Jump to content

nilse

Medlemmar
  • Inlägg

    13
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av nilse

  1. Bra och förnuftiga svar! Klart att en Mustang skall "köras" men jag menar att det är taskigt av säljare att inte upplysa om tex bankörning som kanske orsakat skador och som säljaren dessutom är medveten om. Och dessutom prissatt som om den vore perfekt. Men jag förstår dom.... Klart att man har undersökningsplikt vid alla bilköp men vad jag undrar är om just Mustangen är speciellt utsatt för bedragare på nåt sätt.
  2. Har tidigare kört Mustang -68 och funderar på att bli återfallare och skaffa en nyare beg, kanske 2005-2012. Efter att ha läst flera timmar i Forumet för att hitta råd och info blir jag minst sagt skrämd och backar en aning. Är det verkligen så att man inte kan lita på att Mustanger är i det skicket som säljaren uttrycker i sin annons. På Forumet kan man läsa om krockade och skrotade bilar som reparerats undermåligt och ibland trafikfarligt. Bilar som varit trimmade och körts hårt och sen avtrimmats inför försäljning utan info om detta. Alltså rena Bluffare. Man hänvisar till att alltid kolla med Carfax. Är det verkligen så illa att man måste utgå ifrån att allt är bluff, inte lita på någon och alltid kolla väldigt noga. Inte ens bilaffärer? Det kommer ju att ta evigheter att leta upp ett ex som man kan lita på. Fan jag tror jag köper en Fiat
  3. Hittade en instruktionsbok över Mustangen och där kan man läsa att det inuti pumpen lär finnas nån typ av ventil som reglerar trycket efter varvtalet, dvs trycket minskar när varvtalet ökar. Tyckte att det såg ut som att den skulle kunna vara justerbar men är inte säker. Boken är på engelska så man fattar ju inte allt som står där. Sen finns ju bypass-ventilen också som öppnar vid fullt rattutslag. Om man kunde få den att öppna vid lite lägre övertryck, alltså om den är justerbar, så skulle servokraften minska men då blir det väl samma resultat som att montera en strypventil?
  4. Styrservokraften på bl.a -68:an kan tydligen inte justeras enl vad jag läst i nån tråd. Kan man inte bara montera en strypventil på nån av slangarna för att reducera tryck och flöde? Servot är väldigt starkt och det är ju bra vid stillastående eller sakta körning men vid lite hastighet blir styrningen lite väl lättstyrd. Skulle vilja ha lite mer känsla i styrningen. Hur fixa det?
  5. Oljan kan inte ha varit dålig, den var nyligen bytt. Kan möjligen bero på att det var för lite, det fanns ett litet droppläckage vid en slangkoppling. Men jag hade kollat med motorn igång och nivån låg rätt. Förutom oljudet så liksom högg styrningen och tappade servoverkan omvartannat, nästan som skakningar i ratten. Vad menar du Ingo med att "nån reducering kanske stod öppen"? "Stangersite" är bra men dom vill ju att man skickar in eländet till dom för renovering. Det vill jag inte göra i nuläget.
  6. Hej Min styrservopump låter som f-n. Jag har plockat isär den för att se om nåt var skadat eller onormalt slitet men såg inget speciellt, bara några små repor på sidoplåtarna vid pump-rotorn. Finns det nån renoveringssats förutom packningssats och i så fall är det nån som erfarehet av att göra en renovering? Eller ska man satsa på att köpa en ny eller renoverad? I Ford´s Shop Manual, som för övrigt är väldigt bra, kan jag inte hitta nån info om renovering av pumpen.
  7. Tackar för tipsen. Ska kolla om det funkar. En verkstadsmanual vore bra att ha även för annat jobb. Var hittar man en sån?
  8. Hej Ska börja vintermeka -68 HT och först blir det att gå på värmeelementet som läcker. Hur går man lämpligast till väga Måste man plocka ur instrumentpanelen först eller går det att krypa in under och meka loss elementet trots att man har klumpfötter till händer Mussen har haft AC och det gamla elementet sitter kvar. Tipsa om nån bra instruktionsbok.
  9. Fan också! Upptäckte precis efter dagens tur att golvmattan vid passagerarsidan fram är blöt. Det är väl värme-elementet som läcker, antar jag. Vad gör man? Goda råd uppskattas.
  10. Sluta gnälla nu grabbar! Bensinpriset kan aldrig bli för högt. Största delen av bensinkostnaden är ju som bekant statsskatt. Och vart tar den skatten vägen? Jo vi får ju alla tillbaka den sen när Persson och hans gäng lånat den en stund. Visst är det värt dom få kronorna som inte är skatt, dvs rena bensinkostnaden, för att få åka bensindriven Musse en sväng?
  11. nilse

    Yipppiiieee

    Nu har den äntligen blivit antagen i den svenska myndighetens beskydd, dvs regbesiktningen blev godkänd idag. Vad gör det att hela sommaren är över, det kommer snart en ny och då............... California Special med 351W!!!
  12. Hej Lasse Har du tagit bort bilden på ljusrelät? Kan inte hitta det under "Diverse säljes" Mch Nils
  13. Nån som kan rekommendera en pålitlig förmedlare i USA för import av Mustang. Tycker det är lite läskigt att skicka över en massa kosing till okända. Hur kan man lita på allt går just tillväga?
×
×
  • Create New...