Jump to content

Cab 65

Medlemmar
  • Inlägg

    11
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Cab 65

  1. Hej, Om har förstått saken rätt så kommer bilar som är 50 år och äldre att besiktningsbefrias from 20/5 2018 om de är besiktigade minst 24 månader innan denna datum? Själv var min Musse -65 besiktigad 26/5 2016 senast, så bör väl klara sig med ett nödrop. Dock får jag brev om att den skall besiktigas samt det står även så om jag går in på Transportstyrelsens hemsida på mitt regnr. Någon som har lite mer information kring detta?
  2. Bump......eller jätte-bump. Hur blev det sen?
  3. Problemet försvann när jag bytte kylare utifall att någon är intresserad!
  4. Tack för svar! Nästa fråga blir då, hur långt från dörrkanten sitter denna för att matcha original-montering? Vore tacksam om någon vet eller ev. kan mäta upp?
  5. Hej, Min Mustang(cab 65:a) har inte ytterbackspeglar i original tyvärr(USA import). Går det att eftermontera original-backspeglar eller hur fäster dem i dörren? Har blivit lite harigare med åren och saknar iaf en vänster-ytterbackspegel mer o mer. Tack på förhand! / Martin
  6. Det sitter 5 pluggar där - så "case is closed". Tack!
  7. Jag har en 65:a med en sexa. Enligt chassinummer, så är detta en 200 CID sexa, dock så är den intypad i Sverige (USA-import -90) med 101 hk som en 170 sexa(200:an har 120 kusar) Jag har förutsatt att den har blivit fel intypad vid importen, men samtidigt så är jag inte helt säker på att det är original-motorn i? Typar man in en bil på någon annan info än på chassi-numret? I så fall på vad? På motorblocket står det C5DE 6015-H, vad jag kan förstå är detta rätt nummer för en 200 sexa? Finns det någon som kan kasta lite mer ljus över detta? Tack på förhand!
  8. Hej! Har precis väckt min Mustang efter 6 års "törnrosa"-sömn. Då det f.n är varmt ute aktualiseras ett gammalt problem och det är att transmissions-"oljan" värmer ur växellådan när den blir varm, t.e.x vid långa köer i stan när det är lite varmare ute, vet jag körde studenter ett år och all vätska rann ur automaten och hela bilen blir då givetvis omöjlig att köra. Hittintills har jag helt sonika fått vänta tills bilen blivit mindre varm och sen fylllt på mer "olja" och då har den gått som vanligt väl den kylnat av. Har någon haft detta problem? Vad jag kan se funkar kylningen, men skall kan kanske använda en speciell "olja" med en annan slags viskositet som kyler bättre etc, etc? Tacksam för tips!
  9. Hej, Har haft en -65 cab i 15 år, men de sista åren har det inte varit mycket med det p.g.a jobb, barn, hus, sommarstuga osv, men i år tänkte jag väcka Musse ur sömnen igen! Ett problem som jag haft hela tiden är att "oljan"/transmissions-vätskan värmer ur automatlådan vid varma dagar eller vid långa köer om det är lite varmare ute. All vätska rinner ur och man tappar drivkraften helt. Om man låter den kallna av, kan man fylla på ny "olja" och allt funkar bra så länge som det inte blir för varmt igen. Har någon haft samma problem och hur kan man åtgärda detta? Kylning? Behövs extra kylning? Motor är sexa 200 och växellåda c4:a. Tacksam för lite hjälp! / Martin
  10. Hej, Har sedan 10 år en 65 cab, ivy green, el-cab, automat, 200" sexan. Allt matching numbers. Bilen är i ett fint jämnslitet, men absolut inte utslitet bruksskick, mer patina än något som är fel eller sönder. Min fråga är, värderas ett original-skick dock med en sexa, mer än med en utbytes motor V8. Har ibland lust att byta "spis", men frågan är om man gör sig själv en otjänst. Hur ser man på originalbilar med sexa idag? Finns det något värde eller uppskattning för det även med en sexa? Eller kan man byta motor utan att "förstöra" bilen? Tacksam för lite synpunkter.
×
×
  • Create New...