Jump to content

pony

Medlemmar
  • Inlägg

    67
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av pony

  1. Jag söker efter en pålitlig mekaniker i Skåne (gärna nära Malmö) med god erfarenhet av gamla mustanger.
  2. Hej, Är trött på det urusla ljudet jag har i bilen för tillfället. Det är något billigt tramssystem som förre ägaren i USA satte i bilen. Tänkte uppdatera/uppgradera systemet nu. Finns högtalare i kickpanelerna, och även möjlighet att stoppa in något i instrumentbrädan. Jag vill inte stoppa in något i baksätet, eller en baslåda i bagaget, utan tänkte mig ett bra frontsystem med bra ljud och åtminstone lite bas. Hur har ni det i era cabbar? Någon som kan inspirera mig eller peka mig i rätt riktning. Har googlat för att hitta både amerikanska och svenska sidor med information, men tycker att det är lite klent med detta. Tack på förhand!
  3. Varför betalar du inte 1000 kr i månaden när du ändå är igång? Den som betalar mest vinner!
  4. Uppdatering. Måste ju försäkra bilen, så jag ringde Länsförsäkringar för att skaffa en försäkring under tiden jag löser med att hitta en entusiastförsäkring. Befarade det värsta, men blev positivt överraskad. Helförsäkring med Länsförsäkringar gick på 1900 kr. Ställer jag av den på vintern så går den över till avställningsförsäkring och mellanskillnaden betalas tillbaka. Enligt killen jag snackade med så blir nog totalkostnaden för mig på en helförsäkring med avställning från Okt-Maj, efter återbetalning ca 1100 kr. Bra tycker jag.
  5. Sammanställer svaren jag får här medan jag frågar runt MHRF - Kräver att det finns max 30 bilar. Överstigs detta så krävs det att man har bur som bilen står i som går att låsa Länsförsäkringar - Max 4 bilar i garaget. Ingen dispens. Bilsport & MC - Max 8 bilar i garaget. För större garage, och utan bur, så krävs det en redogörelse från fastighetsägaren för vad som skett i garaget senaste 2 åren (bilstölder, inbrott, brand) och vilka säkerhetsanordningar som finns. Så nu befinner jag mig i Malmö, med garageplats, men där försäkringen inte gäller.
  6. Nu har bilen regbesiktigats och jag är på väg att skaffa en försäkring. Ringde länsförsäkringar, och jag uppfyller alla deras krav, förutom garaget. Max 4 bilar. Ingen dispens. Jag har bilen ståendes i ett flerbilsgarage (mer än 30 bilar) där det krävs elektronisk nyckel både för att komma in och ut ur garaget. Skulle gärna vilja ordna försäkringen så snart som möjligt. Tips emottages tacksamt!
  7. Tack för svar Mats! Nu var jag snabb på avtryckaren och bokade tid på YBB.se (Ystad Bilbesiktning). Kunnigt folk som verkar vara biltokiga och främst gamla amerikanare. Besiktningen gick galant.
  8. SÅ, ursprungskontrollen beviljad och ska regbesiktiga min 1965 Cab 6 cyl Tips på bra ställen i Skåne där dom har förståelse för gamla bilar?
  9. Hej, Bodde 3 år i Nederländerna och under tiden jag bodde där så importerade jag en bil från USA som jag regbesiktigade i NL. Nu har jag flyttat hem till Sverige, och söker efter information om införsel av flyttgods (bilen är flyttgods). Antingen är jag kass på att söka, eller har dålig syn, men finner det svårt att hitta information gällande proceduren för mig. Någon annan som tagit med sig bil som flyttgods vid hemflytt från annat EU-land som vill dela med sig? edit: har fått svar från Transportstyrelsen Hej! När du har tagit hit bilen så ska du börja med att ansöka om en ursprungskontroll här på Transportstyrelsen. Det är en dokumentkontroll som vi gör så du måste bifoga det nederländska reg.beviset i original. Köpehandling behöver du inte bifoga då du har ägt bilen mer än ett år i nederländerna. Kostnad för ursprungskontroll är 600 kr. Efter att ursprungskontrollen är klar och godkänd så får du klartecken att göra en registreringsbesiktning på ett besiktningsföretag. Det är i samband med det som bilen får sitt svenska reg.nummer och skyltar och reg.bevis skickas till dig. Kostnaden för reg.besiktning kan jag inte svara för då det inte är vi som gör den, men du får nog räkna med plus/minus 2000 kr. För skyltarna får du senare betala 90 kr/st. Jag biforgar info från vår hemsida om ursprungskontroll. http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsimport-och-ursprungskontroll/ Så min fråga kvarstår - tips på bra besiktningsställe i Skåne?
