Jump to content

J-O

Medlemmar
  • Inlägg

    67
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av J-O

  1. Min lät åxå bra tills bes slog ner på avgasvärdena, och det visade sig att kattarna va soprena
  2. Det står väll i instruktionsboken ?
  3. Ja men det är nog bättre att det sitter i backljuset än inte alls, för då gick inte min igenom i alla fall.
  4. Jag har gjort likadant nu och det sa dom inget om på bes.
  5. Iofs så om man är orolig så kanske ett relä får en att sova bättre men annars så kan man ju testa å se om något brinner upp med tiden , men att hålla på bromsen och känna om det blir varmt någonstans går ju det me.
  6. Att det var alla 6 kattarna som va helt tomma hur nu fa** dom kan bli det ??, satte dit ett beg kitt som va ok och då fick man igenom den på bes med fina avgasvärden . Misstänker starkt förra ägaren... *visslar*
  7. Har ju numera fixat så blinkersen sitter i backljusen och bromsljusen är påkopplade till bromsljuset under vingen...behöver man inte sätta ett räla med egen + matning från batteriet så man inte överbelastar kablar och kontakter.... till bromsljuset under vingen ??? hur har ni andra gjort som åxå har denna lösning ?.
  8. Vill bara informera om att det där tricket med tändare + 100ohms motstånd...som jag länkade till lite längre upp i tråden funkar perfekt, ska lämna tillbaka en lambdasond till en 960 på skroten i dag eftersom den mistänkta sonden inte va felaktig, roligare kan man ju ha för 400:- + att nästa gång är det bara att kolla upp den sond man misstänker på platts.. Jo en sak till OBD II diagnos enhet för att koppla in till en dator...är inköpt, den funkar ju även på alla bilar som har OBDII vilket dom flesta har från runt 95.
  9. J-O

    Tempgivare

    Haha svarar på min egen fråga då, efter att jag kopplat in min OBD II diagnos enhet och kopplat upp den mot scanTool progget i datorn så kan jag se vilken givare som hör till tempmätaren samt vilken som hör till motorstyrningen gissar jag, efter jag ryckt den högra givaren på insuget så går nålen i tempmätaren ner på noll, och när jag tar den vänstra så visar värdet i datorn -40gr istället för ca 90gr när motorn är varm. så då kan det således inte vara fel på givaren heller då.
  10. J-O

    Tempgivare

    Hallå i sommarvärmen *pust*. Jag undrar om det är någon som kan svara på var tempgivaren sitter som ger signal till styrboxen och därmed rätt bränsle mängd....samt vad ska det vara för ohmvärde på den när motorn är varm, tänkte kolla om den är hel och om inte sätta dit ett motstånd som motsvarar varm motor för att se om den inte går lika fett då vilket resulterar i högt co och hc.... (97á GT 4.6L) Samt är det olika mätare för styrboxen resp tempinstrumetet. Så är det ju på volvon.. Näää åker ner å kasstar mig i sjön nu
  11. Vill bara passa på att upplysa vad gäller helsyntetolja, känner ett par bilmeckar varav en har egen verkstad och dom båda har sama syn på helsyntetolja att den är överreklamerad, båda har sett att motorer som gått på helsyntet har slitna kamaxlar, deras teori är att helsyntetoljan rinner bort från smörjställena när den varma motorn stängs av, och således när den startas kall igen så får den för dålig smörjning ett kort tag, till skillnad från mineralolja som ligger kvar... och ser till att kamarna smörjs direkt.... så dom rekomenderar att köra på bra mineral olja eller delsyntet i stället och byta oftare vår och höst tex (om man kör ca 2000 mil om året).
  12. köppte alla fyra sonderna på skroten från en som gått 3000 mil för 1000 spänn å då slockna engine lampan ska köra några mil i helgen och besiktiga om den i nästa vecka så får man hoppas att det va där felet låg vilket är mycket troligt.
  13. J-O

    OBD

    *ASG* tänk att man måste va lite giftig... hahaha, ok (Y) perfekt !!! och tack ! ha en bra dag
  14. J-O

    OBD

    De har jag ju gjort råkade av misstag trycka på z i som sitter till vä om x *visslar* Vore ju enklare om du kunde orka länka
  15. J-O

