Jump to content

Bromsproblem. Kan inte låsa hjulen.


Fastninja

Recommended Posts

Tjena,

Min cougar av 69 års modell kan av någon anledning inte knipa åt bromsarna tillräckligt hårt för att låsa hjulen. "Normala" planerade inbromsningar är inga problem men någon akutinbromsning är bara att glömma. Just nu anammar jag tresekundersregeln stenhårt ;) I övrigt så känns bromsarna OK i pedalen.

Då Cougarn är en kusin till mustangen av samma årsmodell så hoppas jag någon kan ge lite svar. Bilen är utrustad med bromsservo och skivor fram från fabrik. Jag har en ny huvudbromscylinder på väg hem. Kan det vara boostern som är problemet?

Link to comment
Share on other sites

Kanske en dum fråga men har du luftat systemet ordentligt? Läckage i vacumslangen in i boostern?
Fullt berättigad fråga ;) Nej, bilen står hos min mekaniker just nu och han har inte hunnit att djupa problemet än. Det vi dock såg ganska omgående är att vakuumslangen inte verkar innehålla något vakuum. Så läckage är fullt möjligt. Vet inte om boostern kan vara upphov till det?
Link to comment
Share on other sites

Du kan testa boostern om du har en vakumpump, anslut denna direkt till boostern och pumpa "ner" tryck. Se om det går eller om den läcker internt. Membranet inuti ger med sig efter många år, vissa modeller kan man ta isär och byta andra är det svårare på. Är motorn duktigt trimmad, som nämnts ovan så har väldigt vassa kammar ingen möjlighet att producera vacum men då borde den vara väldigt vass och knappt gå på tomgång.

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipset. Jag ska föra det vidare. Hoppas dock att man redan har koll på denna typen av felsökning om man är professionell mekaniker :) Att motorn skulle vara så trimmad att det ger upphov till detta problemet tror jag inte. Motorn är pigg men är inte på något sätt ojämn i gången vid låga varv.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...