Jump to content

Turbin fel


Recommended Posts

Hej,

Har en C4 låda i min -64 Mustang,nu undrar jag va kan de vara för fel för när jag startar bilen när den ståt ett tag så skakar låda och motor så in i h...... men efter ett tag så slutar frosningen o den går hur fint som helst .

Är det turbinen eller något annat?

Link to comment
Share on other sites

Hej.

Inte vanligt men det kan vara skräp eller avlagringar som

finns i turbinen och som kan ställa till problem om bilen

stått en tid. :roll:

Det kan också vara att något i axeln till turbin eller låda

blivigt slitet, delarna då sakna balans i början, behöver

tid på sig att komma i rätt läge. :?

Du kan också ha fel på svängningsdämparen bakom remskivan

på vevaxeln, det händer att vulkningen torkar och faller

isär. :?

Vilket då gör att balans ringen hamnar fel när du stänger

av motorn efter körning, behöver sedan några varv vid start

för att hamna rätt igen. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jag hade ett liknande problem med min c4 i somras som orsakades av att rostflagor fastnat i filtret som satts igen och därmed stoppat cirkulationen (?) i lådan. Efter att ha bytt olja och filter fungerade lådan perfekt.

Min C4 hade dessutom avtappningsplugg på turbinen så att jag kunde tömma hela systemet, vet inte om det är så på alla C4.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...