Jump to content

Carpimp

Klubbmedlem
  • Inlägg

    182
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    33

Allt skrivet av Carpimp

  1. Här kommer en grymt sen uppdatering av läget med bilen. Man är som alltid en tidsoptimist och har alldeles för få löneutbetalningar i månaden för att kunna handla/bygga allt i den takt man vill. Motorutrymmet snyggades till, då fixade man såklart hjulhusen också och svetsade igen alla miljoner hål överallt som Ford har stansat i plåten. Sen kunde man montera framvagnen och snygga till motorn. Samt bygga ett rejält oljetråg med bafflar med luckor i och massa plock, så förhoppningsvis så ska jag ha olja vid oljepickupen även i långa och snabba kurvor på bana. Sen kunde man provmontera ihop motor och nya växellådan (tremec T56 Magnum). När väl dessa satt ihop och allt kändes bra så var det bara att hänga i motorn i bilen. Då var det dags att trolla bort fördelaren, för där ville jag ha ett tryckrör istället för en fördelare. Sen var det dags att vända på bilen så man kunde plocka ner bakaxeln, byta lameller i diffen, byta hjullager och packboxar samt knacka i nya delrinbussningar istället för nåt mjukt komfortskräp i gummi. I samma veva så plockades även tanken ner och renslipades och lackades samtidigt som man ändå lackade bakaxeln. Men när man ändå har golvet rent för bakvagnen, så kan man ju lika gärna lägga sig under bilen med en vinkelslip med roterande stålborste och slipa rent underredet från onödigt skräp (underredsmassa och annat äckel). Ni som har använt en roterande stålborste på en vinkelslip kan nog ana hur "snygg" man var efter detta. Dels så var man en nåldyna av alla hemska trådar från stålborsten som satt sig överallt, sen var man helt full av gammal underredsmassa, skräp och kände sig extremt äcklig. Men när väl golvet var skapligt slipat och man kunde tvätta rent det och sen lägga på färg så kändes det genast mycket bättre igen. Efter det så var det dags att montera upp bakaxeln igen ihop med nya fjädringen ifrån QA1. Självklart hade bakaxeln även uppgraderats till skivbromsar. Då be Då behövde man en kortare kardanaxel, så det var ju bara att kapa ner lite längd på den. Skämt åsido, detta är bara delen som kapades bort. Men visst vore det lite gulligt med en så kort kardan. Men jag jobbar vidare för fullt i garaget. För trots allt så ska bilen ut innan säsongen är helt över i alla fall. Så man får utvärdera alla ändringar som är utförda så man vet vad man måste förbättra under vintern.
  2. Nu har det äntligen kommit lite fler prylar. Så nu har väl egentligen allt kommit. Så har jag provmonterat spindlarna och de nya hjulen, och det kommer bli en smula trångt i hjulhusen fram. Men det blir sjukt bra. Och nu imorse så åkte jag till Stötdämparverkstan i Grängesberg och hämtade mitt nya chassi. Så bara jag har hunnit lacka motorutrymme, hjulhus och golv så ska QA1 chassit börja monteras. Så har jag hunnit provmontera turbogrenrören och aggregaten innan motorn plockades ur. Det blir en smula trångt mot huven, men det går fritt överallt i alla fall. Riktigt bra passform faktiskt. Och innan jag ens hunnit provmontera intercoolern jag köpte till bilen så blev den uppgradera. Så sålde den nya intercoolern jag köpte för att köpa en till ny intercooler som var större. Lika bra att ta i direkt så man slipper krångla sen. Sen har det även inhandlats komplett bränslesystem till bilen, Nuke Performance surgetank, aluminiumrör och mängder med AN kopplingar och en Detchwerks soppapump som ska klara fyrsiffrigt med effekt. Och skulle den mot förmodan inte räcka till så finns det plats för en till i surgetanken. Hehe.
  3. Precis som Lars säger så gör utväxling enormt mycket på hur en bil accelerar och känns. Jag har laborerat lite med utväxlingar på flera bilar och det är verkligen det enklaste "trimmet". Det finns en bra lathund på https://www.autopower.se/tips/default.asp scrolla ner lite så kommer du till ett fönster där du kan lägga in utväxlingarna på varje växel samt slutväxeln och däckdimension. Då ser du varvtalet och fart på varje växel så får man ett hum om hur den kommer att gå. Överladdning (mild sådan) så finns det mängder med olika turbokit på ebay för vettiga pengar som är väl beprövade i USA (på lägre laddtryck). Självklart får man ju bygga en del själv för att få ihop allt, men det blir ändå rätt billigt och enkelt. Gällande styrsystem så funkar ju förgasare om man är riktigt duktig på att justera förgasare (men tänk efter flera gånger före om du är duktig på förgasare, för det är ytterst få som verkar vara det). Själv är jag värdelös på förgasare men gillade inte heller Holleys insprutning. Så jag köpte själv ett MaxxECU styrsystem till min Mustang. Jag kommer att köra med dubbla turbo, separatat tändspolar och styra allt sekventiellt. Den stora fördelen med MaxxECU som jag ser är att det är otroligt populärt, så alla kan det systemet. Samt så är det ett smidigt program att mappa bilen med. Så får man en hel del funktioner för skapliga pengar. Jag har tidigare kört med Vems och tyckt det varit bra, men när man börjar bygga ihop ett vems med mycket funktioner så hamnar man typ på samma pengar som ett maxxecu. Men för att få effekt skapligt enkelt så är överladdning vägen att gå skulle jag tycka. Dock så är original motorblocken rätt veka och man ska hålla sig under 500hk med överladd (säger de flesta) för att inte spräcka blocket. Jag kommer att köra försiktigt överladd till att börja med då det spårat ur med väghållning och massa annat plock så jag helt enkelt inte har råd att bygga ett dartblock till min bil nu. Så mycket effekt får helt enkelt vänta.
