Jump to content

SakariV8

Medlemmar
  • Inlägg

    255
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Allt skrivet av SakariV8

  1. Varit lite off på forumet. Men för de som minns mig så vilar 06:an i garaget inför våren och efter 13 år i ägo och med 6,630 mil (inte miles) på mätaren så skall jag försöka väcka intresset igen efter många års misär.
  2. Skall in till A-Alt i Mölndal och se vad de tar för att byta ut kattarna, dock så ligger jag mitt i ett husköp också så allt annat får vänta vid sidan. För teorin stämmer nog överens med tanke på kammar, ålder, små körsträckor, inga felkoder och att den har gått från bra till dålig tomgång under årens gång.
  3. Har för mig att tunern har loggnings möjlighet. Det är Brenspeed som gjort en tune varje gång jag har lagt till delar och de hade visst kontakt med Håkan då när HRen var poppis att montera i bilarna. Det var det som var underligt att jag fick bilen genom besiltningen utan att behöva göra något, medans andra fick vrida tändningen och tanka etanol.
  4. Var Håkan som monterade dessa HR, så ska nog ta kontakt med honom i första hand. Det som är spännande är att HC värdet var hyffsat normalt i höstas vid sista besiktning, vilket skall vara katternas värde Wallentin: Varit inne på ventillyftare, camphaser, camsolenoid och ECU i sin helhet. Blir smått tokig då säsongen är i full gång... PS: Haft bilen sedan December 08, så det är som om en av barnen vore sjuk... (svårt att Vab:a för en bil )
  5. Original från motor och bakåt. Tickar inte som om det vore ventillyftarna eller liknande... Skadade armen 2015 och har inte kunnat köra mer än besiktningen de senaste 2 säsongerna. Bilen ändrade sig dock innan detta har gått lite konstigt sedan dess, nu i torsdags när jag körde till jobbet och på hemvägen så ändrade sig tonläget och tomgången sig något. Låter som hon går "stressigt" och inte lika mycket "Lope" som tidigare. Motorn "Vibrerar" istället för att hålla sig på 740 och bara "lopea"
  6. Tänkte höra om ni vet någon som KAN 4,6L 3V motorerna på RIKTIGT här i Västra Götaland, Har min 06:a som ändrade ton senast i torsdags 17/5 och hade gärna visat den till någon som är kunnig på dessa 3V. Haft inne bilen hos TM Chiptuning som inte fick full access till hela bilen tack vare SCT... Dock hittade han inga felkoder, och bilen ger inga felkoder på i-brädan. "Problemen" började för 2-3 säsonger sedan när jag hade nere tomgången på 540, då började motorn gå underligt på tomgång. Höjde tomgången, men det gjorde ingen skillnad. Har provat att byta delar på insugs-sidan, kollat tändstifts "gapet" och köra på andra programvaror utan hjälp. Det är att motorn är preppad med HR Kammar 2011 och sen dess fått lite upgrades med bl.a. FRPP Insug, FRPP Spjäll, Hade JLT 3 men bytte tillbaka till Original Luftburk (dock gjorde detta ingen skillnad). (Värt att notera är att jag har en "riktig" tune till de olika modifikations "setupen") (Att märka på är att jag kom igenom besiktning utan krångel tidigare, nu krävs en bakåtvridning av tändningen på ca -10 grader)
  7. Lägger in ett litet inlägg om hur jag hade på min -95a Var ett par spacers från manton racing, 25mm med bult som sattes med småmutter på spacern och sedan originalmutter mot spacern. Då var det att jag hade Original 17" Bullitt från 2005 på 1995an.
  8. Förra tankningen gick hälften i, fast det var på Shelltappen där jag vanligtvis får i knappa 10L. Men bilen har inga felkoder längre och den verkar funka som den gjort tidigare innan problemen startade, så det verkar vara på bättringssidan. Har ännu inte hunnit och köra så mycket som jag hade velat, så det är i forskningsstadiet än. Ang. förbrukningen så får jag ca 1,3 och då är det mycket stad och motorväg (110), så den ligger nog på "normal"-förbrukning nu.
  9. Bytte solenoiden och purge ventilen i fredags, åkte till OKQ8 i hemmaorten med tankljuset på. Eftersom jag inte ville utmana ödet så tankade jag med tändningen PÅ och med handtaget upponer, då fick jag i 53.75 Liter med god fart på pumpen. Så pass LÄTT har det inte varit sedan jag köpte bilen, ca 8 år sedan. Men kommer uppdatera om hur det går att tanka framöver och på olika stationer, men det känns lättare nu.
  10. Fick min bytt hos Ford Eklanda i Göteborg på fredagen 30/6. Fick dock "brevet" idag på posten =)
  11. Riktigt tråkigt när det blir så...
  12. Tänkte dela med mig av funderingarna kring Tanken, då jag fått det svårare att tanka bilen... Gick ju an när den drack runt litern, men nu ligger förbrukningen på ca 1.5-2.0 (Tänka på min Setup) Så satt och läste på Jänkeforum om kassa Solenoider och Purge Valves. Har gjort rensningen av Evap-Filtret ett par ggr under en 2-4 års period, men tankningen har blivit ännu värre. http://ratstangrestoration.com/05_mustang_tank.htm DVS har beställt en Solenoid till Evappen och en Purge Valve till motorrummet, som jag hoppas skall lätta på eller få tankningen till humana mått. Efter det blir det MulleMeck på påfyllningsslangen om annat inte hjälper =) Kommer skriva om resultatet efter byte av delar (får delarna ca början på Juli)
  13. På tal om barnsjukdomar, så är det ju fortfarande lika spännande att försöka tanka våra +05:or =) Konstigt att Ford inte kan få ordning på saker o ting, ens när bilarna säljs världen runt...
