummen ur och är nu betalande medlem i klubben!
 8. Det finns släta svarta plastdelar att köpa i USA.
 9. Du kan ju knappt få en reparation billigare än 1400:- så vad finns det att fundera på? Och du vet att det blir bra!
 10. Jag har absolut inga problem med mina givare. Jag har 2 set hjul och det är bara att byta hjulen och dom kopplar upp sig direkt. Man kan även flytta hjulen till ny position och det funkar direkt. Jag har köpt originalgrejor från Ford.
 11. Du behöver bli av med de oranga positionsljusen framåt och jag köpte detta kit: https://www.cjponyparts.com/diode-dynamics-led-switchback-turn-signal-with-side-marker-cool-white-front-kit-2015-2017/p/ELK12/ Då får du vita parkeringsljus/positionsljus och orang blinkers utan en massa strul med lampor etc. Det enda som händer är att eftersom resistansen är fel i LED lamporna så blir blinkindikatorn inne i bilen lite stirrig och tror att glödlampan är kass och låter dubbelt så fort - men lampan ute på bilen blinkar i rätt hastighet. Dessa lampor är olagliga i USA, men ingen bryr sig - jag har haft det snart 3 år på min Mustang GT och den ska till Sverige nästa vecka! Också flyttgods!
 12. Hej på er alla Mustangkompisar. Jag har skrivit redan i en del trådar här men inser att jag inte gjort någon presentation här, så det är väl dags nu. Bor för tillfället i Columbus, Indiana, USA och har en Mustang GT Fastback sedan 2017, och jag beställde bilen specad för mig direkt från Ford i Q2 2017. Lite udda att man specar bilen direkt från fabrik här i USA, när man vet vad man ha brukar handlarna leta upp en bil så man kan få den direkt. Jag har specat min med sportstolar, och den är Trippel Yellow vilket är en rätt ovanlig färg - rättare sagt men ser knappt några gula här och kompisarna i lokala Hoosier Mustang Club säger att "man behöver vänja sig vid det gula" - men jag älskar färgen. Vi har nu bara några veckor kvar innan flytten till Sverige och vi har avverkat ganska precis 3000 svenska mil här i USA och nästa söndag blir det lång Roadtrip till New Jersey och Nordtrafik's USA agent Penbroke Marine Services för att skicka bilen hem till Sverige. Bilen kommer att ha hemadress I Södermanland, men jag har ingen garagequeen så den kommer att användas för att förgylla trafikbilden i Sverige. Ha en trevlig helg, Kenneth PS bilderna är ifrån: Tail of the Dragon i Smokey Mountains (1a bilden) Sedan 2 bilder från Road Trips med Hoosier Mustang Club
 13. Då har du ju redan fått avsevärt mycket högre ljud oavsett vilka slutdämpare du har - H, eller X-pipa ihop med andra slutdämpare för ett jäkla liv och du har ju inte längre en soft bil att åka med. Men det är ju jag som tycker så....
 14. Jag har Ford Performance Racing slutdämpare på min 2017 GT, och jag har behållt resonatorn under bilen (dvs den långa dämparen). För mig som inte har en cab är detta ljudet jag har nu helt perfekt och jag får inga problem med drone(resonansljud) i bilen i motorvägsfart. Jag har kört 3000 svenska mil med bilen här i USA och många här som går på agressivare dämpare klagar just över att bilen inte blir användbar på längre resor. Det var lite meck för min "Muffler Shop" att få till slutröret perfekt i mitten på hålen i plastpanelen bak i bilen. Men med värme och lokala svordommar fixar man det mesta! Lycka till.
 15. Jag har en USA levererad 2017 med "Shaker" - den har även texten Shaker på mittkonsollen längst ner. Jag har ingen Navigering i min....vet inte om det spelar roll för hur dekalerna delas ut i FORD världen?
