Jump to content

d.johnsson

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

d.johnsson's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Vad jag hör angående kamaxlar som går ner sig så beror det inte på kvaliteten på själva kamaxeln utan istället på oljan. Det är nåt ämne (kommer inte ihåg vilket) som man minskat ned på för att få mindre utsläpp. Detta behövs inte i samma grad i nyare bilar med överliggande kammar. Finns tillsatser att köpa för att bli kvitt problemet. Tror även att det finns kvar i motoroljor till tunga maskiner. Rullkammar är inte alls lika känsliga för att gå ner sig. Nån som kan fylla i vad ämnet tillsatsen heter kanske?
  2. Stanley, din bil ser rejsig ut. Vad har du gjort med den?
  3. Värsta missödet var ändå när jag hade satt ihop mustangen förra gången. Då körde jag några dar, sen helt plötsligt slutade den fungera. Tog bort hela överdelen men hittade inget fel. Tio månader tog det innan jag hade den igång igen. Vet fortfarande inte riktigt vad det var för fel. Enda jag gjort när den funkade igen var att slipa ventilerna och byta tändspole.
  4. När jag satte ihop motorn på min pontiac så lossade hälften av vipporna för att muttrarna var slitna. Även det där med delad lyftare har hänt på pontiacen.
  5. Har femekrade 17x? M5-fälgar fram med 235:or och 15x15 Centerline-Autodrag med 33x21,5-15 bak. Dock ska jag nog snart sätta dit Slicksen som är 33x16,5-15 och sitter på Convo-Pro 15x15.
  6. Eller så lägger man helt enkelt i en 460 direkt och får en bra motor.
  7. Winnerpatric - har inte sett någon grön mustang-69 i bromölla. Var i bromölla bor du? Själv bor jag i Västanå, därför jag undrar. Hade gärna kollat på den nån dag. Har en 70 fastback. Hur högt oljetryck är normalt vid 2000 varv med en varm motor? Har precis startat min motor och trycket sjunker ganska mycket när oljan blir varm. Ligger kanske på 30-40 psi eller nåt.
  8. Jag har en C6:a men ingen oljesticka. Ska fylla på olja men vet då inte nivån. Därför undrar jag om någon kunde mäta på sin oljesticka uppifrån där oljepåfyllningsröret tar i till där max nivå är. Likaså skulle jag gärna vilja veta hur många cm från max det är ned till min. Tänkte fylla på olja idag så det hade varit bra med snabba svar. Skulle beställa en oljesticka från Hansen men den hade utgått, så har någon en liggande skulle jag gärna vilja köpa den. Tack på förhand
  9. Vad är det för motor på bilden rtm? Din?
×
×
  • Create New...