Jump to content

Zolid

Medlemmar
  • Inlägg

    131
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Zolid

  1. Kan det stämma? Är det vanligt? ENkelt att lösa? Går ej att avgöra på bilden? MVH
  2. Varför inte byta ut hela mot en 2DIN som har Apple carplay och Android Auto när den ändå pajat... ? Android Auto är det bästa som hänt min mustang. Har en äldre variant av denna: https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/bilstereo/KWM745DBT/ Bättre navigering än ja sprillans nya Volvo. Bättre på att förstå röstkommandon. Du har spotify.... Osv. En 3.5mm aux-ingång känns väldigt 90-tal idag.
  3. Hej, Min gamla V6 2005a börjar få lite ålderskrämpor. Har versktadstid nästa vecka men tänkte någon här med bra koll kanske kan ge mig lite tips och info. Det verkar inte bättre än att det läcker kylarvätska(tur att det inte är värre iofs) när motorn blir varm och det blir tryck i kylsystemet. Det läcker ner bland annat på ramen under motorn som som bärarmarna fäster i. Det ser ut som att det läcker från det som jag tolkar är vattenpumpen, under generatorn på vänster sida av motorn sett framifrån. Trevlig sommar på er alla och håll avståndet!
  4. Jag kör iofs inte min bil på vintern men! Jag gjorde en underredesbehandling med linolja. http://www.kraftoljan.se/ Billigt och effektivt.
  5. Jag 3D printade precis 2 st. Ska testa dom när jag kommer hem. Välkomna till framtiden :) Ni kan hitta 3d-filerna här: https://www.thingiverse.com/thing:1830971
  6. Dom bytte bara airbagen i ratten. Lyckas inte hitta nån info om det bara gäller den airbagen. Synbart så kunde de lika gärna ha skitit i att byta nåt, när jag fick tillbaka bilen såg allt ut exakt som när jag lämnade in den :)
  7. Hej, nej jag har en jätte baslåda i bagageluckan riktad bakåt, tar säkert upp 30% av utrymmet. Jag lät Backes ljudbyggeri installera och dra kablar.
  8. Mig tillkännes så får du inte mer än 50W per kanal vad du än köper för stereo. Jag har varit missnöjd med min shaker 500 sen dag 1. Började med att byta stereon till en JVC sen högtalarna men det var för snåla uppgraderingar... Men det gjorde nästan ingenting. Nu må jag vara lite väl kräsen när det kommer till att spela högt men trots detta så har jag efter många års ägo äntligen fått till ett riktigt bra ljud. Det blev en https://www.brl.se/sv/artiklar/gas-alpha-212-med-gas-pro-10001.html GAS Alpha 212 och en 1000.1 förstärkare i bagageluckan, kanske lite väl stor. Innan jag spelade in den var jag endast måttligt nöjd men nu kan jag köra den på maxeffekt och det låter suveränt så det övergick i att vara helt nöjd. För att skona högtalarna och för att inte behöva byta köpa slutsteg även till dem så kör jag nästan ingen bas i de vanliga högtalarna utan kompenserar med max effekt på lådan istället. Visst hade jag varit lite rikare hade jag skaffat mig ett system som var lite mer yteffektivt men man kan inte få allt.
  9. Då bär det av till verkstaden för att byta mina airbags äntligen imorgon. Har inte klart för mig om de byter både i ratten och på passagerarsidan men det visar sig.
  10. Som sagt när man ringer sin lokala auktoriserade verkstad så ska man säga till dem att Ford sagt att verkstaden ska kontakta Fords specialist för instruktioner och för att beställa delar.
  11. Ljudet blir inte bättre av att bara byta stereon iaf kan jag intyga.
