Jump to content

Speedwell67

Klubbmedlem
  • Inlägg

    125
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    3

Allt skrivet av Speedwell67

  1. Kanske det här skulle funka. Om du görett par får du gärna göra ett par till mig mot ersättning. Annars beställer jag från Tinman i USA. men här är ett recept https://dazecars.com/dazed/sub-frame.html
  2. Behöver fortfarande två gamla Torq Thrust liknande den på bilden. Inga nya. christer hedlund, uppsala 072-5770327
  3. Motorn behöver andas lite. christer hedlund, uppsala 072-5770327
  4. Ny prydnadslist tröskel repro m clips hö+vä 1100 kr/paret. Skickas ej. Christer Hedlund, Uppsala 072-5770327
  5. Toppenbra! Blir bl a lite inspirerad av din portning av topparna.
  6. Då påbörjar jag bytet av bakaxel denna vecka före jul. Tänkte att jag mjukstartar med att bara ta bort stötdämparna. Annars ligger alla prylar som behövs i garaget och väntar på montering. Ni som brukar göra sådant här får gärna dela med er tips. Gärna kring lyftpunkter (visar bilden en okej placering av pallbockar?) och i vilken ordning det kan vara klokast att plocka bort nuvarande axel och montering av den nya.
  7. Jo jag tänkte att det här vore en bra grej och göra bilen ännu mer rolig att köra. Så resan ner i kaninhålet pågår.
  8. Ford and Ferrari! Jag är rätt svag för bilar från sextiotalet och som hade en avvikande färg på taket, vilket inte var helt ovanligt. Från Upplands bilfärg fick jag nu en proburk men en i mitt tycke ruskigt snygg grå metallic, Ferraris Grigio Ferro. Den kommer att bli bra på taket och passa alldeles utmärkt till Silver Frost. Tankarna kring en avvikande färg på taket har tagit många turer, svart tak, vinyltak, Silver Frost som är bilens färg. Men för några år sedan såg jag en Galaxie i silver med gråmetallic tak, en lyckad kombination tycker jag. Så nu är det bestämt. Ska bara testa att Grigio Ferro ser rätt ut.
  9. Ska precis beställa uniballs till mina strut rods. Som justerstag får det nog bli rör med svetsmutter, vilket torde räcka och jag kan finjustera längden på rören. Jag handla ju en del hos Opentracker, trots att det blir lite dyrt, men min upplevelse av det företaget är förutom bra grejer, en mycket god service, hjälpsamhet och bra rådgivning. Närmast på tur att tas hem blir subframe connectors som tillverkas a Tinman. De kommer definitivt att hjälpa till.
  10. Ägnade lite idag åt att mäta fälgar och mina 6x14 med 0 offset sitter fint och jag saknar fortfarande två likadana. mina fyra 6x15 har lite negativ offset, men det verkar som de klarar sig innanför skärmarna, särskilt när nya axeln kommer plats. Skull jag hitta två lämpliga 14x6 eller 14x7, då lägger jag ut femtontummarna till försäljning.
  11. Och tillsammans med brist på hjulinställning, däck, däcktryck och en påfylld styrbox.
  12. Då är ämnena till justerbara casterstag kapade och nu är det ingen återvändo för de här pinnarna.
  13. Sen är det väl så att man längtar till sommaren redan nu
  14. Då var diffklumpen monterad och nu är det bara resten kvar. Dessvärre glömmer man bort hur okristligt tung den är. Så det blir nog att göra slutmonteringen i Mustanggaraget. Sen blir det till såga av casterstagen så att de blir 9 tum, och då blir det en lagom lång gänga på det.
  15. Jag fick tips om denna från en fransk grupp och med flertalet installationer i Mustanger, runt 1100 Euro vill jag minnas, https://easydrivefrance.com/produit men jag har inte kommit till skott, utan fortsätter med att köra med snabba snäckan och bortmonterad originalservo.
  16. Två bra grundämnen att utgå från för att få till justerbara casterstag. Vi kör ett försök, så får vi se hur det går. Nu får jag mäta, skissa lite och handla lite småsaker, som justerstag, uniballs, tätningar, lite brickor och muttrar samt en lämplig gaffelkoppling. Och det gäller ju att ha riktiga dimensioner på detta.
  17. Det här är ju en fallbacklösning om det inte lyckas med justerbara stag. Köpte dessa hos Opentracker förra året, men ibland ändras planer innan man kommit till skott. De används där man inte tillåts ha justerbara stag. Det är Delrinbussningar som är stenhårda, men där denna konstruktion gör det möjligt för undre länkarmen att röra sig vertikalt men inte horisontellt. Enligt Opentracker så är detta likvärdigt justerbara stag. Det man inte får är ju möjligheten att finjustera caster som man kan med de andra, utan enbart förlita sig på shims om man inte köper originalliknande casterstag med justeringsmöjlighet. Men med de nya länkarmarna som tillåter riktigt mycket caster så blir det nog bra med justerbart. Så nu börjar jag skissa på det.
  18. Låter bra kollar wiberger. Får kolla på min krängningshämmare som är en tum. Stort tack.
  19. Snyggt! Med tanke på att uniballs 5/8 går på 200kr/st, så kanske allt material hamnar på en femhundring. Nä det blir att snickra ihop ett par. Vilken tjocklek har du på justerstaget? Vill ju inte att det tar i rambalken.
  20. Opentracker och SoT har ju sålt riktigt mycket av deras variant. Sen blev jag lite nyfiken på främre fästet från Rosehill som också har en trevlig prislapp och göra resten själv. Vi får se hur det blir
  21. Och Rosehill Performance parts säljer fästet i ramen eller hela staget. $130 för fästet och 275 för hela staget.
  22. Behöver lite goda råd kring justerbara strut rods innan jag endera beställer ett par eller åker till Dione för att få hjälp med några delar för att bygga ett par. Jag har hittat tre som verkar vara schyssta. Prismässigt är de jämförbara. 1 opentracker och street or track 2 Hotchkiss 3 Global west är det möjligen någon som använder någon av de tre? Global west Hotchkiss Opentracker/Street or track
  23. De finns oftast att köpa på Tradera eller på marknader till hyggliga pengar. De har ju lite andra mått än de amerikanska radioapparaterna, så hålet modifierades lite. Hittar man en Becker så funkar det också. Sen är det frontplåten, som borde vara lätt att hitta med tanke på all Mustanger som kom till Europa 1965 och 1966. Tyvärr verkar de vara hyggligt svåra att hitta. Men jag vet att även andra plåtar användes, som den på bilden.
  24. Nu har ju min Blaupunkt från 1966 suttit i en stund med rätt front och rätt rattar också. Och det låter fortfarande riktigt bra, med ett riktigt bra monoljud. Häromdagen så dök min DIN-sladd upp efter att varit försvunnen i ett år. Så nu kan jag koppla in den och ha mobilen som juke box. Insuget är fixat och jag har haft riktiga problem att hitta renoveringssatser till mina Carter AFB Competition och delarna till acc-pumpen, men enligt uppgift är de gamla i läder riktigt bra och sväller när de utsätts för bensin. Så nu blir det lättare att hitta en packningssats så jag kan plocka ihop dem.Först måste de dock snyggas till lite. Och till sist ett litet klistertips. Casco S9 sitter som tusan och nyper direkt, så man får ingen andra chans. 3M spraylim ger dig lite möjlighet att justera innan det sitter som berget. Så till kurviga och ojämna ytor tar jag 3M. Är det släta ytor så blir det Casco.
×
×
  • Create New...