Jump to content

ken500xl

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av ken500xl

  1. testa och byt tändstift eller byt tändspole kan vara dålig så du får svag gnista
  2. någon som vet om det går att renovera harland sharp rullvippor,om det säljs lösa lager?
  3. har kollat men de är 1:73 på alla
  4. okej tack för din info. ska kolla va det blir för kam så får man kolla oljeflödet sen.
  5. tack för era tips. anledningen varför jag har funderingar om mitt olje system är att jag ska byta kam eftersom lagringen till rullen på två lyftare har pajat.och de lustiga tycker jag är att rullarna på avgaslyftarna är mer glapp än insugslyftarna.men kanske är det bara vanligt slitage.kammen har gått ett antal säsonger.tyvärr vet jag ej vem som byggt motorn då det var länge sen den plockades ihop från början.
  6. menar du att man riskerar o tömma tråget med hv pump eller finns de andra problem med hv pump? vet du vad normal livslängd på rull lyftare brukar vara?
  7. kommer troligen inte varvas mer än 6500rpm,ska annvändas på gatan mestadels. undrar därför om restriktorerna kan vara en nakdel på lågvarv,med tanke på smörjning till kam o vippor.
  8. har en 351c 2v med oljerestriktorer och hv oljepump.bör man även byta fjädern i pumpen för att höja trycket eller funkar standard fjädern i pumpen.kör med mekanisk rullkam.vill gärna ha åsikter om oljerestriktorer i cleveland.nödvändigt eller inte?
  9. har du någon erfarenhet av oljerestriktorer,har en hv pump o har sett att de finns en fjäder till pumpen som höjer trycket,ska den kombineras med hv pumpen när man använder oljerestriktorer.har lite funderingar om det är brist på smörjning som har slitit på nållagren.vill ju inte montera ny kam o få samma slitage på den,
  10. ventilfjädrarna är dom som ska vara.tycker det är lite konstigt att insugarna är glapp men avgasrullarna känns bra!! kör med en huges 11" turbin o 3,25 i utväxling nu,men turbinen ska troligtvis byttas senare. tack för dina tips ska kolla lite med kam leverantörerna.
  11. hej! jag har plockat ur kammen i min 351c för byte,när jag kollade på lyftarna så upptäckte jag att nållagren till rullarna på insugslyftarna var dåliga men på avgassidan var dom bra.normalt eller vad kan de bero på?? kammen har gått en hel del mil vet ej hur mycke har själv bara kört en sommar med motorn. sen skulle jag vilja ha lite råd om vad jag ska välja för kam,skulle vilja ha en kam med lite lägre effekt register. fakta om motorn: 351c 2v ren. o balanserad 2007 holley 650dp holley street dominator insug lunati rullkam 51102 lun harland sharp rullvippor trw 12,5:1 kolvar 0,30öd oljerestriktorer melling hv pump mallory unilite fördelare cylinder tryck m nuvarande kam mellan 13-14bar
×
×
  • Create New...