  12. Jag skall få mina airbags utbytta gratis. Mailade Ford Sverige som hänvisade mig till en auktoriserad verkstad. När jag först ringde verkstaden så sa d att de inte kunde göra något men efter att ha haft kontakt med Fords specialist så har de nu beställt nya delar till mig. Jag har gått via: Stockholm Bil på Flygfältsgatan 10, 12830 Stockholm (telefon 0851005160). Om ni går via dem så har de nu iaf koll på processen och kanske kan det gå lite snabbare.
  13. Jag lämnade precis ett meddelande till ford Sverige på deras hemsida. Nu när det blivit dom, det kan väl inte vara så att vi inte är skyddade i Sverige??!! Är det bara amerikanska medborgare som skyddas av lagen?
  14. Väck inte den tråd som sover! Skämtåsido, nej d e ingen performance bil :) För mig går den som en tuff bruksbil, dock ej på vintern.
  15. Hej! Tänkte återkoppla hur det gick! Jag beställde en flaska risoline engine treatment och en flaska risoline fuel "nånting". Hällde först i engine treatment men fick inte resultat direkt, men blev nog sakta lite bättre efter att man kört fler ggr. Därefter var det dags att tanka efter 1-2 veckor och då hällde jag i den för bränslesystemet. Nu har jag bara hunnit köra upp några få liter från full tank men jag har nu inga ljud från tändstift, lyftare, injektorer varken vid kall ljummen eller varm motor så är riktigt glad :) Motorn låter som om den var ny. Skönt när saker faktiskt löser sig för ovanlighetens skull :) Har inte haft nå motor problem iofs någonsin med mustangen men med andra bilar har det funnits tillfällen när man mer eller mindre bytt hela motorn men problemet kvarstår och ingen verkstad verkar vettigare än någon annan :) Tack flr hjälp och kör försiktigt!
  16. Va tror ni om å köpa detta? Finns det något "svenskt" alternativ på typ biltema :P
  17. Tack, ska beställa nya lyftare. Vad kallas dessa på engelska?
  18. Hej, jag antar att Grufman använt rätt olja. Det var överfullt som vanligt med olja, kanske har det något att göra med att för mkt olja och att bilen blir väldigt varm. Det börjar som sagt inte låta förrän jag kört långt med bilen. Det räcker inte med att den blir "varm", behöver köra några mil för att det ska börja låta.
  19. Den servades förra måndagen. Den går normalt. Ljudet började efter servicen.
  20. Ska kolla oljan. Jaaa du det är svårt att förklara ett ljud men det är det starka mer täta men inte helt konsekventa tickandet, I videon låter det som att någon oroligt själ sitter och slår med en plastpenna mot motorn. ^^ Tyvärr är jag inte bättre än så i mina beskrivningar. ljudet kommer kanske 2-4 ggr per sekund och hörs bäst när jag har kameran vänster om motorn. Ljudet hörs dock väl även med motorhuven stängd. Det väldigt starka klicket som kommer kanske 1-2 ggr i videon hade varit intressant att veta vad det är med.
  21. De har klagat lite vid tillfälle på mig med ... sa åt mig å tejpa över dom ^^ D blev inget med det :)
  22. D e kasst riktigt låg kvalitet på ljudet även i shakern... Låt Backes ljudbyggeri fixa ihop nåt shyst åt dig istället. Jag har bytt stereo och bytt högtalare men det är skit i botten... behöver en förstärkare och en shyst sub.
  23. Tja. Är det någon som kan höra vad d e som låter? Låter som att något ligger och slår/vibrerar. Tycker inte det verkar komma från värmeplåtarna på undersidan iaf när jag försöker lokalisera ljudet. Frågat på Grufman tidigare när det lät såhär men fick inget bra svar då. Ljudet försvann något år eller två men är nu tillbaka efter senaste servicen... Ljudet kommer när jag ska parkera efter att ha varit ute och kört, ungeför 80% av gångerna.
  24. Zolid

    Olja

    Då ber jag grufman tappa ur lite... Hade något gått sönder så undrar jag vem som fått stå för notan. :/
×
×
  • Create New...