    OBD

    Intresant läsning !. Har googlat lite på Zcal2 men hittar ingen som säljer den och således inget att gämföra pris med heller då. Men för mig räcker det gott att kunna läsa felkoder samt div parametrar samt att kunna släcka servicelampor mm till alla bilar som har OBD II, för då är man ju garderad att kunna få nytta av grejorna ett tag framöver, däremot trimning är inte aktuellt för min del. Är inte den här fullt tillräcklig för min del ? dessutom är programvaran på svenska vilket jag gillar http://www.blocket.se/vi/7822354.htm?ca=10_s
  16. J-O

    OBD

    Ok var vet du var man köper den bäst. Den andra finns det en kille som säljer den jag hittade på blocket och den tar ju alla bilar med OBD även min Volvo V70 00 också då. Samt vad är det för pris skillnad mellan dessa. Samt var sitter detta utag på min 97à (ser jag iofs när jag kommer hem men nyfiken redan nu ) Samt är det OBD II på min 97á ?
  17. J-O

    OBD

    Är jag dålig på att söka ?? eller finns det ingen som diskuterat OBD felkodssystem här för visst har väll Mustanger detta också. Funderar på att köpa ett kitt eftersom man har nyare bilar så kan det vara bra å ha. Två läsningar så har man ju tjänat in vad den koster Funderar på denna http://www.scantool.net
  18. Ok låter ju troligt, då är det bara att få reda på hur man mäter dom på plats då. Hittade detta forum där någon förklarar rätt bra hu man gör på en lamda med tre sladdar http://forum.lazzat.se/showthread.php?t=2854
  19. Jo det vore ju en idé eller om man kan hitta en likadan på någon skrot och be dom mäta dom för att se om det skiljer...i såfall kan man ju köpa dom om dom är bättre + att man får veta vad det är på ett par andra, för lika ohm värde borde de ju va på åtminstone parvis som de va på mina bakre eller om någon vänlig skäl på forumet kunde dra isär kontakterna på sin musse och mäta dom på platts det är både enkelt och går fort.
  20. Så nu har bryggan blivit ledig ett tag här hemma, så jag körde upp mussen där och tog den en lambda i taget och gjorde ren dom med k-sprit och tandborste samtidigt mätte jag ohm på dom och fick ett ohmvärde på samtliga mellan dom vita sladdarna och inget mellan dom andra (grå och svart) hur jag än mätte kors å tvärs, dom bakre e på 5.9 ohm och den vänstra främre vid grenröret fick jag 7.2 ohm på och den högra främre fick jag 6.5 ohm. Aningens sotiga va samtliga mer eller mindre men nu e dom rengjorda. Lite intressant va att det fattades en mutter på högra flänsanslutingen till grenröret, således så satt den med endast en mutter så där drog jag dit en ny. Ut och provkörde och efter 4 km tändes checkengine lampan så jag åkte hem och gjorde bilen strömlös i ca 1 minut. Drog sama repa igen och då kom jag fram och åter ca 7 km utan att checklampan tändes. Tilläggas skall att bilen körs på ca 10-15 % ethanol nu också vilket enligt en mek som jag känner som åker dragracing och har egen bilverkstad inte ska vara några som hellst problem.
  21. Ok ska kolla för det sitter två (per sida) längre ner mellan några burkar trodde de va lamdor..
  22. Jo att den eller dom sitter på avgasröret det förstår jag, men vad jag menar är lite mer precis var den eller dom sitter. På en volvo tex 940 går det inte missa var den sitter, men på mustangen sitter det tre burkar som ser ut som kattar på vardera sida och sedan så sitter det två givare på vardera sida åxå vilket gör det hela lite mer komplicerat. och så borde man ju kunna ohm mäta (eller hur man nu gör) dessa skälv istället för att skänka en massa pengar till en verkstad, samt att det är ju dessutom lite mer tillfredställande att kunna lära sig lite mer om sånt här också. Mvh / Janne
  23. Var sitter den då (eller finns det flera), och hur kollar man den ? (97á 4.6L)
  24. Fick 0.6 (maxgräns 0.5) På Co och 132 (maxgräns 100) på Hc vid besiktningen förra året va det nästan noll på båda, vad kan detta bero på tro och vad gör man åt det ????.
  25. Problemet är nu löst, Kabeln till resp bakljus/blinkers kapas och bakljus lampornas +kabel skarvas in på bakluckans bromljus + kabel. Sedan den andra änden av den kapade kabeln kopplas till resp utanpåliggande blinkers, sedan vid rattstången så ska det kapas en kabel så att inte blinkerserna tänds när man trampar på bromsen.(Andra änden på blinkerslamporna ska naturlitvis jordas till karossen).
×
×
  • Create New...