Jump to content

jonsson

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av jonsson

  1. Min mustang har Gt rören istället för org. Dessa två rören innan ljud dämparna låg liksom och vibrerade mot upphängningen til växellådan. Det frambringade ett bankande och knakande ljud. Löste det genom att läga en brandtålig filt mellan rören och lådan. Nu går det tyst och fint.
  2. Då va det gjort. Alla ni som sa att det bara var att skruva hade helt rätt! Mycket skruva blev det men det var kul och gick mycket bra. Tack för tipsen...nu är det dags att ta tag i huvudbromscylindern! Over and out!
  3. Jag är trött på att det viner om lådan när jag kopplar så tar nu tag i byte av urtrampningslager. Är det någon som gjort detta och har några bra tips. Det är, om jag ska vara ärlig, oskulden för mig när det gäller växellåda så alla tips är välkomna. Lådan är från en Mustang 82:a men sitter i en -65:a HT... Tackar på förhand! /jonsson
  4. Jag är trött på att det viner om lådan när jag kopplar så tar nu tag i byte av urtrampningslager. Är det någon som gjort detta och har några bra tips. Det är, om jag ska vara ärlig, oskulden för mig när det gäller växellåda så alla tips är välkomna. Lådan är från en Mustang 82:a men sitter i en -65:a HT... Tackar på förhand! /jonsson
  5. Däckmoj som jag är vet jag faktiskt svaret på denna fråga. Dimensionen då hette 6.95-14, det var mycket riktigt diagonaldäck! Man ersatte sedan detta med 175-14 som har samma rullomkrets som 195/70-14, rullomkretsen är 1930 på dessa dimensioner. Om det är exakt som org.dim. 6,95-14 är jag inte 100% på. Om dimensionerna skilde mellan GT modeller och cab har jag svårt att tro. På min 65 HT 289:a, är det 6,95-14 orginat iaf. Rekomenderar 195/70-14 om du ska köra så nära org.dim. som möjligt då 175-14 ser lite tamt ut.
  6. Originardimensionen var 6.95-14 tror jag. Denna ersattes av 175-14. ska man köra så nära originaldimension som möjligt är det 175-14 eller 195/70-14 som jag tycker ser snyggare ut och går bäst. Där har Cooper däck med vit rand eller vita bokstäver. Körde på dom med vit rand "classic" på min Barracuda -67:a, dom funkade riktigt bra. Är däcken snedslitna kan kanske en framvagnsinställning vara på tapeten. Kostar inte så värst mycket och sparar däckens livslängd avsevärt!
  7. Hej! Jonsson i Linköping 25 år. Första mussen än så länge! Har lite fix kvar men snart är den i topp!
  8. Jag tror bultcirkeln är 5/4.5...men navhål skiljer sig väl ändå från amazonen!? Detta resulterar lätt i att om man slänger på något som suttit på amazon eller dylikt centrerar inte fälgen på navet utan bara på muttrarna. Detta är inte tillräckligt och upplevs ofta som obalans. Svenska fälg har annars ett litet utbud på kromfälgar som jag tycker är rätt feta...: http://www.svenskafalg.se/ kolla "program" och "american racing". Alla dessa passar mustang fram till -73. Over and out!
  9. Hej! Jag köpte för en tid sedan min allra första Mustang. Det blev en -65 HT. Jag har haft den här bilen som drömbil sedan jag var 10 bast. Så det kändes mycket bra nu när jag äntligen har den. Lite grejer måste fixas såsom urtrampningslager, en svetsloppa på grenröret. Annars är den kanon! Nu till frågan: När jag gasar på lite uppstår som ett knakande ljud. Det är svårt att säga om det kommer från karossen, växellåda eller bakaxel. Är det någon som varit med om något liknande som kan veta vad det är? Tacksam för svar... -65 HT 289 4 vxl manuell,,,
×
×
  • Create New...