  10. När jag reggade i NL så stansade dom in numret på insidan av främre stänkskärm
  11. Solenoiden tickar. Hände vid något tillfälle förra året. Fixade genom att dra om någon kabel och sedan verkade allt perfekt. Gick igenom kablaget mellan solenoiden och batteri+generator(?) nu innan påskhelgen och det verkade göra susen. Bilen körde hur fint som helst nu under påskhelgen. Jag vet vad jag ska göra i helgen i alla fall.
  12. Och igår så ville bilen inte starta. Problemsökning påbörjad.
  13. Fin vårrunda på Österlen under påskhelgen
  14. Hej, Dom erbjöd att skicka en helt ny utan kostnad. Toppen! Vi valde dock att få en halvbra ersättning tillbaka och lappa ihop den själva. Mest för att slippa krånglet med tull (även om de bör vara tullfritt vid en ersättningsvara så har jag haft bråk med tullen tidigare, orkar inte). Bra jobbat ponyparts!
  15. God afton, (har letat info, men hittar bara svar om regbesiktning från USA import) När jag flyttat hem till Sverige så blir det dags att regbesiktiga bilen här. Bilen importerades till EU medan jag bodde i Nederländerna, och regbesiktigades där för snart två år sen. Klarade besiktningen galant (nya framlyktor, parkeringsljus och bromsar, nya stötdämpare). Bilen är helt rostfri. I Nederländerna finns inga krav på att hastighetsmätaren ska vara i km/h, utan jag har kvar mph. Behövs bytas, eller kan jag bara tejpa dit en snygg remsa med km/h (har sett andra bilar på bilträffar i Sverige som haft detta). Som jag förstått det ska jag ansöka om ursprungskontroll och sedan köra regbesiktning. Kontrollbesiktningen tror jag att jag slipper eftersom jag har ett från NL. Har jag missat något? Någon annan som bott inom EU och tagit med sig bil hem och kan dela med sig av lite erfarenheter? Tack på förhand!
  16. Min sambo ville överraska mig med en julklapp till bilen. En mittkonsol till min cab 65:a. Efter en del försening i leverans kom den nu fram. Förväntansfull öppnar jag paketet, men tyvärr en besvikelse VI har mailat Pony Parts och får se vad dom svarar
  17. Visserligen tidigt på morgonen, men de gatorna han kör på (som är avstängda för hans skull) är hårt trafikerade även vid denna tiden. Vilket projekt. 09:50 in i klippet ser ni bilarna som står och väntar på den avstängda motorvägen.
  18. Hej, Till sommaren ska det bli dags att gå igenom hela kablaget för bilen. Det är en cab 65, 200 ci (rak sexa) och automatlåda. Ingen ac, ingen servo till något. Vilket kit ska man köpa? Har kollat in följande, men det kanske är overkill? http://www.cjponyparts.com/american-autowire-complete-wiring-harness-classic-update-kit-1965-1966/p/WHC6466/ Tips emottages väldigt tacksamt.
  19. Har sökt på forumet men inte hittat någon diskussion om detta. Tullverket ändrade sina regler vid årskiftet gällande samlarfordon http://www.tullverket.se/innehallao/b/bilkopaellersalja/bilkopaellersalja/bilkopafranettlandutanforeu/samlarfordon.4.4e666fc3136553a8ec3633.html För att få tullfritt och 12% moms räcker det nu med att bilen är - äldre än 30 år - originalskick (alltså utan väsentliga modifieringar) - Av modell som inte längre tillverkas (här anses att en Mustang från 1967 inte alls är samma mustang som 2015) De tidigare kraven som gällde samlarfordon gäller alltså inte längre. Börjar rycka i Craigslist-fingrarna igen Editering: hittade trådstart nu.http://www.mustangclubsweden.org/threads/20469-Nya-importregler?highlight=samlarfordon Dock ingen diskussion. Märkligt, borde ju vara jättestort intresse
  20. Var i sverige idag. Kollade in bilen och testade att dra lite i alla kablar och trycka dit alla extra hårt. Bilen startade! Blir till att gå igenom det elektriska ordentligt till våren!
