Jump to content

Runeb

Klubbmedlem
  • Inlägg

    25
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    2

Allt skrivet av Runeb

  1. Hej Troligen kan jag och mitt ärende ligga bakom detta positiva besked för dig..LL Det hela började med att jag för min 2007 Shelby Gt 500 drev ett ärende om felaktig fordonsskatt. Har lite bakgrundsutbildning inom förbränningsteknik- Transportstyrelsens beräkningsmodell var helt felaktigt konstruerad för bilar som ej mätts enligt EU norm. Missgynnade bilar med större cylindervolym på ett grovt sätt. Insåg att enda sättet att få till något var att överklaga "min" bils beräkning via enskilt överklagande. Transportsstyrelsen var helt kallsinniga till att ändra felaktig beräkning. Svaret var i stort sett " beräkning slår åt bägge håll -totalt blir det rätt sett på gruppen bilar som saknar mätning..."?? Fel för den enskilde samt även totalt var mitt svar.. Räknade och gjorde jämförelser mellan olika bilar som både mätts enligt EU norm samt USA norm.. Resultatet efter överklagande till SKATTEVERKET OBS,, var att min skatt sänktes. Detta delgav jag BIRF för att kunna använda som prejudikat. Följden blev att ca 60-70 GT 500 samt även några Gt fick lägre skatt med mitt beslut som grund. På ren svenska var det ett j...a jobb- tog en hel del fritid.. Förhoppningsvis har Transportstyrelsen nu flera år senare vaknat och gjort förändringar i beräkningsmodell. Eller så har någon genom att jag hjälpt Birf drivit ett enskilt överklagande just för en likvärdig bil som din och att de därför har ändrat... fått kalla fötter.. Har även hjälpt en kille med Dodge... fick skattesänkning så jag tror att ett antal moparbilar har fått sänkt skatt med denna som prejudikat.. Lite bakgrund som kan vara bra att känna till.. Är helt övertygad om att många här betalar för mycket i skatt detsamma gäller t.ex också moparbilar (gillar dem också...LL) Förslag: Lägg upp en tråd med mustangvarianter och årsmodeller där vi som finns här kan lägga in våra co2 värden- använd de lägsta för varje typ och årsmodell som prejudikat.. därefter överklaga..
  2. Bilsport o MC- entusiast försäkring--- billigare blir det inte. Krav är garage- körsträcka samt begränsningar i brukande..
  3. Runeb

    Mer OLJA

    Kör med ELF alternativt mobil 1 klassning , viskositet samt känd märkesolja.. Ingen mening med orginalolja.. har bestämd uppfattning om detta - har arbetat Med oljor/smörjmedel tidigare.
  4. Rekommenderar varmt Breenspeed vg gäller tune.. har portad originalkompressor 2,55 remskiva,cai, mm Räcker bra
  5. Rekommenderar ej att köra på etanol >10 % (som i 95 oktanig bensin) utan att kompensera via separat box eller annan mappning..
  6. Runeb

