Jump to content

Mustang 1970 HT Svart till Grabber Orange CMC 2176


bjornpersson

Recommended Posts

Hej!

Jag tänkte fylla på med en ren bilpresentation då alla min tidigare inlägg hamnat under Teknik. Jag börjar med lite bakgrund och fortsätter fram till idag i den takt jag hinner. En del bilder kanske kommer att vara dubbletter från tidigare men ska endast fylla syftet som "röd tråd". Hoppas att det är OK.

Link to comment
Share on other sites

Den 23:e september 2007 kommer bilen hem till slut.

Jag bokade frakt till dörren och fick säkert vänta ett par veckor extra för det. Förhoppningen var att kunna regga in den redan i augusti men frakten tog sin tid. Bilen tankas upp och startas med ett nytt batteri utan bekymmer. Det saknas servoolja - annars är den faktiskt körduglig!

Hål i golven stora som LP-skivor är inget man bryr sig om vid en premiärtur :)

Link to comment
Share on other sites

Målning och slipning var det som tog mest timmar i anspråk. Jag hade helt klart under underskattat detta och projektet gled några veckor. Många timmar i gasmask blev det.

Jag slet ut ett helt gäng billiga slipmakiner och det slutade med att jag fick bygga en 80cm lång slipkloss med handtag för att kunna slipa dörrar och andra plana ytor med framgång... pust.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det här är väl i princip dagens status 2008-10-11.

Planerna framåt är renovering av motor och motorutrymme.

Jag skulle också vilja få chansen att få låna en riktig lackbox och lägga en ny topplack. Allt är ju målat nu så det är inte så mycket jobb att lägga en ny yta.

Fortsättning följer väl ... :D

Link to comment
Share on other sites

Kan bara hålla med. Och faktisgt så är lacken okay. Om man inte är petig. Varför inte våtslipa med dom finaste papper som finns sedan polera. Skulle intre tro du behöver göra omlack då. Den blir som en spegel. Det kan du alldrig få med lackering. Ska den bli bra måste det läggas ned polering där med. Om man vill ha spegel ytan. Så är det. Det var bestämt skrivet. Förlåt om det lär hårt. Lycka till i forsättningen Björn. Ska bli kul att följa med din nästa resa med renovering. Kanske man hjälpa till med något då.

Berra

Link to comment
Share on other sites

Tack grabbar.

Berra angående lacken så tycker jag att det viktigaste för året var att byta bilens färg utan och innan. Få alla rostlagningar spacklade och sedan ett ytskikt som kunde duga tills vidare. Dina tips är kanon!

När vi ändå pratar lack så är det väl så med en bil som är rejält lagad att spacklet sätter sig något och ett verkligt bra resultat kanske först går att uppnå efter något halvår om man inte har tillgång till ugn ?

En annan sak jag skulle vilja förbättra är dörrspringorna. Jag tycker att det skevar iväg lite mellan dörr och framskärm. Att justeran in detta i efterhand är ju en risk med lackskador så jag hoppas kunna göra det i samband med en ny topplack.

Dörrspringor är ett elände tycker jag. Ibland ser man på TV från renoveringar där mani princip spacklar upp nya springor men jag tycker att det känns lite riskabelt att ha bara spackel i glipan. Snacka om känsligt för stötar.

Vi får se. Kanske dyker det upp något annat projekt på vägen dit ... kanske står det en stackars musse någonstans som det växer ett träd igenom som bara måste räddas :shock:

Link to comment
Share on other sites

Trevlig bild serie och så bra resultatet ser ut,är själv också väldigt svag för grabber färgerna,min egen skulle också blivit grabber orange,köpte till och med färgen,men ändrade mig i sista stund till den gröna som var orginal på min bil,just som du skriver så går man och hänger upp sig på små missar som man oftast bara själv ser,samtidigt så ökar bara kraven på perfekta renoveringar och många bilar blir mycket bättre än när dom lämnade fabriken,men någonstans måste ju gränsen gå ifall man skall våga köra med bilen.mvh Magnus

Link to comment
Share on other sites

Tack!

Din bil är ju sjukt snygg i den gröna färgen. Super!

Angående att våga köra med bilen så är ju det en självklarhet även om man undviker regn och grusvägar. Idag blev det en tur i solskenet men tyvärr irrade jag in på en liten grusväg med vattenpölar. Fick tvätta bilen förstås :x

Känns det bra att veta var dina fälgar tog vägen förresten ? (visst var det väl dina jag köpte ?)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...