Jump to content

flashmax

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av flashmax

  1. DET gjorde susen! Blev ju en ny bil!!! Har aldrig haft så lugn och fin tomgång. Det slutade till och med ryka ur avgasrören! Tomgångsskruvarna hamnade på ca. 3/4 varv. Återstår bara ombesiktning då!
  2. Ny powervalve beställd! Hoppas det funkar med std. 125-65...
  3. Precis kommit från min första besiktning och det gick som befarat; Hög CO-halt (6,5). Jag har försökt att justera tomgångsskruvarna men det är något som inte stämmer! Kopplar på en vacuumklocka på insuget men den reagerar inte nämnvärt när jag skruvar på tomgångsskruvarna och när de är helt inskruvade så är det den jämnaste tomgången!!! Den borde väl stanna då? Om jag skruvar ut skruvarna 1,5 varv sjunker tomgången och blir ojämn. Dessutom stiger tomgången och blir jämnare när jag lossar vacuumklockan så att det går in tjuvluft! Vad skall jag göra??? (302:a med Holley 600CFM)
  4. Hej, Jag har ett skumt fenomen på min 302:a med 4-ports Holley 600 och Edelbrock insug. vid "normal" körning är det inga problem alls, men om jag trycker plattan i mattan så misständer och bluddrar motorn tills andra portparet öppnar (vacum). Går rent direkt från början (när axpumpen pumpar in soppa?) och på höga varv men inte där emellan. Jag har bytt brytare, fördelarlock, rotor och tändstift. Brytaravståndet är 0,5mm och förtändningen är ca.10gr. Förslag:confused: Mvh. Thomas
  5. Hej P-O, Har redan gått med i klubben! Mvh. Thomas
  6. Edelbrock Torker 2 insug är det ju på den upptäckte jag...
  7. Då var man med då! Kramfors-bo född -65 med en -69 Coupe' som jag införskaffade i höstas. 302, Holley 600cfm, Edelbrock performer insug, headers, C4. Lite pyssel är det väl förstås, men inget akut. Måste nog se över stötdämparna bak så den inte slår igenom i varenda tjälskott. En ny ratt har det redan blivit iaf! Ha en riktigt trevlig sommar!!! Mvh. Thomas
  8. Det skulle förstås förklara varför jag har annan vinkel på "wirefästet" än på de flesta bilder man kan hitta. Jag får prova att lirka lite och se om det går att få den i läge.
  9. Hej, Jag är nybliven ägare till en -69:a med 302 och C4-låda. Eftersom det inte fanns någon kickdownwire när jag köpte bilen så investerade jag i ett Lokar-kit. När jag monterade kitet märkte jag att kickdownaxeln som kommer ut ur lådan inte har någon form av fjäderbelastning alls utan går att vrida med fingrarna mellan "ändlägena" (ca. 1/4 varv). Eftersom jag inte har en aning om hur det skall vara så satt jag dit en returfjäder utvändigt och monterade klart Lokar-kitet. Dock visar det sig redan när jag lägger i backen för att köra ut ur garaget att det inte är som det skall vara... Det låter som om inte växeln är riktigt i. Samma när jag lägger i driven. Det rasslar på tomgången men blir tyst när jag gasar. Växlar för övrigt normalt men ingen kickdown-funktion. Några förslag??? Är det mycket bök att öppna lådan och titta efter om det är något som lossnat där inne? Tack på förhand!
×
×
  • Create New...