Jump to content

Mustang 1967 Fastback cmc 748 (Eleanor projekt)


mikeo cmc 748

Recommended Posts

Tackar så mycket för kommentarerna det hjälper.

Ps, jag frågade vad en huv till en 05:a skulle kosta att frakta från USA, 2500kr skulle de bli.

Så skrymmande är skrämmande dyrt att frakta...

Jag får se hur jag ska ta hem huven. Jag har subframe connectors och UP rear suspension + lite smådelar på väg hem snart (typiskt att de grejorna jag ska sätta dit först får jag sist :?). Jag ska ta hem de grejorna med flygfrakt. De sa att det skulle kosta ungefär $800-900 dollar. Men de sa att det antagligen inte skulle kosta mycket mer att få med huven och stolarna, men får se.

Kul att det finns nån som är sugen att satsa på ett sånt bygge,dels med tanke på pengarna (lär ju kosta en hel del) och tid.

Se nu bara till att du fullföljer ditt bygge,för vi vill ju se hur en svensk byggd Eleanor ser ut

Jag hoppas verkligen att jag kommer fullfölja mitt drömbygge. Jag har räknat en byggtid på ungefär 2år så det kommer ta tid, men bra ska det bli :D

Mike det gör nog inget att Du får vänta nån månad på huven,,,,det ser ut som Du har en del annat att göra under tiden,,,,se nu till att inte hamna i samma fälla som väldigt många andra gör,,,,dvs köper på sig många balla delar men sen kroknar när det tuffa jobbet ska göras... Den lätta och roliga biten är ju trots allt inköpen...from nu krävs svettt

Nej huven har jag inte så bråttom med det dröjer nog till våren innan den ska på. Som sagt jag har ju en del att göra, men jag är börjar vänja mig vid det "tuffa" jobbet nu jag har renoverat min 67:a HT nu i några år. Vilket inte alltid är så lätt att hitta motivationen till när man har gjort samma sak flera gånger när det blir fel om igen :roll:

Håller med Speed Pro, och tillägger en sak, att alltid ha något roligt att se fram emot.

Dvs, provmontera inte fälgarna det första du gör (om du nu inte måste för inpassningar eller dylikt...)

har man alltid något roligt att se framemot så blir det lättare, samt en sak till, ta hjälp av vänner, det är svårt att hålla motivationen uppe om man är alldeles själv.

Ja det underlättar ju med att få hjälp. Jag har turen att min mors man (plastpappa ;) ) hjälper mig med bilen. Utan han hade jag nog aldrig klarat genomföra detta projekt och min andra HT.

Och glöm INTE, när det ska köras så får du komma ner till Ystad Cruisingen!!

Vad ska jag ner där o göra. Jag som trodde du hade bosatt dig i karlskrona nu ett tag ;)

Jag kommer lägga upp bilder efterhand det händer grejor med bygget. :D

mike

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Svar 329
  • Skapad
  • Senaste Svar

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

Jag hade lite tråkigt så jag gick ut och provade kitet på bilen, var tvungen att tejpa på vissa delar, men ville så gärna se hur det kommer se ut inom en snar framtid :) Har inga andra uppdateringar än så länge. Jag ska svetsa fast bakre hjulupphängnings fästena och subframconnectorsen, jag måste tyvärr också skära hål i balkarna där bak framför bakhjulen för att få dit sidepipsen, kommer göra detta någon helg nu snart.

Sen om allt går som det ska så ska bilen in till lackeraren i augusti för inpassning av kitet och lackering.

mike

Link to comment
Share on other sites

Fy fan detta kommer bli läckert. Väntar med spänning på bilder när man ser utvecklingen.

1 fråga bara: Hur orkar du, det blir många timmar, och dyrt det där. Jag bara avundas din beslutsamhet för detta.

Lycka till... :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Ja det ska bli roligt nu till våren när man kan börja jobba på bilen. Jag inte gjort särskilt mycket på den med tanke på att jag inte har någon värme i garaget. Men det ska bli ändring på det snart...

