Jump to content

Speedwell67

Klubbmedlem
  • Inlägg

    136
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    5

Allt skrivet av Speedwell67

  1. Hej, lika bra att börja leta nu. Behöver ett short block 289 till min 66:a. Christer Hedlund Uppsala
  2. Blev rätt nöjd. Fälgarna ser fräscha ut. POR15 cast iron grey är en snygg kulör. Så nu är bara att sätta dit nya axeln, lufta bromsar och köpa däck.
  3. Ibland är det rätt okej att se färg torka. Första färglagret lagt. Förarbete per fälg ca 2 timmar, lackering 30 sekunder. Nu får det torka en stund.
  4. Det blev en paus från bakaxeln och liten tripp från Uppsala till Sundsvall. Så nu är har jag en komplett uppsättning med 6x14 fram och 7x14 bak. Tror jag ängnar morgondagen till lite fälgtvätt, polering och lackering av fälgar. Vi får se om det blir denna uppsättning eller om det blir mina 6x15 som åker på, men det visar sig när bakaxeln är på plats.
  5. Ja, det blir en hel säck med stålars innan de vore hemma i garaget. Så det blir poly och gummi i kombination. Fjäderbladen, 4 1/2 mid-eye, har funkat bra hittills så jag ångar på meddem. Men närmast på inköpslistan är subframe connectors och panhardstag.
  6. Ibland börjar jag nästan tro på tankeöverföring! Har suttit ikväll och funderat på om jag ska beställa poly- eller gummibussningar eller del-a-lum till bakvagnen och hur jag ska göra. Och ditt resonemang låter mycket klokt. Det blir också många tusenlappar billigare än t ex del-a-lumbussningar från Opentracker. Sen blir det väl en match att få ut den där tjocka gummibussningen antar jag. Tack Janne för tipset.
  7. Sådär, äntligen ur. Lite pillande, och hu vad tunga prylar. Så nu blir det lite färg på bladfjädrarna och fjäderfästena. Men nya hänken måste till, så jag får väl skicka en beställning till VP. Hoppas kunna påbörja montering av ny axel i helgen. Den ska bara fraktas ut till Mustanggaraget.
  8. Skitväder idag, inga grader och snö, men något måste jag ända göra. Så det blev att sätta dit nya bromsrör och fästet för dubbla avgasrör. Passform på rören var väl sådär, men nu sitter de på plats. Egentligen hade jag kunnat vara lite lat för stunden och återanvänt de gamla bromsarna. Då hade bytet av axel gått lättare och jag hade sluppit lufta bromsarna. Men bromsslangen från axel till bromsrör fästa i karossen är ju säkert lika gammal som axeln och risken att den snart kommer att fungera som backventil kan vara stor, så det var inget realistiskt alternativ. så jag får fortsätta i veckan.
  9. Har funderat på det. Det kan också bli i samband med subframe tas hem. Närmast efter axelbytet så är det framvagnen som får hissar nya länkarmar, camberjustering och justerbara casterstag, om jag hinner. Har ju fallbacklösning med Delrinbussningarna.
  10. Bakaxelbyte äntligen påbörjat! Nu ska den breda axeln från 67 - 68 ur. Drivaxlar urtagna och de har tajta lager och ser fina ut. Nästa steg blir att lossa kardan och bromsledning och sänka ner och lyfta bort axeln. Nya axeln är ju en 65-66 axel och den är ju en tum kortare på varje sida jämfört med den som sitter där nu, vilket syns på drivaxlarna. Ett alternativ har ju varit att att korta den och sätta dit nya lagerbanor och köpa nya drivaxlar, men så blev det inte. Så strax blir också den gamla axeln till salu, komplett med bromsar. Fjäderbladen ska också få lite omvårdnad med ny färg och sen kan jag sätta dit den nya renoverade 8-tums axeln med Konidämpare och en uppsättning gamla 14 tums American racing monteras, 6x14 fram och 7x14 bak. Ska bara hitta lämpliga däck.
  11. Kanske det här skulle funka. Om du görett par får du gärna göra ett par till mig mot ersättning. Annars beställer jag från Tinman i USA. men här är ett recept https://dazecars.com/dazed/sub-frame.html
  12. Behöver fortfarande två gamla Torq Thrust liknande den på bilden. Inga nya. christer hedlund, uppsala 072-5770327
  13. Motorn behöver andas lite. christer hedlund, uppsala 072-5770327
  14. Ny prydnadslist tröskel repro m clips hö+vä 1100 kr/paret. Skickas ej. Christer Hedlund, Uppsala 072-5770327
  15. Toppenbra! Blir bl a lite inspirerad av din portning av topparna.
  16. Då påbörjar jag bytet av bakaxel denna vecka före jul. Tänkte att jag mjukstartar med att bara ta bort stötdämparna. Annars ligger alla prylar som behövs i garaget och väntar på montering. Ni som brukar göra sådant här får gärna dela med er tips. Gärna kring lyftpunkter (visar bilden en okej placering av pallbockar?) och i vilken ordning det kan vara klokast att plocka bort nuvarande axel och montering av den nya.
  17. Jo jag tänkte att det här vore en bra grej och göra bilen ännu mer rolig att köra. Så resan ner i kaninhålet pågår.
  18. Ford and Ferrari! Jag är rätt svag för bilar från sextiotalet och som hade en avvikande färg på taket, vilket inte var helt ovanligt. Från Upplands bilfärg fick jag nu en proburk men en i mitt tycke ruskigt snygg grå metallic, Ferraris Grigio Ferro. Den kommer att bli bra på taket och passa alldeles utmärkt till Silver Frost. Tankarna kring en avvikande färg på taket har tagit många turer, svart tak, vinyltak, Silver Frost som är bilens färg. Men för några år sedan såg jag en Galaxie i silver med gråmetallic tak, en lyckad kombination tycker jag. Så nu är det bestämt. Ska bara testa att Grigio Ferro ser rätt ut.
  19. Ska precis beställa uniballs till mina strut rods. Som justerstag får det nog bli rör med svetsmutter, vilket torde räcka och jag kan finjustera längden på rören. Jag handla ju en del hos Opentracker, trots att det blir lite dyrt, men min upplevelse av det företaget är förutom bra grejer, en mycket god service, hjälpsamhet och bra rådgivning. Närmast på tur att tas hem blir subframe connectors som tillverkas a Tinman. De kommer definitivt att hjälpa till.
  20. Ägnade lite idag åt att mäta fälgar och mina 6x14 med 0 offset sitter fint och jag saknar fortfarande två likadana. mina fyra 6x15 har lite negativ offset, men det verkar som de klarar sig innanför skärmarna, särskilt när nya axeln kommer plats. Skull jag hitta två lämpliga 14x6 eller 14x7, då lägger jag ut femtontummarna till försäljning.
  21. Och tillsammans med brist på hjulinställning, däck, däcktryck och en påfylld styrbox.
  22. Då är ämnena till justerbara casterstag kapade och nu är det ingen återvändo för de här pinnarna.
  23. Sen är det väl så att man längtar till sommaren redan nu
×
×
  • Create New...