Jump to content

Kristofer00

Medlemmar
  • Inlägg

    17
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Kristofer00

  1. Har lyckats lösa detta nu så tänkte bara skriva vad lösningen blev om någon annan ramlar in på denna tråd med samma problem. Original problemet är att när de reggade in bilen 2005, var att ägaren stansade inte in chassinumret och verkar inte som bilprovningen påpekade detta vid regbesiktningen. Enligt de jag har pratat med så var det inte så noga med detta förut. Bilen gick sen igenom 13 besiktningar innan den fick nedslag i år då de inte kunde hitta chassinr. Fick då en månad på mig att fixa detta innan det blir körförbud. Carspect som slog ned på denna anmärkning hänvisade till larmtjänst och att jag skulle kontakta dem, de utfärdar sen ett intyg och sen kan ett företag stansa in numret. Larmtjänst hörde då av sig och sa att detta är inte deras huvudsyssla men de kommer att återkomma och hoppas att kunna klämma in mig någon gång. Jag ringde sen till Opus och Bilprovningen, de sa båda att larmtjänst kopplas bara in om man är osäker på bilens ursprung vilket inte är fallet med min då man inte misstänker att den blivit stulen eller uppdelad utan en enkel miss har skett. Efter ring till en massa olika personer så kommer jag fram till att göra instansningen hos Grufman som utfärdar ett intyg att de kontrollerat chassinr mot ODB. Jag körde sen till bilprovningen där jag bokat en reg besiktningen, förklarar mitt fall (har pratat med personerna där tidigare på telefon). Han kollar chassinr mot plåten i fönstret, den i dörrkarmen och den som stansats in (satte den i bakluckan hö sida). Det blev sen godkänt och han har nu lagt in i biluppgifterna vart chassinumret är instansat. Kostnad för detta blev: 1100 kr för instansning hos Grufman med intyg 695 kr för reg besiktning. (Opus ville ha ca 800kr och Carspect 8-900 kr). Carspect krävde också vid reg besiktningen att de kunde se chassinumret på 4 platser (något som de fått beordrat från transportstyrelsen). Jag kunde bara hitta chassinr på 3 platser - ODB, fönstret och dörrkarmen så de hade aldrig godkänt bilen. Medans Opus och Bilprovningen sa att räcker gott med dessa tre.
  2. @Tbird Tyvärr så står det inget på min, har sett att det står på andra. @corvette Besiktningen sa att man behövde få med ett papper på att de som stansat in numret har verifierat att bilens chassinummer verkligen stämmer innan. De nämnde också larmtjänst. Är det något ni kan göra hos er på Grufman?
  3. Hej alla hjälpsamma mustangägare. Jag har en Mustang 2003 som importerades 2005 som flyttgods. Under de senaste 3 åren jag ägt bilen har besiktningen aldrig varit något problem men i år så underkändes bilen då de inte kunde hitta chassinummret. (Samma besiktningsstation som godkänt bilen förut). De letade i motorrummet vid fjäderbenen och i bagagerummet. Jag har själv senare ägnat tid att riva upp och leta i hela bagageutrymmet samt försökt finkamma motorrummet och hittar det inte. Jag har på Google hittat att gamla mustanger har haft chassinumret under vänstra framskärmen (dvs den måste monteras bort) vet någon om detta fortfarande gäller? Jag har ringt bilprovningen, bilstationen som registrerade in bilen för 13 år sen, Ford på upplandsmotor, transportstyrelsen, förra ägaren och försöker tracka ner första ägaren som tyvärr inte har ett nummer registrerat på hitta.se. Chassinumret jag letar efter är alltså det som ska vara instansat på en bärande del i bilen. Chassinumret under rutan samt på cirka 5 andra ställen den sitter påklistrad gills inte enligt besiktningen. Jag har haft samma problem med en Jeep förut som var svensksåld och då hittade jag den under passagerarsidans baksäte men lyckas inte hitta denna.