  4. Nu har väl i stort sett allt kommit hem bortsett chassikittet från QA1. Men i övrigt så ligger det en rejäl driva med prylar här. Fyrkolvs brembo bromsok från Cadillac ATS, Cobra bromsok bak, slitsade och dimpleborrade bromsskivor runt om 330mm fram och 296mm bak. Enkei RFP1 9,5x18" (väger 7,8kg styck) med 265 breda däck runt om. Luftutsläpp till huven från Sierra RS500. Svarta strålkastare och blinkersar så man får ett lite elakare utseende på bilen. MaxxECU Race styrsystem.
  5. Nja, hela chassikittet kommer runt jul/nyår. Men det finns myyyyyyycket jobb innan dess ändå.
  6. Det börjar äntligen på att komma hem lite saker. Så snart ska det väl börja rivas isär lite prylar på bilen för att ersättas med roligare delar.
  7. Jo, jag funderade i de banorna. Men då bilen även kommer att köras på gata så valdes en hyggligt bekväm stol som var lite justerbar. Då blev det bara 4 punktsbälte. Men då det är ljusår trevligare än originalbälten så fick det räcka.
  8. Hej. Efter att ha varit sugen på en Foxbody Mustang i flera år då snubblade jag helt plötsligt över en i Augusti på facebook av alla ställen. Köpte den direkt. Vilen hade gått 16 mil sen 2015 pch var i bra skick. Den har sammanlagt gått runt 7000 mil. Utvändigt är den omlackad för inte så längesen, och tyvärr inte överdrivet bra gjort heller. Känns som en amerikansk drivein-lack. Det är dåligt maskerat och lite överspray har och var. Men alla karossdelar är original och det finns ingen rost. Så det är väldigt bra. Jag visste på en gång att jag vill ha väldigt bra väghållning i denna bilen och köra fort på bana. Så direkt så var ju tanken på att slopa automatlådan och montera i en rejäl manuell låda. Öka effekten en del och byta all hjulupphängning. Så måste bromsarna uppgraderad, bytas till 5 bult, sportstolar ska i, halvbur, fyrpunktsbälten, dubbelturbo, mappbart styrsystem, o s v…..
  9. Ja det har nu varit ännu en sommar med bilen, faktiskt sista sommaren dessutom. Men mer om det strax. Jag har varit på diverse bilträffar runt om i landet, jag har ställt ut på Elmia och på en Science-Fiction-mässa i Malmö. Jag har kört välgörenhetskörning mee barncancerfonden, jag har varit på cruisingar med bilen och i full polisuniform. Jag har nog aldrig haft så mycket glädje med en bil som Jag har haft med denna bilen. Men i bakhuvudet har det hela tiden gnagt att jag vill bygga en snabbare bil, en mindre bil som blir snabbare på bana. En äldre bil med mindre elektronik. Så när jag snubblade över en Mustang GT från 1988 på facebook så slog jag till direkt. Efter att jag hade köpt den så lade jag ut ett inlägg på instagram att polisbilen var till salu. Och vips så var den såld till England, och turligt nog till en bilentusiast som redan hade en amerikansk polisbil och som dessutom gillade att köra bana. Så jag känner att bilen kommer till en värdig ägare. IMG_6658.MOV
  10. Men instrumentet har ju även ett "classic" mode där mätarna ser ut ungefär som i gamla Fox bodyn. Så det är ju väldigt individuellt hur man vill ha det. Jag personligen tyckte väldigt mycket om hur den nya mustangen såg ut både ut och invändigt. Men alla har ju sitt eget tycke.
  11. sdv.se löser det mesta i Chassiväg. Jag köpte ett Ford Performance panhandstag därifrån (justerbart). Annars har ju såklart Ddesign också.
  12. Är jag med och arbetar på en Mustangträff så är absolut Mustang Mach-E välkommen in på träffområdet. Ford har döpt bilen till Mustang, då är det en Mustang. Så enkelt är det i min värld. Jag tycker att den må se lite tråkig ut för att vara en Mustang, men om man istället jämför den med Elbilar av SUV-typ så är den väldigt snygg. Jag skulle gladeligen ha en Mach-E som bruksbil vid sidan av min Saleen S281sc. MVH Morgan.
  13. Nu är sommaren över och bilen är precis avställd. Så nu väntar en tråkig vinter utan mustangkörning. Men det ska väl grejas lite med bilen under vintern i alla fall. Ni som läser klubbtidningen såg säkert mitt reportage i senaste numret där jag beskrev min vända till Gotland Ring i våras. Men utöver det så har man ju varit ute på massor av träffar och roliga turer. Bland annat var jag till Ånnaboda och träffade på massor av trevliga klubbkamrater och såg mängder av fina bilar. Men på vägen hem därifrån stannade jag till på en bilträff i Sala. Där vann jag pris för "Best Modified". Så det var ju lite roligt att få en pokal att putsa på. Sen har jag fått hem en uppsättning nya fälgar som ska bli mina racehjul. Det blev 20" Dotz Laguna Seca i en snygg mörkgrå färg som kommer bli riktigt prydligt ihop med mina racedäck. Så till våren ska det minsann gå fortare på bana. Sen dess så har bilen varit in och fått vindrutan utbytt, samt så har jag fått APR Splittern utbytt och fronten omlackad på grund av dåligt vägbygge som skadade fronten. Men den blev då fin igen nu med ny splitter och blank (och repfri) lack. Man blir lite ledsen och arg när ett vägbygge är så dåligt ordnat att man skadar bilen trots att man saktar ner till gångfart. Men men, nu är det löst i alla fall och jag väntar på svar ifrån Falu Kommun då jag tyckte att dom skulle betala min självrisk. Det är ju trots allt deras fel att min bil blev skadad.
  14. Jag beställde precis Dotz fälgar till mina R däck från OCL Brorsson. Men utöver dom så finns ju ABS Wheels, Alvén & Ingvarsson, Gummihuset, statusfälgar, däck365, infosite, tyred, ddesign, scstyling och Dalhems. Det är väl firmorna jag kan komma på såhär direkt, sen finns det säkert fler än så. Men hos någon av dessa firmor finns det väldigt många olika fälgtillverkare.
  15. Carpimp

