Jump to content

Blinkers fram på -68 HT.


 Share

Recommended Posts

Hej. Mina blinkers fram fungerar ej. Parkeringsljusen fungerar dock. Jag har mätt upp att det inte kommer fram någon ström. Bak fungerar allt som det ska. Jag har även provat att skifta relä, men det har inte heller givit något.

Någon som känner igen fenomenet eller har något bra förslag? :roll:

Jag har nyligen köpt bilen och det har inte fungerat under min ägo.

Link to comment
Share on other sites

Hej igen.

Det har ingen betydelse att du byter blikrelä, blinkar det

bak skall det blinka fram, har du kollat lampor (lampa)

den skall vara av typen 21/5 watt 12 volt allså en två-

trådig lampa. :shock:

Försök att ta ur lamporna fram och kolla att det är rent

och fint i lamphållaren, är det inte det så rengör, på

baksidan av blinkers/parkering, under sanplåten fram

skall det gå två kalblar till lamphållaren kolla även där

i påskutsskarven där kablarna från bilen sitter ihop

med kablar från blinkers/parkering här kan det också

bli smuttsigt, rengör här också, en annan vanlig sak

är jordningen mellan lamphållaren och kaross kolla

även den. :roll:

Måste nämna för dig att det inte heller kan vara

någon säkring, då båda :?: sidor fram inte blinkar

tror jag att du menar :roll: , med mer otur kan felet

sitta på kabelstam upp till blinkerspak under rattens

nav, ratten måste då lyftas bort för att man skall

komma till att mäta upp fel därunder. ;)

Det kan givetvis vara något annat på vägen fram till

lysen men vi får börja med det här. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hej :) .

Jag har kollat lamporna och de är hela (med multimeter) . Eftersom parkeringsbelysningen fungerar så borde det väl inte vara strul med jordningen? Jag har med multimeter mätt i lamphållaren, och det kommer ingen ström till blinkersen. Det finns ström till en av de två kontakt ytorna som sitter i botten på lamphållarna (antar att det är park.bel.) Och ja, jag hadde tändning och blinkers påslaget ;) . Jag har även rengjort hållarna från oxid. Den ena lamphållaren fjädrar inte som den ska i botten, men ström borde ju gå fram ändå och om den kortslöt skulle väl säkringen gå? Eller kan de ha kopplat två säkringar en till fram blinkers och en till bak?... El-systemet ser inte ut att vara hemmabyggt... Jag ska kolla kopplingarna på baksidan. Tack så länge. :)

Link to comment
Share on other sites

Halloj! Nu fungerar blinkersen på högersida :D . Det var dålig kontakt i ett kontaktstycke som sitter bakom grillen. Då var det bara vänster sida kvar... :? Men där måste jag nog få tag i en ny lamphållare då den inte fjädrar i botten... Kan nog bli svårt att få tag i en tills nästa vecka då jag har besiktningstid... :(

Link to comment
Share on other sites

Hade också problem med mögliga kontaktytor i bak på min bil.

Märkte det dock inte förän jag var till besiktningen och besiktningsmannen provade kombination av blinkers och broms, då blev det flipperspel där bak.

Blinkers och broms separat funkade ju bra så klart.

Det var bara o dränka in grejjerna i 5-56 och börja gnussa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...