  4. Ett tredje alternativ, dock inte testat men varit i kontakt med ägaren och ska kanske åka förbi och testa. http://www.toplift.se/hem/vindskydd/vindskydd-ford-mustang-1994-2004/
  5. Det är rätt segt att inte bilprovningen kan skriva in miles och att det omvandlas hos transportstyrelsen. Jag fick klia mig i huvudet när jag märkte att bilprovningen hade tagit med kommatecknet vid en besiktning för några år sen, då blev det helt plötsligt en siffra till.. ang oärlighet så hade jag inte dem problemen när jag leta efter min. Det svåra var att hitta en som blivit välbehandlad, sen miltalet var alltid lite konstigt (många drog till med något när de la in annonsen). Jag frågar alltid direkt efter reg nr så kan man kolla på transportstyrelsen vad senaste besiktningen utläste.
  6. Nu var resan klar och allting gick grymt bra! Det blev 750 mil allt som allt och bilen strulade inte en enda gång Har gjort liknande resor tidigare men otroligt roligt att göra det med en så mysig bil och kunna cabba ner när man ville. Längsta körningen var cirka 15 timmar och fick inte ens ont i ryggen som jag brukar få i nyare bilar Blev aldrig stannad av polisen förutom en nykterhetskontroll och då var det skönt att ha EU skyltar för de stirrade på dem ett tag men har nu när jag kommit hem bytt tillbaka till de gamla plåtarna, då jag tycker fonten på de nya är så fula.
  7. Jag är seriös, är bara lite fundersam om inte 19" ser för stort ut. Måste finnas en anledning till att du bytte till 18" Men hoppas att de finns kvar nästa gång jag är i krokarna så kan jag se hur de passar på bilen
  8. Jo, fast det är ju alltid ens skyldighet att läsa på om landets egna lagar och se till att rätta sig efter dem. Troligtvis om man inte träffar en paragrafryttare så använder väl de flesta sunt förnuft. Det är väl lite som att en bil kommer hit med framrutorna tonade, även om det är OK i dess ursprungsland så lät det på transportstyrelsen som svenska polisen får tvinga personen att ta bort det. Men men jag är lite övernojjig ibland så jag kommer köra resan som planerat så lägger upp bilderna sen
  9. Liten update om någon annan skulle ha samma fråga någon gång: Har ringt transportstyrelsen som inte riktigt visste men pekade mig mot wienkonventionen 68 och att jag skulle leta där. De hittade att i Sverige så får utlandsregistrerade bilar blinka rött bakåt. Försökte också ringa motormännen men de bad om medlemsnummer och sen la på. Har läst lite på om Tyskland och de verkar godkänna röda blinkers men endast för bilens första ägare som importerar bilen, vilket gör att den måste eu-konverteras när den ägaren sen vill sälja den. Tror det var för att få ner importerna från USA då typ Audi etc var billigare där. Har inte orkar börja läsa om Nederländerna, Frankrike, Spanien eller Schweiz som också kommer vara resmål än. Läste iaf i konventionen 68: http://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/conventn/crt1968e.pdf Där står det denna mening under Annex 5: "39. Every motor vehicle, except a moped, and every trailer shall be equipped with fixed direction-indicators with flashing amber lights, fitted on the vehicle in even numbers and visible by day and by night to road-users affected by the vehicle's movements." Det betyder väl indirekt att alla blinkers ska vara orangea. Men men, jag har precis kostat på den en dyr service med massa oljor och saker så vill använda bilen och inte låta den stå så kommer nog ta den ändå och hoppas på det bästa. Har aldrig blivit stannad tidigare på mina eurotrips så fortsätter förhoppningsvis så (ta i trä).
