Jump to content

Lente cmc 2346

Klubbmedlem
  • Inlägg

    75
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Lente cmc 2346

  1. Lars Oskarsson skrev Jo, det är sant. Det finns redan några idièer.
  2. Tackar för alla kommentarer. Jonasm skrev Något måste man hitta på. Kan inte bli sittande i TV-soffan hela vintern. Några fler bilder.
  3. Äntligen körklar. :D:D Och besiktigad (33 år sedan sist). Färdig ska man väl inte säga. Det finns fortfarande att göra, avgassystemet behöver större böjar över bakaxeln, slår i vid kraftiga gupp. Hastighetsmätarwiren gick av. Motorn går lite ojämnt vid jämn gas. Det känns bra att vara ute på vägarna efter 5 år i garaget. Nu lite bilder.
  4. Det där kallar jag garage. Så ska det se ut:D Ytan räcker säkert till. Men ta inte in någon skottkärra , gräsklippare eller annan bråte att trängas med. Men du får nog lägga på ett kol för snön kan komma snart. Hur blir inredningen ? billyft ? Lycka till med bygget .
  5. Här går det undan. Det finns ju en del rost att abeta på. Känner igen mig i "flintagolv" och "ormförstärkning". Tufft schema om den ska bli klar till sommaren. Men kämpa på. Ingenting är omöjligt. Ditt arbete funkar också bra som inspirationskälla till oss andra. Keep on working
  6. Länge sen uppdatering nu. Men det har inte stått helt still. Ihopsättningen fortsätter. Motor och låda har kommit i. Uppstartad och inkörd. Jag har även kört ett par meter på garageinfarten. Koppling och växellåda verkar fungera. Nu lite bilder. Än finns att göra men till våren SKA den vara körklar.
  7. Är bilen importerad av privat person fick man stansa in VIN Nr. själv. Det kan vara var som helst. Bilen kan ju vara omlackad också så att det syns dåligt. Mitt var instansat på bakskärmsdelen som täcks av bakluckan. Maria / Jad tror det var den cabben jag såg i Huskvarna i Onsdags. Mycket fin bil. Det vore synd att plocka bort framskärmen på den fina bilen.
  8. Den stora frågan , ska man köpa färdigt eller renovera? Själv renoverar jag och är i slutfasen. Fördelen med att renovera är att man kan bygga efter eget tycke och smak vad gäller t.ex. motor, växellåda, bakaxel, väghållning, bromsar, inredning. Köper man en färdig för 150-200 tkr. kanske inte ekonomin räcker till för några större ombyggnader. Vid renovering kan man också sprida ut kostnaden på längre tid och köpa in delar allt eftersom renoveringen håller på så att det inte blir ett så stort hål i plånboken. Men när man räknar ut slutsumman är det alltid dyrare att renovera. Jag talar av egen erfarenhet. Och det ÄR KUL att ha ett projekt på gång i garaget.
  9. Cabställningen är den gamla men blästrad och lackad. Annars har det blivit en hel del nya grejor. Man vill ju inte sätta dit gamla slitna detaljer. Håller med om att färdig blir den nog aldrig men körduglig ska väl inte vara alltför långt borta.
  10. Nu har hösten kommit och flitens lampa lyser i garaget. Här har jag monterat bromsledningar. Provmontering av fälg. På hjul för första gången på 3 år. Framskärmar bara pålagda för kontroll mot övriga delar. I sommras plockade jag fram gammelvolvon för att få den rätta cab-känslan och motivation att få mussen färdig till nästa sommar. Ruta och diverse lister monterade. Här har cabställning , matta , baksäte kommit i. Som ni ser är det en del egna lösningar. Bromsok och skivor runt om från Volvo , huvudbromscylinder från Volvo , handbroms mellan sätena. Rullbälte har jag kopierat från annan forumanvändare.
  11. Hej. Jag kan inte komma ihåg hur HT-rutans glidram skall vara fäst nere i tröskelådan. Jag har ju själv monterat bort den för 3 år sen. Ett fyrkantigt hål ca. 16x10 mm. Kanske nån typ av korgmutter ? Det ser ut som det suttit en skruv med stor bricka på glidramen.
  12. Jag kan bara hålla med Klingan och Berra. Vilket otroligt tempo:thumbup: Ingen svacka här inte. Och resultatet = superfinish. Grymt imponerande. Hade inte Berra dementerat hade jag trott på bläckfisk-alternativet. Ser fram mot bild kollage.
  13. Bra Jobbat ! Det känns väl bra att få köra lite efter alla år av renovering. Resultatet ser mycket bra ut .
  14. Det var inte bolt on precis Hela pedalstället måste tas loss och sedan passa ihop delarna. Servoklockans fästbultar kom mitt i pedalställets gavel , så det fick byggas om en hel del men ingen omöjlighet. Hålet i servoklockans tryckstång fick borras upp 1,5 mm. 4 hål i torpeden + stora hålet fick slipas upp 2 mm. Klart:cool: Det är sådana här egna lösningar som är kul med bilbyggandet.
  15. Hej ! Ser ut som om vi kommit ungefär lika långt i renoveringen. Det ser bra ut. Vad har du använt för bromskivor och ok ? Är det original bromsar fram?
  16. Hej ! Volvo-nörd:) som man är så har jag använt huvudbromscylinder och servoklocka från volvo 940 -98. Bromsok fram från volvo 240. Bromsok bak från volvo 940. Bromsskivor bak kommer från volvo 940 och handbromswirar från volvo 240.
  17. Det har blivit några garagekvällar den senaste månaden. Bilder säger mer än ord.
  18. Häftigt bygge. Den ser riktigt fet och bred ut bakifrån. Här ska det bli åka av. Färdig till sommaren eller ?
  19. Snyggt med ny inredning :) Det får jag nog fixa själv också.
  20. Tackar. Nu har monteringen börjat. Det blir mycke rengöra/tvätta och måla alla gamla delar som går att använda.De kromade detaljerna är dåliga (rostangripna eller emotkörda) så det blir att köpa nytt. Men det mesta finns ju att köpa. Och så ett par bilder från monteringen. Jag fick ett par bilder från första ägaren i Sverige hur bilen såg ut 1977.
  21. Snyggt med motor som matchar karossen.
  22. Det ser bra ut med grundfärgen. Det går säkert bra med den svarta färgen oxå.
  23. Tackar Jimmy. Bilen är nu hemma i det egna garaget. Den får hänga kvar i vaggan ett tag till. Det är ju enklare att montera då , som bränslerör , bromsrör diverse fästen etc. IMG_4386.JPG[/attachment:3j7hhlqa] IMG_4389.JPG[/attachment:3j7hhlqa]
×
×
  • Create New...