    Borning

    Riktigt roliga filmer med rätt många snygga bilar. Man kanske skulle skaffat sig en gul 67:a fastback och skriva CHEVY KILLER på dörrarna...
  16. Nu har sommaren rullat på och jag har varit på så många bilträffar som möjligt med bilen. På Tierp Motorfestival så träffade jag faktiskt på en person som hade en gul Camaro (det är ärkefienden till min bil i filmen Transformers), så självklart var vi tvungna att ta lite bilder på våra bilar tillsammans. Det har faktiskt inte blivit så mycket skruvande under sommaren. Mest bara kört. Men nu ska det isär och bytas hjullager bak, samt spindelleder fram och dessutom katalysatorerna (besiktningen gillade visst inte mina avgasvärden). Sen träffade jag och några av mina "poliskompisar" på de riktiga poliserna i Rättvik, och poliserna tyckte våra bilar var jätteroliga. Så vi talade en bra stund med våra svenska "kollegor".
  17. Gällande försäkringar så är det viktigt att man kontrollerar vilka krav en entusiastförsäkring har. Jag har min Saleen försäkrad som vanligt då jag använder den till jobbet ibland, åker och handlar med den och lyckas oftast beta av i alla fall 1000mil på en sommar. Med den körningen så går den aldrig in på en entusiastförsäkring. Sen är ju entusiastförsäkringar väldigt bra, men jag vill bara nämna att man alltid ska kontrollera villkoren. MVH Morgan.
  18. Det blev ju riktigt snyggt. Du skulle ju kunna bygga en enklare elhärva med ström till ställmotorerna så du kan justera stolen med nån dold panel.
  19. Nu har jag äntligen besökt Gotland Ring med bilen. I vanlig ordning så krånglade allt in i det sista. Jag skulle byta bromsbelägg bak, samt även byta till stålomspunna bromsslangar bak. Men jag skulle åka på torsdag morgon, och på tisdagen skulle jag fixa bromsarna. Men när jag skulle byta belägg så märker jag att båda bromsoken bak kärvar så det inte går att skruva in kolvarna. Efter en ramsa med väl valda svordomar så skyndar jag mig till datorn och försöker hitta en lösning. Hansen Racing hade bromsok hemma i lager och en beställning lades direkt. Jag hade dock tur och fick iväg beställningen hela 15 minuter innan deadline för att få delar till dagen efter. Så på onsdagen fick jag montera nya bromsarna bak och byta till en riktigt bra bromsvätska från Castrol. Så i slutet av arbetsdagen så är jag nöjd och ska åka hem och packa ihop det sista inför resan till Gotland. När jag startar bilen så märker jag att det ryker till under huven, jag lägger av bilen direkt och inser att det fortfarande lyser flertalet lampor i instrumentet trots att jag till och med tog ur tändningsnyckeln. *suck* Jag tittar under huven och möts av den härliga doften av elektronik som tröttnat på tillvaron. Efter lite letande så upptäcker jag att det är en liten box som det står SALEEN på som har bränts. Den lilla boxen styr den elektriska vattenpumpen som kyler laddluften. Efter lite mätande så märker jag att boxen från Saleen endast är ett glorifierat relä i fin förpackning. Så jag monterade dit ett extraljusrelä istället. Så nu fungerade äntligen den delen igen. Efter det så fungerade faktiskt bilen, men lite orolig var man ju att nåt skulle gå sönder på banan eller på Gotland... I vilket fall som helst så blir det helt plötsligt fredag och jag och kompisarna befinner oss återigen på den bästa platsen i landet, Gotland Ring! Man är pirrig som en normal 5 åring innan julafton. Men än så länge så är det blött på banan och lite molnigt, så man började med ett lugnt tempo för att känna hur bilen fungerade och känna hur pass dåligt fäste man verkligen hade. Efter ett par timmar och en tankpaus så blir vädret makalöst bra och det blir strålande solsken och torr bana. Man fnittrar (nästan) som en liten skolflicka och snörar på sig hjälmen för ännu en attackvända på banan. Bilen beter sig klanderfritt och jag älskar balansen i den. Man kan gå på ganska hårt ut ur kurvorna innan det börjar släppa, bromsarna bettar extremt bra och man kan bromsa väldigt sent inför kurvorna. Det var väl två