Jump to content

spedese

Medlemmar
  • Inlägg

    14
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Allt skrivet av spedese

  1. Hej! Ska man tolka Din fråga så att Du själv har haft några problem och i så fall vad eller vilka?
  2. Hur går man tillväga när man kalibrerar färddatorn/bränslemätaren?
  3. Som svar till RRS550 vill jag säga att jag inte är humorbefriad, men tycker faktiskt inte att det här är något att skämta om. Av en bil som kostar över en halv miljon kronor anser jag att det är självklart att man ska kunna kräva att den ska fungera felfritt i ALLA växellägen och lika självklart även vid normal körning. Problemet tycks ju inte vara helt obekant av inläggen att döma och ska enligt min uppfattning betraktas som en felaktighet, som ska åtgärdas på garantin.
  4. Roligt - höll jag på att säga - att någon har samma upplevelser som jag, men så är det naturligtvis inte. Tilläggas kan att lådan växlar särskilt hårt då bilen är kall. Jag har dåligt koll på det tekniska, men "kanske Mustang" i tråden tidigare påstod att denna tråkiga egenskap hos automaten skulle kunna botas genom en ny mjukvara / uppdatering. Stämmer det och har någon varit i kontakt med Ford angående problemet?
  5. Hallå! Efter en resa till Norge och en till Alperna (Schweiz och Frankrike) har jag lyckats passera 1000 mil sedan maj i år med min nya GT Cab Automat. Mycket roligt att köra serpentinvägar och fantastiskt vackert landskap på alla ställena. Kan varmt rekommenderas! Lyckades även - trots sambons stora tveksamhet - lätt och snabbt komma upp i drygt 250 knyck på Autobahn. Jag har några funderingar kring automatlådans beteende, som jag tycker är lite störande. För det första växlar den med lågt gaspådrag ned väldigt sent från 10:an i uppförsbackar. Varvtalet går ända ned till under 1500 och det känns som om motorn verkligen kämpar innan den hoppar till 9 osv. Dessutom hackar den vid låga gaspådrag mellan 6:an och 7:an - någon form av tvekan, skulle man kunna säga. Någon som upplever något liknande?
  6. Hello! Jag delar uppfattningen att stickan är svåravläst. Jag har haft bilen stillastående i 17 timmar, så oljan borde rimligen intagit "viloläge". Även om man torkar av stickan så verkar den ju "kladda ner" sig själv då man drar upp den igen för att kolla. Även det översta av de två små hålen innehåller ju olja trots att nivån verkar ligga på knappt hälften. Har kört drygt 500 mil och oljan är ren och gör det därmed inte lättare att hitta nivån på stickan.
  7. Hej! Angående vindskydd kolla denna länk där jag har bifogat bild på Fords originalvindskydd på bilen. Inköpt hos BilMånsson och monterat själv. Mycket enkelt, snyggt och funktionellt. http://www.mustangclubsweden.org/forums/topic/22939-vindskydd-cab-2016-gt/?tab=comments#comment-158327 Är osäker på om den passar 2018, men det borde det väl göra.
  8. Hello! Jag köpte ny GT 2017 hos BilMånsson i Halmstad förra året och fick den lilla skylten leveransmonterad fram. Snyggt o hittills inga problem :-) Enligt uppgift är bilen godkänd för både stor o liten skylt.
  9. Hej! 4 500 kr - och det är det värt :-) mvh Thomas
  10. Morsning! Köpte mitt hos BilMånsson i Halmstad. Som jag uppfattar det är det Ford original. Mycket snyggt med Pony-loggan mitt i nätet mellan nackskydden och låg - men tillräcklig - höjd. Man får borra två hål, men det blir också snyggt. Har kört drygt 500 mil i sommar med det är mycket nöjd. Dessutom ryms det i bagaget om man vill plocka bort det.
  11. Hej! Som Wallentin här ovan i tråden, är jag också lite intresserad av att få ta del av vilka problem Du haft och som Ford Sverige stökar med? Det finns ju två sidor av denna problematik.
  12. Hej! Jag har med stort intresse följt inläggen gällande recall av airbags. Det är ju lite svårt att inte tänka tanken att något kan hända när det nu tydligen finns belägg för att bagen med diverse innehåll helt oförhappandes hamnar i plytet på en! Jag kan inte bedöma hur stor risken är, men den finns uppenbarligen eftersom bilarna återkallas. Och problemet är ju inte självläkande, så det skulle kännas bra med ett klart besked i frågan. Och tanken att bilar utanför USA skulle hanteras annorlunda verkar ju i sammanhanget helt absurd. Det finns uppenbarligen en hel del pålästa medlemmar som - var och en på sitt håll - aktivt försöker att få klarhet i hur Ford tänker agera i Sverige. Om jag uppfattat saken rätt verkar de svar man hittills fått - om man ska uttrycka det lite försiktigt - sväva något. Vore det inte bra om klubben centralt agerade för att få tryck i frågan? Klubben representerar i alla fall ca 3 600 medlemmar (även om alla inte berörs av just denna problematik) och är lite svårare att nonchalera. Kanske kan/vill några av de föregående skribenterna bilda en grupp, som får agera i klubbens namn?
×
×
  • Create New...