Jump to content

Kenneth L

Medlemmar
  • Inlägg

    66
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    4

Allt skrivet av Kenneth L

  1. min bil åkte container - jag anlitade Nordtrafik i Göteborg - helt perfekt företag att anlita, professionella och mycket bra information hela tiden.
  2. Jag tog hem en bil som flyttgods för 2 år sedan - räkna med fraktkostnad på ca 20.000 per riktning om man själv kör bilen till speditören i hamnen. Tar ca 4-6 veckor för frakten per riktning på båt.
  3. du har väl rätt oljetryck o mätaren är kass?
  4. Läcker bil! Hoppas det blir klart i tid för säsongen!
  5. Jag bytte till LED lampor på min GT -17 och då är kupeljudet i dubbel hastighet för att indikera att lampan inte är OK. Men eftersom du har helt annan resistans med LED än med vanliga glödtrådslampor så blir det så. Det blinkar med rätt hastighet ute på bilen. Du svarade inte på frågan längre ner i tråden om du bytt till LED?
  6. men man måste ha kabel - annars funkar det inte.
  7. jag har Iphone och med kabel dyker den upp i bildskärmen - då får jag WAZE (navigering) telefon och Spotify direkt + lite annat jox
  8. Vad är Venturis? Sorry, läste högre upp i tråden nu. Att ta bort stående vågor i akustiska fenomem eller dämpa i noderna är ju rätt komplext.....
  9. Sorry - givetvis multirem.....Jag har haft för många bilar med kamrem!
  10. Ja det är kamremsspännaren och den är fjäderbelastad. Att dom slits ut eller blir dåliga i lagringen är nog att betrakta som sånt som händer och då behöver dom fixas. Och om dom slutar fungera så blir det inget bra alls - så kör inte med den om den är tveksam (vad det nu är?) Byt!
  11. Elpumpen tickar när den bygger tryck. Är bilen varm finns det ju oftast redan tryck och då tickar det inte mer än kanske en - två ggr. Relät är ju antingen till eller ifrån. Hörs ljudet från motorrummet får du väl lyssna mera nog vad det är som tickar. Svårt att sitta här o killgissa!
  12. Det där blir ju som det blir av en 4-cylindrig motor.....
  13. Använd WAZE så får du online navigering och realtidsdata för trafiksituationerna + alla fartkameror. Kostar precis inget !
  14. Michelin Pilot Sport 4S kör jag på - funkar kanon!
  15. Du får byta till andra dämpare. Så där är dom du monterat nu. Och vad som är rätt ljud finns det lika många åsikter om här som det finns Mustangägare här på forumet. Men fy fasen om man inte kan åka med bilen i 70-130 km/h utan drone......Jag skulle bli tokig. Nu skriver snart nån här att jag inget fattar.....Men sånt är livet!
  16. HC är ju hydrocarbon och det tyder på mkt bränsle och fel balans mellan bränsle och syre - och som det står ovan - man behöver nog glödheta kattar om det ska kunna funka. Jag har en italiensk bil med problem att besiktiga om inte katten är riktigt varm. Jag har även en äldre rejsbil med förgasarmotor med jättehög HC halt på tomgång. Nu behöver jag bara uppfylla CO på den så det är inget problem, men besiktningskillarna skrattade åt att HC är extremhög. Den behöver en hel del bränsle och aggresivt trimmad motor.
  17. Äh, kör bara i den farten du gillar - du lär dig hur många miles/hr som motsvara km/h efter nån vecka.
  18. Jag har en X-pipe som du kan få köpa (jag har en 2017 GT) - den är aldrig använd - ligger i kartong
  19. Vill du verkligen ha ännu mera ljud??
  20. Du kan beställa Carfax rapporten från dom/deras site om du har VIN numret - om bilen då har varit med om nåt som ger tex Salvage title eller liknande brukar det finnas en massa bilder tagna på bilen utifrån och en rapport vad som gjorde att dom dömde ut den. I USA kan det tex vara svårt att få en helförsäkring på en bil med salvage title eftersom det KAN finnas saker man inte gjort på rätt sätt. Jag satt förra året på AUDI verkstaden i Indianpolis och fick höra en dams dotters bil bli totalt utdömd eftersom det var en ful-lagad bil där airbaglamporna lös. Det visade sig vara klippta kablage etc etc - och dom vägrade laga bilen pga de skyhöga kostnaderna som damen uppenbarligen inte vilje betala. Det hör till pjäsen att man i Indiana inte har nån bilbesiktning alls så det går ju utmärkt att köra med alla varningslampor tända.
  21. Har du läst i förarhandboken?
  22. 2015 och framåt är ju en helt modern bil med delad bakaxel etc - ska du inte kika på det med? Och enligt min mening mkt snyggare - men smaken är ju som baken!
  23. På samma ämne kommer min USA reflektion: När jag flyttade hem till Sverige i somras med min 2017 GT så hade den gått ca 3500 mil. Jag bad Ford verkstaden bland annat att byta tändstift då jag inte ville råka ut för tex fastrosatde stift som jag sett att den tidigare generationen av Coyotemotorer kunnat råka ut för. Servicekillen skakade på huvudet och sa att serviceintervallet på stift är 100.000 miles (160.000Km) och att dom ville istället kolla om det fanns misständnigar registrerade som felkoder och i så fall byta om det behövdes. Jag lovade att att jag skulle betala för bytet och ville kika på de gamla stiften och att jag skulle flytta med bilen till Europa och ville ha byte gjort av de amerikanska proffsen - ja då gav dom med sig och bytte stiften. Samma historia på min Ford Explorer (med V6) något år tidigare och då hade den bilen gått ca 100.000 Km och jag tyckte det var dags - men samma argumentation då. Det jobbet blev dyrare eftersom man var tvungna att demontera insuget för att komma åt den inre cylinderbanken. Min spaning är att i USA så byter man verkligen inte stift i onödan! Och att göra det så ofta som rekommenderas i Europa känns som att någon verkligen inte vill ta risk. Som tur är har ju nu alla garantier blivit nästan omöjliga att hantera på distans mot USA eller via Ford i Sverige så nu kan man tänka till själv!
×
×
  • Create New...