Jump to content

svlu

Medlemmar
  • Inlägg

    16
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

svlu last won the day on 12 maj 2016

svlu had the most liked content!

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

svlu's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

11

Omdömespoäng

  1. Åldern spelar förstås jättestor roll här och även var i landet man bor men kolla även Ford försäkring. Det var det billigaste jag hittade där man inte behöver någon annan försäkring för att få lägre pris. Jag är +50 och bor i en mindre stad i norra Sverige. Jag betalar 6044:- Helår och helförsäkring.
  2. Byter ämne lite... Ni som har vinylcab Vad rengör ni den med?
  3. Jag har också både förar och passagerarsidan på min -08. Så här ser passagerarsidan ut för mig. ScreenShot001.bmp
  4. Väldigt konstigt att det inte går att läsa om knappen någonstans. Och visst ser den ut att vara orginal. Och ingen symbol bredvid. Känns som knappen som man kan ha till vad som helst...
  5. Knappen längst till höger? Har den någon funktion? Kan inte hitta något i manualen eller på nätet. Någon som vet?
  6. Nu har jag även varit i kontakt med BIRF (Bilimportörernas riksförbund) i hopp om att kunna köpa ett intyg med lägre koldioxidhalt är mina 305/g. Tyvärr så blev det en nitlott då dom svarade så här. 4,6L V8 Automatik is 317 g/km and 13,4L / 100 km combined. Så där rök sista hoppet. Men jag sparade i alla fall dom 6000:- + moms som det skulle kostat. Det innebär nog att alla vi som åker denna typ av bil betalar för lite i skatt...
  7. Jag har den också och den fyller sin uppgift väl. Lite pyssel när man monterar den första gången. Går precis på håret in i bagaget (jag har inte subwoofer) så man blir av med den när man inte använder den. Jag köpte min via Ebay (Blue Oval Industries) och gav 4459:- inkl. frakt och tull etc. Tog dock en del tid innan den kom hem.
  8. Tycker det beror på vad man ska använda bilen till. Har åkt på både 20 och 18 tum och åker man en del landsväg så är 18 tum betydligt skönare. Provade ca 50 mil på motorväg med 20 tum och då vibrerar backspeglarna och eftersom jag åker mycket landsväg på somrarna så åkte 20 tummarna av och jag valde då 18 tummarna. Men föredrar man utseende så kan jag nog hålla med att 20 tum ser bättre ut.
  9. 1ZVHT85H585189568 Tackar på förhand !
  10. Inser nu att det blir svårt att ändra mitt CO2 värde :( Ford USA kan inte ge mig ett intyg då dom inte har det typen av intyg. Ford Tyskland kan inte ge mig något intyg då dom inte importerade Ford Mustang 2008. Inte heller Ford Sverige importerade Ford Mustang 2008 så det blir inget därifrån heller. Jag har hittat minst 4 olika värden på Ford Mustang 2008 i bilregistret. Förutom min bils 305g/km hittade jag 243g/km, 267g/km och 274g/km. Man undrar ju verkligen vilket värde som är rätt...
  11. Fick detta av Ford USA när jag kontaktade dom i ett annat ärende. Parts are currently not available for Safety Recall 15S21. At this time, we request for your patience on when repair instructions and parts ordering information become available.
  12. Efter att ha varit i kontakt med firman som registreringsbesiktigade bilen så vet jag hur det ligger till. Dom har använt det värdet (305.0 g/km) som stod i papperen från Tyskland därifrån bilen är importerad. Dock är det ju knappast rätt. Tyvärr så vill ju inte Transportstyrelsen ändra utan underlag även om jag kan bevisa att andra liknande bilar har annat värde. Så nu gäller det att jaga ikapp uppgifterna någonstans. Jag har dammsugit nätet efter uppgifterna och det har jag har hittat en hemsida där det står 218.0 g/km. http://www.carsplusplus.com/specs2008/ford_mustang_gt_premium_convertible.php Dock lär det knappast duga för transportstyrelsen.
  13. Jag håller just nu på med en diskussion med Transportstyrelsen via mail. Jag tog en -08 likadan som jag har och som står hos en bilhandlare (ville inte använda någon privatpersons bil som exempel). Kollade upp värdet för den bilen som var 243 g/km jämfört med 305 g/km för min bil. Sedan skickade jag ett mail till transportstyrelsen med båda bilarnas chassinummer samt en förklaring på hur man tyder chassinumret så att dom verkligen skulle kunna se att det är 2 likadana bilar. Så nu får vi se om dom slingrar sig ur frågan varför det skiljer mellan fordonen. Känns som ett lotteri vilket värde man får.
  14. Kollar man Fordonsuppgifterna hos Transportstyrelsen så står det koldioxidutsläpp 305 g/km. Hur är det med ni andra som har 05-09 och V8. Hur mycket har ni i utsläpp?
  15. Ingen aning faktiskt. Bilen är importerad från Tyskland våren 2015. Kan det ha betydelse att den är importerad därifrån och inte från USA?
×
×
  • Create New...