 16. OK - tackar. Kan kanske vara lite stök att komma upp under skärmen bak, men man kan ju tejpa över lamporna i värsta fall. Jag tackar för hjälpen! Jag hoppas få bilen registrerad i Sverige i slutet på Juli så man hinner med några varma sommardagar i Sverige.
 17. Peter, vad är det för intyg som behövs för framlamporna? Jag ska ta hem min bil nu från USA och har en 2017 med som jag tror Xenon utan spolning och nivåreglering. Bilen kommer dock som flyttgods.
 18. Sport+ eller Race mode är ju inget kul på vanlig väg i vanlig trafik. Speciellt inte om man inte är van med att köra Mustangen dagligdags.
 19. Här i USA är ju vägarna skitdåliga med massor med potthål och obegripligt usla skarvar på de stora vägarna. Att spindellederna inte är förbrukningsvara här är ju helt obegripligt. Ingen i de lokala mustanggänget pratar om att spindellederna tar slut i parti och minut. Hur som - nu har jag en låda med grejor som jag kanske behöver hemma i Sverige!
 20. Bra tips ! Jag beställde Ford Performance varianten från CJ Ponyparts! https://www.cjponyparts.com/ford-performance-front-control-arm-kit-performance-pack-mustang-ecoboost-gt-2015-2021/p/M3075F/
 21. Jag var på den lokala Ford dealern igår kväll och säljaren visade glatt upp den bil han just sålt. En röd Shelby GT 500 2021 års modell och ni kan kika på windowstickern vilken utrustning den har. Det finns ett angivet MSRP pris på 81.000 USD men köparen slantade upp 104.000 USD för att kunna köpa bilen. Nätt vinst för dealern! Sedan tillkommer Indiana registration tax på 7% på priset. Personligen tycket jag den var lite för svulstig och det blev plottrigt med svarta och röda detaljer. Men alla gillar olika förstås!
 22. Rear Camera Delay - varför har du det aktiverat, är inte det nåt som ger en tidsskillnad i bilden vs verkligheten? Jag har en 2017 och kör med det av - kanske jag borde kollat på min bil innan jag frågar nån annan? Nåja....
 23. Jag har en 2017 och kör all navigering via centrala bildskärmen. Jag kör helst Waze, men Google Maps funkar med. Kör med Iphone 10 resp 12 via USB kabeln. Integrationen med Iphone tycker jag funkar superbra, men finns en retlig sak och det är om man har otur när jag jackar i kabeln så får jag inte igång Apple apps funktionen, och då behöver man stanna bilen och ta ur telefonen och vänta typ 2-3 minuter så all elektronik stänger ner, gå ur bilen och låsa, sedan göra om hela proceduren igen. Lösningen jag kör med är att antingen jacka in telefonen innan jag börjar starta bilen (dvs ingen tänding på) - eller vänta tills bilen är startad och alla system igång (typ 30 sek) och sedan stoppa in sladden i mobilen.
 24. Halloj alla glada Mustangägare, News from America! Min faktura för att göra ovanstående jobb blev följande: Batteri + byte = 134.95 + 32.50 (Originalbatteri) Olja + filter = 56.92 (Ford Motorcraft 5W-20 DSP olja) Byte av tändstift = 216+62.56 (278.56 (Ford SP 548/CYFS-12-F1)) Byte av cabin filter = 30+29.95 Multi point inspection = 0 USD, ingår i oljefilterbytet Lösa bromsbelägg fram = 114.91 (Dvs i kartong, ej installerade) Lösa bromsbelägg bak = 66.65 (i kartong, ej installerade) Jag la med en bild på tändstiften efter ganska precis 3.000 svenska mil, det ser rätt jämnt och fint ut med förbränningen( ett ser lite mörkare ut). Bytesintervall i USA är 100.000 miles. Så det känns ganska bra nu att kunna ställa in bilen i Containern om några veckor, för att sedan hämta den i Göteborg! Sen ses vi på vägarna i Sverige!
 25. Kan man inte söka på VIN numret ? Det brukar ju kunna peka på rätt artiklar.
×
×
 • Create New...