nackdelar jag stötte på under dagen på banan, det var dels att diffbromsen är lite för slapp, jag kunde få släpp på innerhjulet så bilen enhjulade som en gammal volvo i händerna på en 18 åring, sen var de nya Continentaldäcken alldeles för hala. Men jag är väldigt glad över att bara ha hittat de två felen efter en hård dag på banan. Trots hala däck och lite för slapp diffbroms så körde jag i alla fall 1:39 på nordslingan. Det är väl i alla fall ok under omständigheterna. Men tanken är att åka dit i höst igen och prova nya sträckningen av banan. Inför det så har jag nu beställt Nankang AR-1 R-däck och en Steeda racevinge så jag kan få lite mer marktryck över bakvagnen. Jag kommer att göra iordning en extra baklucka så jag kan byta baklucka när jag ska köra bana. Sen har jag varit till Dahlbäck Racing och bromsat bilen, så nu kan jag ju i alla fall se på effektkurvan att den går väldigt fint. Även om jag längtar till man får i en mer hållbar motor så man kan montera en mindre remskiva på kompressorn och plocka ur en del mer effekt. Men 410hk och 495nm på naven är väl rätt ok tycker jag. Då har jag inte monterat luftfilterkittet och några fler saker. Men det kommer väl mer framöver... Saleen S281SC -07 on the dyno. - YouTube
  20. Nu var det sådär längesen jag skrev nåt här igen. Till mitt försvar så har det varit vinter och bilen har stått under täcket i garaget och väntat på att jag skulle få inspiration att göra nåt med den. I vintras så lämnade jag i alla fall iväg Saleen originalfälgarna till Brovallen Design för riktning och kontroll. Så nu ska dessa vara raka och fina igen. Sen har jag även haft iväg fälgarna till PROBLAST i Hofors för blästring. Så nu återstår bara att lacka fälgarna i den rätta färgen (svart). Sen ska nya däck monteras. Jag köpte Continental Sportcontact 5 i dimensionerna 275/35-20" fram och 295/35-20" bak. Det bör bli rätt bra (hoppas jag). Sen har jag även handlat lite prylar i vinter. Eftersom jag vill köra på bana med bilen ibland så var det väghållningen som behövde uppdateras lite. Så jag köpte lite prylar från Whiteline, bussningar till framvagn, förstärkningsstag till framvagnen, wattlänk till bakaxeln och även krängningshämmarstag till fram. Jag har precis monterat förstärkningsstaget och wattlänken. Jag måste säga att jag är en aning besviken på passformen på vissa delar. Flera skruvar och muttrar till wattlänken var jag tvungen att rensa med gängtapp och gängsnitt för att kunna skruva. Samt så var ett par hål borrade så fel så jag var tvungen att göra om en del för att få det att passa riktigt. Men efter några timmar så satt då wattlänken monterad på plats, och då kändes det bra igen. Sen har jag även bytt tändstiften, jag har hört så mycket hemskt om tändstiftsbyten på dessa motorer. Så jag beställde hem specialverktyget för att få lös tändstiftsbitar som fastnat. Men jag körde motorn varm, sen plockade jag ur tändspolarna och "knäckte" lös tändstiften lite med spärrskaftet, sen sprayade jag i krypsmörjmedel och lätt detta stå och verka i typ 30 minuter. Sen skruvade jag ur tändstiften. Allt gick i alla fall bra denna gång. Sen skruvade jag i de nya Autolite HT0 tändstiften som jag blivit rekommenderad att använda till min kompressormatade motor. Sen har jag köpt JLT Series 3 cold air intake. Men det får vänta lite tills jag ska mappa bilen. Men skönt att i alla fall ha det liggande. Sen var jag och några kompisar ut på en liten spontantur med bilarna i lördags. Vi höll det hela coronasäkert med avstånd såklart. Det blev några mustanger och ett par Crown Vic polisbilar som följde med. Känns kul att äntligen kunna åka runt med Saleenen igen. Så passade jag på att ta en lite rolig bild i backspegeln. Det är ju inte alla dagar man ser två amerikanska polisbilar i backspegeln. Hehe.
  21. Snygg bil! Kul med förbättrad väghållning också. Om du skulle behöva ett justerbart panhardstag så kommer jag att sälja ett Ford Performance stag inom typ en månad. Jag ska bara få på wattlänken på min bil först.
  22. Carpimp

