Jump to content

west70

Medlemmar
  • Inlägg

    36
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Medlemsinformation

  • Stad
    Stockholm
  • Yrke
    ..
  • Intressen
    Motor, fotboll, mat

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

west70's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Fick svar från SST, det är en standard shifter handle jag har fått. Antagligen är spaken monterad på vänster sida av shiftern vilket gör att det ser mer snett ut. Flyttar man den till höger sida blir det bättre.
  2. Jag körde jungfruturen idag och det kändes bra, nådde bra i alla lägen. Bilderna nedan visar spaken i fyran och femman.
  3. Hur är din spak i infästningen, rak eller vinklad? Min har ju en vinkel som synes på bilden från när SST packade den.
  4. Lådan bytt och klar idag, blev kit från SST inkl kardan. Behöll befintligt flywheel, bellhousing och kopplingskablage. Fick med en växelspak men infästningen hade en ganska stor vinkel vilket gör att spaken lutar åt vänster, även i femman (bilderna visar spaken i 1-3-5). Märkligt, borde vara en helt rak vinkel i infästningen väl?
  5. Intressant! Nä, 30+ hk kan man nog inte räkna med i en 289 men det borde ge bättre andning i kombo med de portade topparna, så får man till 15-20 e det ju kanon. Om inte annat ser det snyggare ut än de rostiga gjutjärnslimporna
  6. Hej! Jag har snöat in på en Youtube-kanal som heter Nick's Garage som visar 15-20 minuters snuttar från Nick Panaritis' verkstad i Montreal, med fokus på muskebilar och motorbygge, rekommenderas! I ett avsnitt jämför de hur mycket det skiljer i effektuttag mellan standard gjutjärns exhaust manifolds och headers med bättre flöde, baserat på Dyno-körning av motorn. Testet gjordes på en Mopar big block med vassare kam, portade toppar och 0.030 bore. Det skillde så mycket som 15-20% till fördel för headers. Min 289 är borrad 0.030 med flycuts i kolvarna, portade toppar och trim-kam samt en Holley 500, oklart exakt vad den ger ifht till en standard 289. Det sitter original gjutjärnsmanifolds på, är det någon som har tips på vilka Headers man borde sätta på och vad det kan ge?
  7. Är det någon som har erfarenhet av eftermontering av Power steering, och kan rekommendera något bra kit?
  8. Hej, det finns 4 st Magnum 500 15x8 med 4-1/8 backspace till försäljning på Blocket. Ena paret har 275/60-15 och det andra paret 235/60-15, enligt uppgift bra mönster men gamla däck. Själv behöver jag bara två av dem (bak), tänkte höra om nån är sugen på det andra paret?
  9. Med ett hjul i backen på odiffad blir 1,5 varv på axeln per 1 varv på hjulet 3.08 i utväxling. Jag har samma på min 8".
  10. Hej, tack! Nej, renovering finns inte på kartan Det lutar åt komplett paket med Tremec T5 från Silver Sport Transmission.
  11. Inte tillgång till lyft tyvärr, och nu står bilen på verkstad för småfix och eventuellt vxllåde-byte. Men det känns ju som att nuvarande dämpare skulle kunna ersättas med coil-overs och att man då tar bort bladfjädrarna eller blir det för instabilt utan länkarmar? Fästet bredvid dämparna är ganska rejält, frågan är om det är till för länkarmar?
×
×
  • Create New...