Detta är min dröm som kommer gå i uppfyllelse. När jag såg GI60S första gången när jag var 14år så har jag alltid sagt att jag ska bygga en Eleanor. När jag vill göra något så brukar det bli verklighet :) så vidare studierna får vänta 1½år till så jag kan få ihop pengar till bilen.

mike

Link to comment
Share on other sites

Förresten är det någon som vet hur baklamporna ska sitta? Bakom eller framför glasfiberpanelen? Jag har inte listat ut det än. Det ser ut som om de ska sitta innanför, men de kommer inte genom hålen. Antagligen är det passformen som inte är den bästa på glasfiberpanelen så jag får nog slipa till den. Men det hade varit skönt och få det bekräftat.

mike

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hallo Torbjörn

Jag har inte gjort så mycket på bilen än. Jag har fått nästan alla mina delar. Jag håller på att bygga en rotisserie till fastbacken (klar imorgon) Sen tänkte jag börja bygga lite på bilen. Jag håller på med min 67 HT den är inne för lackering nu. Ska sen sätta ihop den så jag kan sälja den, så jag har koncentrerat mig på att få den färdig först.

mike

Link to comment
Share on other sites

Hej

Grymt imponerad!!!

Vilket projekt, önskar all lycka till med det och följer utveklingen här.

Ser ut att bli både otroligt snygg och bra maskinelt med, du har inte snålat på grejerna!!!

Bara stolarna var ju en förmögenhet men dom ser väldigt sköna ut och det är såna små detaljer som gör det där lilla extra!

Lycka till!

Mvh

MrV8

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hej

Nja eleanor blir inte färdig o inte HT:n heller tror jag inte iaf :cry: Jag måste ha världens otur med lackerare för jag har haft inne bilen för lackering i 4veckor men dom har inte börjat på den än så det kommer dröja minst 3-4 veckor till. Så det blir inget ystad iår, lite synd. Men hemma träffen i Hässleholm kan jag ju inte missa så du får ta o köra upp mussen hit då :)

mike

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hehe, så mycket för Cruising i ystad. Har 3 tentor nu i maj, så det blir nog tyvärr inget för min del. snyft :( men men det finns ju alltid nästa år. Dessutom har vi lite att fixa med bromsarna så det blir inget för mussens del heller.

Hur går det med ditt bygge mike?? Hittat på något skoj på sistone??

Niklas

Link to comment
Share on other sites

Jaså du har roliga tentor att plugga till ;)

Hmmm ja inga uppdateringar på eleanor tänkte börja på den i Juni. Jag koncentrerar mig på att få ihop HT:n jag har nu bytt till en 3:e lackeringsfirma. Bilen hade stått hos den förra firman i nästan 2 månader utan att dom hade gjort något på bilen så jag tröttnade o flyttade bilen. Om jag har tur så får jag tillbaka bilen om ca 2 veckor. Då har jag kanske 2 dagar på mig att sätta ihop bilen till träffen på hemmaplan i hässleholm. Men jag kommer nog inte att få ihop hela bilen, blir väll till att köra den halvfärdig.

Ser fram emot att se din mustang i Hässleholm också ;)

mike

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nu har jag äntligen börjat på eleanor. Nu sitter karossen i grillspettet ;) Nu har jag fått bort den gamla bakaxeln, det var ett helsike o få bort bladfjädrarna tog väll 1 timmes slit med tigersågen. Nu får jag väll se hur den nya upphängningen passar, jag hoppas kunna svetsa dit den nästa vecka och subframe connectorsen och så ska jag skära hål till sidepipsen. Det är iaf mkt lättare att jobba med den nu när man kan snurra den hur man vill.

Rätt hyfsade kameramobil bilder ändå...

mike

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag gjort hålen för sidepipsen. Det kändes inte bra att behöva skära upp bilen men men det är smällar man får ta. Men det kommer nog att fungera. Nu ska bara sidokjolen på så den täcker hålet som jag gjorde.

Nu till helgen ska jag svetsa fast bakre hjulupphängningen och subframe connectorsen. Så jag kommer att börja uppdatera bygget lite oftare nu.

mike

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i denna tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...