    Kompresorn

    Den hade lägre siffror på både vridmoment och effekt från när bilen var original. Och då hade jag även monterat headers och Roush cai. Sen efter två dagar så tänder den motorlampan på fel lambdavärde. Sen när jag fick en mapp från usa så blev det en helt annan bil, inga problem med motorlampa. Effekten och vridet fick en rejäl bump och bilen var betydligt piggare och roligare igenom hela registret. Svaret jag fick när jag var på plats och uttryckte min besvikelse över effektsiffrorna var att det är olika bromsbänkar och min bil var väldigt svår att mappa. Men att den är svår att mappa är ingen ursäkt, all information om bilen fick dom i förhand. Men med det sagt så har säkert den firman utfört toppenbra jobb åt andra och på andra bilar. Men jag personligen kommer inte att lämna dit en bil igen.
  23. Carpimp

    Kompresorn

    Jag mappade min förra mustang hos PBZ, men två dagar efter så tändes motorlampa och bilen kändes tröttare över hela registret efter mappningen. Men de ville inte ta på sig att göra nåt åt det. Fick inte ens svar när jag kontaktade dom angående detta. Så jag beställde då en färdig mapp från usa och sen gick bilen otroligt bra.
  24. Carpimp

    Kompresorn

    Hej. Vad menar du med att justera? Montera dit eller ändra någonting? Vilken modell av Saleen har du? MVH Morgan.
×
×
  • Create New...