Jump to content

Oskar Johansson

Medlemmar
  • Inlägg

    14
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Oskar Johansson

  1. Vad sk man ha för skyddsgas när man svetsar magnesium? Går det med vanlig Argon?
  2. Det är en jättebra bok! Dom har inte lämnat mycket att önska. Kan rekomendera några till The Ultimate Mustang Book Mustang 1964½ thru 1973 1964-73 Mustang restoration handbook Mustang performance an handling guide 1965-73 Mustang dataplate decoder Dom 3 sista är bra om du ska modifiera eller renovera. Restoration handbook har alla detaljer om hur olika delar ska vara målade original och så.
  3. Det jag inte vet frågar jag om. Annars får man ingenting veta Jag undrade om nån visste det där om gråjärns axelns hållbar het för det har jag inte en susning om. men jag tvivlar på att den är nåt man ska betala mycket mer pengar för än en 8 tummare, för 8 tummaren är en jävligt bra axel och håller bra om man plockar ihop den noggrant. Så jag tvivlar inte på att din har hållit bra.
  4. Ta en titt på mina bilder och det jag skrev här ovanför nånstans. Dom liknar vid första ögonkastet men tillplattningarna och bulan skiljer.
  5. Nej, det är nog bara klumpar med mat, och inga hylsor. Läste inte ditt inlägg så noggrant tydligen för jag trodde att det bara var klump du var ute efter. Laga egen hylsa annars! Då får du ju allt precis som du vill ha det, bredd, stötdämpar-, fjäder-, ok- och krängningshämmarfästen.
  6. Ta en titt här istället: http://www.4speedtoploaders.com/thirdmembers.htm
  7. Per, ta en närmare titt på dina bilder så ser du skillnaden: N klumpen utan N (-65-69) har inte heller någon bula och har också "tillplattade" förstärkninar som på klumpen med N (-69-79). Annars ser den precis ut som WAA, WAB, WAR klumpen (-57-60).
  8. N klumparna utan N har andra förstärkningar än dom med N.
  9. Det är så att jag vet om ett par Cleveland 2V toppar som jag skulle få så otroligt billigt så därför funderar jag på det. Och insug och headers ska jag i vilket fall som göra egna så det är ingen fara. Kolvarna ska ochså vara andra så det är heller ingen fara. Och stötstängerna ska självklart vara härdade. Vissa 289 block har väl vattenkanaler som enkelt borde gå att matcha med Cleveland toppar har jag för mig. Eller minns jag fel?
  10. Det syns på förstärkningarna på klumpen. Men dom flesta N klumpar hade ju N gjutet på utsidan. Vet du förresten hur det är med skillnaden på stötdämparfästen? Vissa hade ju en stötdämpare bakom axeln och en framför? Den hylsan kom väl -68 eller -69, men nog fanns det väl "vanliga" hylsor även efter det?
  11. Jag undrade nog mest av nyfikenhet hur stor skillnad det var. En gråjärns axel eller 8 tummare räcker för mig för det blir 289 med efekten på höga varv och 20" fälgar så det lär ju inte bli världens greppvänligaste profil. Har en 9" N axel, utan N gjutet på casen, med Traktion-Lok med extra lameller så den duger nog. Det var nog ett misstag att skriva att jag skulle ha en detroit pumpa, har ändrat det nu. Dom är lite väl högljudda och dyra att köra på gata med året runt.
  12. Någon som kan uppskatta vad en vanlig gråjärns 9 tummare tål jämfört med en N 9 tummare? Borde väl inte vara mycket hävare än en noggrant hopplockad 8 tummare...
  13. Hur blir det med stötstänger och lyftare om jag gör en 289/Cleveland 2V toppar setup? Finns det annars fina aftermarket alutoppar till 289:an från tex. Edelbrock?
×
×
  • Create New...