Jump to content

JanneJ

Medlemmar
 • Posts

  2,599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

JanneJ last won the day on August 30

JanneJ had the most liked content!

Members Information

 • City
  Kinna
 • Yrke
  Egenföretagare

Recent Profile Visitors

1,653 profile views

JanneJ's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

78

Reputation

 1. Tackar! Har fortsatt att prova med olika bakre k-hämmare och just nu kör jag utan för att utvärdera, jag misstänker att det kommer att bli som så att jag har en 14mm krängare monterad i polybussningar och med länklager i ändarna och antagligen kommer den bara att vara inkopplad när jag kör konbana. Inget är hugget i sten men det är så det känns just nu, att ha möjlighet att hyfsat snabbt koppla på krängare gör att jag kan testa på bana där det är lite snabbare kurvor och där jag inte vill att bilen ska vara överstyrd ( i konbana kan den gärna vara lite överstyrd )
 2. Tackar, kul att kunna inspirera och väldigt roligt att du valde att regga ett konto för att tala om det. Det börjar så smått växa fram en lista på det som ska göras under vintern, det är diverse uppgraderingar och anpassningar för att bilen ska kunna leverera som jag vill till säsongen 2022. Kommer att hålla er uppdaterade!
 3. Håller inte alls med, sätt hålen så långt bakåt det går så får du bättre caster och en trevligare bil att köra.
 4. Vet inte om det är något med bilden men jag får uppfattningen att vinkeln på centrumkåpan till navmuttern och fälgen inte stämmer på vänsterhjulet. Sitter fälgen som den ska?
 5. Jag hade kollat här: https://bjprace.se/ De har haft mina spridare för renovering och är riktigt duktiga.
 6. Finns på Hansen racing: https://www.hansenkatalogen.se/Product/Verktyg-bransleanslutning-575067
 7. Sista deltävlingen i sprintcupen, totalt har det varit 5 tävlingar och jag har kört alla, har inga förhoppningar om placering men det är vansinnigt kul att vara med. Förutom cupen har jag kört gymkhana och banmöte på Knutstorp så totalt har det blivit 7 tillfällen med aktiv körning i år. Utsortering pågår ständigt och jag har en lista av grejor som jag vill åtgärda under vintern. Men innan vintern kommer ska vi hinna med att köra lite mer och så kan vi kolla lite film från sista sprintcupen!
 8. Tipset att en krängningshämmare ( sway bar ) skulle påverka hjulinställningen är ju helt uppåt väggarna, lyssna inte på sådant. Var någonstans i Sverige håller du till, kanske finns det någon här på forumet i närheten som kan tänkas hjälpa till?
 9. Körning på Knutstorp med Svkg. Tyvärr har jag inte löst mina bromsproblem så det fick bli ganska avvaktande körning inför inbromsningarna. Problemet är att torpedväggen flexar så att huvudcylindern rör sig när man trampar hårt på pedalen, jag har redan ett stöd på ändan av huvudcylindern men det räcker inte, pedalkänslan blir lite svampig och det gör kraftiga inbromsningar till lite av ett lotteri, låser det eller går det bra... I övrigt funkade det mesta bra med tanke på att det var första gången den här bilen var på bana, hade som ett litet mål att försöka komma under 1,20 ( de snabbaste Mustangerna i historic racing brukar ligga på 1,14-1,15 ) och det gick bra med ett antal 1,19,x varv och ett 1,18,71. Så här ser det ut, med inbromsning betydligt tidigare än vad jag skulle önska och lite gentleman -släppa-förbi på rakan.
 10. Deltävling 4 i sprintcupen:
 11. Är bussningarna på casterstaget slut kommer toe att kunna bli lite vad som helst. Att ramen skulle vara mjuk känns långsökt om inte bilen är fullständigt upprutten.
 12. Kolla startmotorn, det kanske är små marginaler mellan drevet och startkransen.
 13. Jag använde Hagmans spraylim och det sitter fortfarande 2 år senare. http://www.hagmans.se/sv/spray/hagmans-sprayer/fill-in/e/11761/ Glöm inte att markera var hålen för skruvarna till solskydd och andra detaljer är någonstans, jag tyckte det var svårt att hitta dem när väl taket var på plats ( gissa om jag markerade innan... )
 14. Finns ombyggnadssatser hos VP https://vp-autoparts.se/sv/artiklar/ombyggnadssats-mustang-cp-till-fb-1968.html. Vad säger ägaren?
×
×
 • Create New...