  14. Lite snabb sökning på webben ger "921 bulb". http://grufmanbil.se/biltyp/375/produkt/3203/ Har själv bytt till en LED-variant på hela armaturen i "smoke".
  15. Tänkte slänga in ett inlägg på mitt "ärende". Ställde på bilen i lördags och ringde Ford i Eklanda (Göteborg) och de ringde tillbaka och bokade tid till nästa vecka Fredag, så får min "granat" åtgärdad" =)
  16. Försöker hålla lite kontrast på bilens delar, varav jag inte har läppen i bilens färg heller. Gillar Mach 1-stuket med svarta detaljer =)
  17. Har länge ruvat på en ide med strålkastarna på S197:an På nyare modeller har de fått in lite "angry"-inslag på strålkastarna och när jag var på besök hos min solfilmsmontör så frågade jag om man kunde få med sig en bit svart vinyl (som oftast används vid stripemontage). Efter 10 minuter av klippande och klistrande så blev resultatet:
  18. Ursäkta mig, hade inte sett den tråden då jag inte varit aktiv och kollat igenom forumet sen förra året (våren/sommaren) när jag hade bekymmer med mitt FRPP spjäll. Opererade biceps muskeln förra året i Maj, så ALLT Mustang-grejande och körande blev stillastående i princip hela säsongen... Så nu när jag känner mig bättre och har lite lust att börja greja med bilen igen så jag sitter på ebay och skummar igenom grejer till mussen så hittade jag nyckeln där och tyckte att den såg bra ut.
  19. Den nyckeln i länken är anpassad för 05-06 och behöver bara programmeras in (vilket man kan göra själv om man har 2 uppsättningar sen tidigare), behöver inte skifta över några delar.
  20. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GT-STYLE-FLIP-KEY-REMOTE-FOR-05-06-FORD-MUSTANG-CHIP-KEY-KEYLESS-ENTRY-FOB-/361652078253?hash=item543424c6ad:g:M0IAAOSwZVlXjteW Tyckte priset var helt rimligt för kvaliteten, känns gedigen. Fick pröjsa 250kr för nyckelkopieringen hos den lokala nyckelmakarn, så det blev ca 630kr allt som allt.
  21. Började vårens uppdateringar med nyckeln. Blev en modell 2015 Look A Like Flipkey, dock ej med Mustang-logga (som original 2015 nyckel) utan en svart Ford-logga på baksidan Känns bra i näven och så länge man slipper ha original kombon med separat nyckel o fjärr så är det en vinst :)
  22. Vilken dag... Först provade jag att besikta i Kungälv (där jag besiktade första gången) men deras datorer hade lagt av, så det blev pappersarbete för de. Men när han tog bilen till avgaskontrollen så sa han att värdena är fortfarande åt helvete, FAN tänkte jag och suckade. Men besiktningsmannen ville inte ha betalt efter allt om och men, så det blev tillbaka till garaget och fundera. Kom då på att vissa justerade tändningsgraderna med -10 vid besiktning, gjorde det och satte tomgången på 840. Därefter åkte jag till Alingsås för att prova om det går bättre då, bilen kändes slö och soppa dög inte heller när man tittade på tankmätarn. In på stationen och förklara att jag skulle göra en ombes för avgasvärdena, och så var värdena som på en miljöbil ? Efter den godkända besiktningen så ändrade jag tändningen till 0 igen (som tunen ska vara) och tomgången på 790, då vaknade bilen till liv igen och jag kunde se tankmätarn röra sig i takt med den inspirerade körningen hemåt ? Så nu blir det en tvätt, polering, vaxning och avställning. Sedan på med täcket i väntan på nästa år med kanske ett besök hos grufmanbil för att göra en diagnos med datorn. Förklaringen kan vara att Brenspeed glömt att göra tunen "sverigevänlig" och därför måste man justera tändningen för att få den i fas med hotroddarna.
  23. Nu så Började med att öppna huven och skriva skruven till ca 9mm, därefter sätta bilens tändning i PÅ-läge och började mäta. Värdet var på 1.09 och skruvade den tills den kom till 1.30 Därefter satte jag loctite på gängan så att den är där den ska sitta. Gjorde en throttlekontroll och en throttlekalibrering. Efter den proceduren så körde jag in Stock Tunen, när den var klar så körde jag in Brenspeeds Tune. Det enda jag justerade i Tunen var idle rpm till 790 (har fungerat bäst körmässigt och tomgångsmässigt under åren). Efter allt lullande var det dags att starta bilen... Brummade igång och den fick snurra kalibreringssekvensen, 5min utan AC och 2min med MAX AC. Därefter blev det lite körande i olika miljöer, motorväg, landsväg och många start o stopp. Allt kändes grymmt, bilen betedde sig som den gjort tidigare under åren, fast bättre. Tomgången kändes stabil varje gång man stannade, inget pendlande eller annat skummt. Så nu återstår att se att den klarar ombesiktningen också :-D
  24. Tack, skall prova att börja med 9,10mm på skruven och sedan justera volten till 1,3 Mer åt pepparn kan det nog inte gå än så som den är i dagsläget ;-) Resultatet får vi se under morgondagen :-D
  25. Det är BBK Spjäll som man måste kalibrera efter originalvärdet eftersom motorn och TPSen tas från originalspjället. FRPP är en hel enhet med motor och TPS, varpå man inte skall röra skruvarna (som det har gjorts på min). Värdet på originalspjäll kan ligga allt mellan 1.19-1.30 medans FRPP spjället har ett eget värde, tror jag på :) Men ska till garaget imorn och se om jag får ordning på saken med MustangMikes skruvställning och därfrån jobba mig till originalvärdet från mitt originalspjäll.
×
×
  • Create New...