    Skatt

    Kanske man kan få en tårta... Det var jag som drev igenom ärendet som sedan blev prejudikat...mums..
  7. Etanol korrossivt?? Nattmössan på?? Är absolut inte något problem att konvertera vilken bil som helst.. Kör GT 500 på alla blandningar mellan E85 och bensin... Alkohol angriper inte slangar mer än bensin heller.. Undantaget är E 100 som inte säljs här. Finns lösningar på flexfuelboxar i Usa. bara att kolla.. rekommenderar change2ethanol.com
  8. Rekommenderar något helt annat..Pypes bomb.. Ångrar inte att jag monterade dessa..LJUDET.. Lite resonans vid 90 km annars tysta..
  9. hej Har mycket fina originaldämpare-säljer billigt om du är intresserad
  10. Hej.. Pypes bomb--fantastiskt ljud-ingen eller nästan ingen resonans (bedömning av medelålders "gubbe") . Bedömer att de med varmkörd motor inte alls är något problem med att besiktning- de är riktigt "rumsrena" då..LL.. Rekommenderar dessa starkt bara 1 problem klammer som följer med är sk..t -köp svenska klammer. Gör extra slits i hondel för att kunna få systemet tätt- lättare att dra ihop..
  11. Här är en till som är intresserad av innerskärmar...Trött på stenkrossljud i bakskärmar.. Kör förresten min GT500 litegrand på vintern (mycket lite salt)-inga problem. Har Dunlop friktionsdäck M3 som kan rekommenderas.
  12. Inga problem med e85... Har själv en chippad gt500 med 2,7" kompressorhjul mm. Kan köra på alla typer av blandningar mellan e 85 och bensin. Har köpt och monterat usaetanolbox. fungerar hur fint som helst. Motorgången är mjukare på e 85 och prestanda är i vart fall inte sämre..
  13. Något mer "tungkallstartad"..Lagligt..tja det är ju inte heller lagligt att trimma bilar i Sverige.. Etanol E 85 angriper inte packningar mer än bensin.. Testats bla i USA E100 däremot..
  14. Har sct tunad (mm) Gt500 med etanolbox. Kan köra på alla mixar E85 och soppa. Inga problem med avgasvärden.. bilen går minst lika bra på E85. Normalt kan man trycka i 10-15% etanol i en modern bil utan att problem uppstår utan andra åtgärder- har testat på flera bilar som jag har..Kanon för avgasvärdena..
  15. Hej Vill gärna rekommendera Brenspeed. Bra bemötande,snabba leveranser.. brenspeed.com
  16. Det enda jag behövde göra var att ersätta dragkula med EU godkänd..Alde. Dragstång monterades med genomgående bult+ låsbrickor därefter slogs "villgäng" utanför mutter. Såg till att inte minsta glapp kunde kännas i dragstång. Tog med mig papper från tillverkare. Viss diskussion förekom vid besök hos sbp... Bil hade importerats från Tyskland via importör. Jag sa b.l.a att dragbalk var monterad redan i USA.Regbesiktning med godkänt resultat i Tyskland kunde uppvisas. Summa summarum : Efter intensiv diskussion blev resultatet 900 kg dragvikt. Hänvisade bland annat att min importör bifogat ett tyskt besiktningsintyg..EU registrerungsbesichtigung.. och ett utdrag att dragkrok var godkänd i Tyskland på EU reg besiktning bara dragkulabyttes till tuv godkänd eller motsvarande. Efter regbes fram med vinkelslip och låsbar sprint... Hidden hitch fungerar faktiskt bra..Vad som står i instruktionsbok diskuterades aldrig..Dragkrokens handlingar hänvisar bara till Ford Mustrang...
  17. På dragbalk står tow.weight 2000Lbs 200Lbs max (kultryck) MVH Runeb
  18. På dragbalk står tow.weight 2000Lbs 200Lbs max (kultryck) MVH Runeb
  19. Tack så mycket. då vet jag vad som väntar...LL
  20. Amerikanska uppgifter ger översatt drygt 908 kilo dragvikt. "svensk besilktningsprutning"= 900 kg
  21. har faktiskt lyckats få igenom en hidden hitch dragkrok på min gt 500.. löstagbar, MEN fast monterad (bultad) vid besiktningstillfället. Bytte ut löstagbar amerikansk kula till EU godkänd ALDE. Lite diskussion ..men det gick. Visserligen endast 900 kg dragvikt men lite kul att kunna hänga på min lilla tältvagn under en solig (inte denna sommar) semestervecka..
  22. Det är klart att Denise också skall ha tårta..det är hon värd! Hon har gjort ett mycket bra jobb i att driva ärendet vidare kollektivt!
  23. Har en Gt 500 lite lätt modifierad.. Funderar nu på öka laddtryck med 2,80 " kompressorhjul. Är det någon som har bytt hjul som kan ge lite svar på frågor... 1 Behöver jag annan remspännare? vet att det behövs till Steeda 2,60..? 2 Hur få av standardhjul helt.. Specialavdragare eller? 3 Montera nytt hjul ,hur få på detta. Måste jag av med kompressornos och använda hydraulpress? Tacksam för svar.. GT500 med magnaflw,KN ,shortheaders..+löstagbar dragkrok hehe
  24. Det är JAG personligen som efter mycket slit fått igen en skattereduktion för min Shelby gt 500. Jag har för att andra skall få nytta av mitt arbete gett BIRF ALL bakgrundsdata och hur jag agerat. Bakgrunden är att den beräkningsmodsell som används för ej avgasmätta bilar är klart felaktig och EJ sanktionerad i svensk lagstiftning. Har arbetat fram en modell (är utbildad inom förbränningsteknik) som jag efter MYCKET bråk och skrivelser vunnit gehör för. Överklaganden skall ej gå till transportstyrelsen som det står på regbes papper utan till skatteverket. Är helt övertygad om att jag även kan hjälpa andra med muskelstinna bilar..LL till RÄTT fordonsbeskattning. Rätt formulering i överklagande med specifik beräkning för bil borde fungera äbven för andra muskelbilar. Tänker speciellt på vaåra kompisar som kör challenger,charger mfl. Ev tårtutdelning hoppas jag sker till mig..det är nämligen jag som ordnat detta..hehe (tycker om tårta). Är det någon som har funderingar kontakta mig. "Ljuset kommer från Östersund"...LL)
  25. Det är JAG personligen som efter mycket slit fått igen en skattereduktion för min Shelby gt 500. Jag har för att andra skall få nytta av mitt arbete gett BIRF ALL bakgrundsdata och hur jag agerat. Bakgrunden är att den beräkningsmodsell som används för ej avgasmätta bilar är klart felaktig och EJ sanktionerad i svensk lagstiftning. Har arbetat fram en modell (är utbildad inom förbränningsteknik) som jag efter MYCKET bråk och skrivelser vunnit gehör för. Överklaganden skall ej gå till transportstyrelsen som det står på regbes papper utan till skatteverket. Är helt övertygad om att jag även kan hjälpa andra med muskelstinna bilar..LL till RÄTT fordonsbeskattning. Rätt formulering i överklagande med specifik beräkning för bil borde fungera äbven för andra muskelbilar. Tänker speciellt på vaåra kompisar som kör challenger,charger mfl. Ev tårtutdelning hoppas jag sker till mig..det är nämligen jag som ordnat detta..hehe (tycker om tårta). Är det någon som har funderingar kontakta mig. "Ljuset kommer från Östersund"...LL)
×
×
  • Create New...