Jump to content

Rolf-Enåsen

Medlemmar
  • Inlägg

    76
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Rolf-Enåsen

  1. Har en 65:a GT, manuell 4vxl. där varvtalet på Rallypack visar 3000 rpm vid lite drygt 80 km/h på 4:ans växel. Tycker det känns lite för högt. Enligt door tagen ska det vara 3.00:1 på bakaxeln men den kan ju vara bytt... Stämmer detta? Någon som vet?
  2. Att avgasdetektorn reagerar på glycol på samma sätt som för avgaser låter ju vansinnigt och (Ford)verkstaden som gjorde testen sa att dom alltid har stora problem att avgöra vad det är som ger utslag, kylarvatten eller avgaser.
  3. Hej, Har i samband med packningsbytet bytt till en ny vattenpump i gjutjärn. Efter topplockspackningsbytet gjordes en vacuumsättning på motorn utan anm. Försökte innan packningsbytet testa om det var avgaser i kylaren men det var vanskligt eftersom indikatorn också reagerade på glykolen som om det var avgaser. Har satt på ett nytt kylarlock för 16psi, där läcker inget ut, bara genom skvallerslangen.
  4. Tack för tipset, men jag har just bytt topplockspackning. Tyvärr vet jag inte vilka temp.värden det var innan bytet,
  5. Har en 289:a som det är problem med gasbildning i kylvattnet som jag misstänker kommer ifrån dålig vattencirkulation. Har på varm motor med en IR-mätare uppmätt följande temp.värden vid insuget på de ingjutna cylindersiffrorna: Cyl.1: 108 grader. Cyl.2: 103 grader. Cyl.3: 93 grader. Cyl.4: 91 grader. Cyl.5: 84 grader. Cyl.6: 88 grader. Cyl.7: 87 grader. Cyl.8: 86 grader. Som synes verkar ena insugshalvan vara varmare än den andra. Är detta normalt? Vad kan skillnaden bero på? Någon som haft liknande fenomen?
  6. Hej! Jag behöver en ny eller beg. motorhuv till min 64 1/2. Någon som har eller vet var jag kan vända mej.
  7. Begär fullständig info vad man gjort för att konvertera från en 6:a till en 8:a , inte bara motorbytet utan allt annat som krävs, och lägg sedan ut det på Forumet. Här finns massor med kompetens som kan hjälpa till. Om din förmedlare är säker på att allt gått rätt vid renoveringen tycker jag att han ska betala allt som besiktningen ev. slår ner på.
  8. Nenne, en intressant länk du tipsade om, deet finns mycket matnyttigt där att läsa.
  9. Nenne, tack för tipset. Du kanske har rätt, det kanske är idé att sastsa på den "riktigt" bearbetade huven och spara originalet för nästa ägare.
  10. Tack för tipset, men vid samtal med dom så visade det sej att dom bara har huven som kom i slutet på aug.-65 och inte till 64 1/2, som ju är lite speciellt bockad i framkanten. Får söka vidare...
  11. Söker en huv till min 64 1/2, har kollat med Rolands Mustang men han har inte. Nån som vet vart man ska söka??
  12. Tony, kolla med Rolands Mustang, han brukar kunna fixa det mesta.
  13. Hej Tony! Har följt inläggen betr. ställskruven för ryggstöden. Jag har en 65:a med, som det verkar, original ställskruvar på båda sätena. Båda är förkromade, 8mm, med spets och har 18 gängor per tum (25,4mm). Total längd är 45mm. Hoppas detta kan var till lite hjälp.
  14. Om man tar kontakt med säljaren inte bara per mail utan också per telefon, och då ett flertal gånger, så kan man med oftast med sunt förnuft sålla bort skojarna från de seriösa.
  15. Jag har tidigare tagit hem 3 från USA och en 4:e är på väg. Har nu hemma en 65:a GT cab. som är true factory original med 99% säkerhet . Den kommer att bli till salu nu i vår. Att jag inte skriver 100% beror på att det saknas original sales document, men allt annat på bnilen stämmer.
  16. Har följt inläggen och undrar om du slog till och köpte objektet?
  17. Ett sent inlägg i denna fråga, men i Mustangboken 1964 1/1 - 1966 står det att 1965 DSO 75 är Phoenix.
  18. Hej. Har f.n. en Mustang 65:a 289 4 portars GT cab men funderar på att köpa en 70:a cab med en Windsor 351 2 portare. Vad betyder Windsor? Hur många hästar har dennna motor? Bilen är röd med svart stripe på huven och en s.k. shaker hood som säjs vara enligt originalutf. Kan det ha varit så? Någon mer stripe finns inte. Hoppas på svar från kunniga ägare av 69-70 års Mustanger.
  19. Tack för svaret, tog en skruvmejsel och bände försiktigt, och se, den lossnade! Måste ha fastnat i förbindelsen med oljepumpen tror jag.
  20. Har en 65:a 289 och har bytt ut strömfördelaren till en begagnad Autolite. Den gamla fördelaren var lätt att ta upp, och den nya gick lätt att få ner, och upp igen ett par gånger. Efter någon km provkörning skulle jag göra en justering av rotorn ett hack, men då gick det inte att få upp fördelaren. Den går upp ca. 10mm varvid jag ser hur rotorn samtidigt vrider sej, men sedan slår det tvärstopp! Något verkar vara i vägen. Har provat med att ha rotorn i 4-5 olika lägen med samma resultat. Bilen startar fortfarande och går som tidigare. Vad kan ha hänt? Vad ska jag göra? Kloka gubbar hjälp mej med förslag.
  21. Hej Radioman och Per, Har ytterligare ett problem och det är dålig gång på låga varv. Det kan ha samband med trasig blockpackning har jag lärt mej, men har också just fått reda på bilen av förra ägaren (USA) utrustats med en W-Cam som ska ge ca 25 extra hästar. Detta kan också vara orsaken till den dåliga gången på låga varv. Så när toppen väl är av, tänkte jag (få hjälp med) att mäta upp kammen och sedan gå in i Fords databas och identifiera den och sedan ställa in motorn med allt vad det innebär, vilket främst är tändning vad jag har förstått. Motorn blev aldrig körd med nya kammen innan jag fick den, så det finns ingen historia att forska i.
  22. Hej Per, tack för din uppmuntran men tyvärr är jag ingen supermekare utan måste ta till hjälp utifrån och just nu är det lite väntetid. Även om många kanske tycker att detta är enkelt fixat så är det för mej ett för stort projekt att ge sej in på själv. Har t.ex. inga verktyg i tum eller ngn momentnyckel för att ge några exempel.
  23. Hej alla, jag ska inte köra mer förutom ett par kilometer till verkstaden som ska fixa ny blockpackning och dit tror den klarar sej utan att bli för varm. Tyvärr verkar det som om sommaren är över för min del innan den ens kom igång (suck).
  24. Hej Janne! Bra att veta, jag hör av mej i så fall.
  25. har nu provat med borttaget termostat och nu syns bubblor tydligt som också blir fler när motorvarvet ökar. Detta syns tydligt direkt med kall motor. Det blev lite skum också, men det kanske kan bero på att flödet blev högre utan ett termostat ivägen. Så man kan väl konstatera att en eller två blockpackningar ska bytas..
×
×
  • Create New...