Jump to content

Daggis

Medlemmar
  • Inlägg

    68
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Daggis

  1. Jag köpte en svensk instruktionsbok av Ullman.
  2. Hej! Du bor ju i Kumla (som jag) så gör som jag skulle göra, vänd dig till Tage på Kumla bilel så fixar han detta åt dig. Det han inte kan om gammelbilar i allmänhet och bilel i synnerhet är inte värt att veta. mvh Anders
  3. Tipps om någon i Örebro trakten?
  4. Har balanserat med klistervikter från insidan. Men det blev inte speciellt bra men det är väl bara att bita ihop. Finns inget alternativ, klämvikter som inte sitter fast eller klistervikter på utsidan som ser för jävligt ut.
  5. OK, du menar att jag bör kolla att däckfirman har en balanseringsmaskin som centrerar mot bultarna? Nu börjar det bli bökigt Fast det har ju knappast något att göra med med att vikterna inte sitter fast.
  6. Din kommentar att hjulen centreras från bultarna, hur tänker du då? Går det att göra fel vid montering eller? Vikterna såg ut att passa perfekt men dom har åkt av nästan allihopa (en kvar). Fälgen är ju kromad och hal (har 65:ans fälg). Får bli klistervikter på baksidan.
  7. När jag läste denna tråd så kollad jag mitt registreringsbevis. Tjänstevikt 1490 kg, totalvikt 1820, antal sittplatser inkl förare 5.
  8. Hejsan! En däckfirma balanserade mina styled steel wheels med US Royal diagonaler i somras. Det blev bra men problemet är att i går försvann den sista vikten med en smäll in i hjulhuset. Snygga fina svarta klämvikter. Min fråga är vilka vikter ska användas? Som sitter fast altså.
  9. Jag borde köpa din bil så den kom hem till sin hemort igen
  10. En skribent ovan säger att bälten bak var standard på 66. Stämmer verkligen detta?
  11. Luftskruvar? Skruven styr bränsleblandningen på tomgång med en nål på skrúvens ände mot ett säte. Då bör det rimligtvis bli magrare tomgångsblandning när man skruvar in skruven. Tomgångsblandningen är likartad att ställa in på de flesta förgasare. Motorn ska vara genomvarm, sedan skruvar man försst in den ena skruven tills motorns varvtal sjunker och sedan skruvar man ut skruven tills varvtalet först ökar och sedan sjunker åt det hållet (för fet blandning) sedan ställer man skruven mitt emellan där den går bäst på tomgång, sedan gör du likadant med den andra blandningsskruven. Slutligen ställer man rätt tomgångsvarv med tomgångsskruven. Är sedan co-halten för hög vid besiktning skruvar man in blandningsskruvarna en aning.
  12. Skönt att slippa fibbla med en fjärrkontroll. Enkelt handhavande, synd bara att jag inte beställde från VP, det hade blivit billigare, fast ingen jätteskillnad.
  13. Köpte en apparat från Mustangsplus, en CustumAutosound med rätt utseende och USB. Köpte även kickpaneler med högtalare. Lätt att montera och låter helt ok. Kul med rätt utseende och moderna funktioner. har USB:n i askkoppen. Blev dock rätt dyrt eftersom jag inte köpte mer grejor, men det var ju mitt eget fel. Dock kan jag rekomendera dom, snabb leverans och bra leveransbesked via mejl.
  14. Nej du är INTE idiot. Den ser ju mycket prisvärd ut. Tror ioch för sig att den hade varit mycket dyrare om den varit röd. Eller?
  15. Finns ju mycket att välja på men här är ju två: http://www.tandlengines.com/ford_sb_347_a_2.html http://www.fordcobraengines.com/shopDet ... oductId=15 Minst 6000 dollar för en komplett maskin med förgasare och fördelare mm. Men det kanske är helt ok och få en sådan levererad till garagedörren och bara stoppa i den.
  16. Scott Shafiroff, är inte det bara cheva-motorer?
  17. Hej! Snygg lack. Vem gjorde jobbet? Anders
  18. Hej! Mustang plus säljer en speldosa som ser ut som en originalradio men är modern med 240w, usb-ingång för mp3 mm för ca 240 $. de säljer även kickpanel-set med högtalare från 119$. Det verkar vara ett vettigt och lätt sätt att få bra ljud i min musse-cab. Någon som vet om liknande grejor finns att köpa i Sverige?
  19. Jag har en tub Quaker state wheel bearing grease, funkar det?
  20. Lite dubbla budskap, på stangersite står det att man inte ska använda hjullager fett?. Tror jag kör på oskarssons tips och pytsar i lite olja så länge.
  21. Absolut inget babbel utan bra och tänkvärda tips.
  22. Har även kommit på efter ett år att det kan vara lämpligt att smörja framvagnen. De enda nipplar jag ser när jag kollar under bilen är under kulbultarna. Hur många finns det i övrigt? Tips om lämpligt fett.
  23. Jag har läst de tidigare inläggen om detta men har ändå ett par frågor: Påfyllningsskruven är jätteliten och långt ner och trångt är det, jag kommer inte år med min fettspruta. Men kan man kanske ta bort locket under justeringsskruven och smacka dit fett med en liten spackelspade eller något i den stilen? Är det olämpligt med wheel bearing grease? Har en full tub liggande. Har också kollat i min shop manual men blir inte så mycket klokare.
  24. Hej! Nu har jag renoverat min 2-portare och den går mycket bättre. Motorn är mycket pigg, trodde inte att det var så bra drag i en 289 med 2-portare faktiskt. tomgången är jämn och fin. Dock går den lite ojämnt vid cruising på låga varv fortfarande, tändning står rätt och stiften är bytta, ignitor monterat. Jag har inte bytt fördelarlock, rotor och tändkablar. Kan ju oxå (hemska tanke) vara dålig komp på nån cylle.
  25. Jimmy. jag ställde samm fråga i en tråd aldeles nyligen: http://www.mustangclubsweden.se/phpBB2/ ... hp?t=18632 och fick bra svar mvh Daggis
×
×
  • Create New...