  10. Hej på er! Jag brukar för det mesta köra en eurotrip på sommaren och tänkte även göra så denna sommar. Tidigare har jag alltid tagit tjänstebilen för då slipper jag allt som har med slitage att göra Men nu när jag började planera semestern kom jag ju på att jag förvärvat en fin cab som nog är mycket roligare att köra! Då den är flyttgods importerad och har därför sluppit förstöra utseendet med orangea blinkers undrar jag om polisen i andra länder kommer ifrågasätta detta? Min plan är att köra: Sthlm --> Amsterdam --> Bryssel --> Paris --> Bordeaux --> Barcelona --> Andorra --> Val d'Isera --> Tyskland --> Hemåt. ca 540 mil under 3 veckor + några dagar. Innan mina resor brukar jag kolla upp olika regler för vissa kräver reflexväst, brandsläckare, extra lampor men hittar inget angående flyttgods. Givetvis lägger jag alltid upp bilderna efter resan med bilen i fokus har tidigare lagt upp på passat forumet vwpc.se.
  11. Jag har testat bilprovningen både i sollentuna och rissne här i stockholm och båda tycker jag var för petiga.. Tycker personalen har varit otrevlig och bara letat anledningar till att underkänna bilen. Sen körde jag till carspect och där var de ändå rimliga. På Rissnes fick jag inte ens åka med (som jag alltid gör) då hon skulle utföra bromsprov och inte ville bli orsaken för att jag får en whiplash Kommer nog aldrig köra på bilprovningen igen..
  12. Tack för välkomnandet! Får försöka ta mig in på området då, får brumma lite med munnen när jag åker förbi dem så de tror jag har en V8a
  13. Hej, Har nyligen köpt min bil och under tiden jag letade så köpte jag carfax rapporter månadsvis och precis innan jag köpte min nuvarande så förnyade jag det. Så om någon vill få ut carfax rapport så skriv regnr så tar jag ut en åt er, har carfax tills 2015-06-30.
  14. Carfax är verkligen grymt i detta avseende. Såg också någon skruvad bil när jag kollade runt..
  15. Hej! Är sen i söndags lycklig ägare av en svart Ford Mustang 3.8l V6 '03 automat. Började leta cab i februari och det jag ville ha var: Snygg, helst amerikanare, bra skick, helst flyttgods och under 90k. Stod rätt tidigt klart för mig att det blir en Mustang eller Trans-am och lyckades då hitta en väldigt fin en i söndags. Jag dividerade länge om jag verkligen skulle klara mig utan en V8a, men skicket som detta var + flyttgods övervägde motorn för denna gång Bilen är importerad som flyttgods 2005 av samma ägare som ägt den sen 2003 i USA. Den har gått ca 53 000 miles (8000 mil) och inredningen är i grymt skick. Några stenskott och skador på lacken men inget som förstör helhetsintrycket. Jag är nu 4:e ägaren av bilen. Planer jag har är att kanske köpa Cobra fälgarna (money money), byta avgassystem (måste provlyssna innan), bakljuskopor (men inte riktigt säker då röda blinkers syns sådär) och göra en stor service (byte av motorolja + växellådsolja hos grufman). Lite om mig: 26 årig kille uppvuxen i en förort norr om Stockholm men bor sen ett halvår istan. Bilar är ett brinnande intresse, men gillar tyvärr bara att köra dem vilket gör att det blir dyrt när jag måste lämna in dem för minsta lilla saken Har sen barnsben varit överförtjust i röda blinkers och pop-up lampor så har i och med detta köp checkat av en av dem Har förutom denna bil: Volvo 740 '88 (vinter / sladdbil) Jeep Grand Cherokee V8 (lite offroad bil men nu till salu) Volkswagen Passat 170DSG 4motion '12 som är tjänstebil och som ny tjänstebil har jag valt en Ford Mondeo 180PS iAWD med automat och mycket extra utrustning. Hoppas nu att jag får någon bra kontakt på Ford som kan hjälpa mig sen Kommer bli jättekul att komma in i detta forum och betalade igår medlemsavgiften Jag kommer även dyka upp med bilen på power meet då jag brukar åka dit varje år, får se dock om jag kör in den på fältet eller ställer mig på svensson parkeringen..
×
×
  • Create New...