  21. Hej, Ja, dåligt uppdaterat av mig. Kopplade förbi solenoiden till startmotorn från batteriet, men inget. Så allt pekar på att det är startmotorn som dött (fast det förklarar inte det tidigare konstiga beteendet) Nu blir det till att hitta en bra mekaniker i SKåne. Någon som har tips?
  22. Tack! Är tillbaka i Sverige nu över helgen, så det ska meckas lite med mustangen. Återkommer i tråd med uppföljning.
  23. Först av allt vill jag starta med att ge er bakgrund om mig. Mustangentusiast, dock utan tekniskt sinne och rätt kass på det här med bilar. Byter utan problem olja, däck och luftfilter, men när vi ska prata djupare än detta så är jag förlorad. Mitt problem: Varningstecken kom egentligen några veckor innan detta hände. Ett par gånger så hände det att motorn dog när bilen gick på tomgång direkt efter uppstart. Ex: Bilen startar normalt -> jag kör i ca 10-30 sekunder och måste stanna vid en korsning -> tomgång och motorn hackar till lite (varvtal ner, upp, ner), sen lyser OIL och ALT lamporna upp i en halv sekund och motorn dör. När bilen väl kört ett par minuter så händer det inget, utan allt går som normalt. Jag borde väl tagit dessa tecken på allvar, men gjorde inte det. Mitt fel. Nu senast så hände samma som i ovan. Jag kör ut från garaget, stannar för att svänga i korsningen. Motorn dör. Skillnaden nu är att motorn inte vill starta upp alls, utan det klickar bara till i solenoiden. (tror det är därifrån klicket kommer) Det tråkiga är att jag bor utomlands och mustangen är min sommarbil i Sverige. Tyvärr var jag tvungen att resa tillbaka hem samma kväll, så jag kunde bara putta tillbaka bilen och ställa den i garaget. Har inte hunnit gör en ordentlig felsökning. Ska tillbaka till Sverige nästa helg och ska då göra felsökning. Jag har googlat lite och ska koppla förbi solenoiden till startmotorn från batteriet med startkabel för att se om det är solenoiden som är kass. Några andra tips på felsökning som jag ska göra? Någon som känner igen mitt problem? (Jag startar mest denna tråden för att sätta igång diskussionen. Jag förstår att utan felsökning så blir det svårt att hjälpa mig, men jag återkommer nästa helg) Tack på förhand! Tillägg: Det är inte batteriet. Kopplade med startkablar, ingen skillnad. Bara klick från solenoiden) Tillägg 2: Note to self - http://forums.mustangandfords.com/mustang-monthly/70/7392767/mustang-drivetrains/1965-mustang-starting-problems/page2.html
  24. Tack för svaren. har ej startat upp den än, utan det blir nästa helg
  25. Bilen har stått vinterförvarad (kall, men inte minusgrader) sedan september förra året. Då detta är mitt andra år med mustangen (cabbad, rak 6:a, 1965) så är detta första gången jag har haft den vinterförvarad. Har läst igenom tråden http://www.mustangclubsweden.org/threads/17720-Vinterf%C3%B6rvaring men skulle gärna vädra mina tankar en extra gång innan Är ingen riktigt bilexpert och har därför googlat runt lite på vad jag ska tänka på. Skulle vara tacksam för hjälp med vad jag har missat. Jag ställde av bilen med en tank som är i princip helt tom. - Byta olja; tyvärr missade jag detta innan bilen ställdes av. Bilen har rullat ca 200 mil sedan oljefiltret byttes så det känns som att byte av filter inte är nödvändigt. - Fylla på med 10 liter bensin, för att sedan direkt köra och tanka fullt. Andra tips eller saker att tänka på? Tack på förhand
×
×
  • Create New...