Jump to content

bloota

Medlemmar
  • Inlägg

    20
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

bloota's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

10

Omdömespoäng

  1. Det har hoppat igång igen... jag älskar bilen men elen verkar vara en smula känslig över lag
  2. Jo, de e lite surt med tanke på dagens soppa priser, men ännu surare att byta då det kostar många tusen i Svedala...
  3. Du kanske har en senare givare, dom tål etanol bättre.
  4. Använder alltid det men ska besiktiga på Torsdag å e väl lite nojjad för ett nedslag på detta.
  5. Hoppas verkligen att du vinner, å tack för att berättar... det här med kreditgivaren hade jag ingen aning om.
  6. Min bältespåminnare har sporadiskt varnat när jag kört utan bälte men har nu slutat med det, någon som har erfarenhet vad galet? Mvh
  7. Efter mycket luftande så e bromsarna perfekta, å det kanske var värt besväret för mitt i all ny bromsvätska kom det ett sjok med becksvart vätska ( det som fanns i ABS en. ).
  8. Ska tydligen vara 60 grader, hittade snygga på JEGs.
  9. Ja, låt de skiten va, kör 98. Mina tankmätare ballar ur när 95 e i tanken (5-10% etanol).. etanol e väldigt korrosivt.
  10. Hallå Nån som har koll på om det ska vara visst antal grader på anläggnings ytan på hjulmuttern till stangen ? Mvh
  11. I början på December ringde jag till RedLineOil`s kontor i Täby, fick tag på en tekniker och diskuterade i första hand bakaxelolja ( bytte till deras 80-140 olja ) sen tog jag upp motorolje frågan.. har en sexa i min bil å den ska ju ha 5w-30, han sa att det väldigt lite skillnad att gå från 5w-30 till 5w-40. Han menade på att toleranser i maskinen gör att man inte ska vara för långt ifrån rekommendationen, det kan ge sämre gasrespons, mindre varvillighet samt t.o.m högre bensin förbrukning. Hade jag haft en V8 så hade jag inte kört med 5w-40 i den. Å vill ni inte chansa så finns det bra olja å bra priser på mapodo.de.
  12. Hej Coop säljer bla en helsyntet olja 5w/40, 4liter för under 300:-. Då kan man som vän av en smula ordning börja tvivla på att det e nått å ha... jag tog och läste på förpackningen och hittade tillverkaren som är Petrolia AB. Letade upp dom på nätet och kunde läsa mig till följande: "Petrolia AB bildades 1997 genom ett samgående mellan OK Lantmännen Smörjoljeproduktion AB (OLSAB) och Kuwait Petroleum Svenska AB (KPS). Idag samägs bolaget till 81% av OK-Q8 AB, till 15% av Lantmännen ekonomisk förening och till 4 % av övriga OK-föreningar. Den utbyggda fabriken stod klar 1998 på Loudden i Stockholms hamn. Fabriken har alltsedan dess moderniserats och ökat kapaciteten.". Så det e OK-Q8 olja i dunkarna till ett helt ok pris.
  13. Har idag tagit ut bilen från vinterförvaret, hittade ett bra ställe med mycket is på vägen å så ut å tokbromsa. ABS lampan slockna, mycket av tvättsvampen i pedalen försvann. I morgon ska jag göra en ny luftning å sen ut å bromsa igen, berättar sen hur det gick.
  14. Hej Det är viktigt att högtalarna har hög "känslighet" dom är då lättare att driva för stereon, alltså mindre pådrag men ändå samma ljudnivå och det i sig ger ofta renare å klarare ljud.
×
×
  • Create New...