Jump to content

H.Jensen

Medlemmar
  • Inlägg

    88
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

About H.Jensen

  • Födelsedag 1960-09-11

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

H.Jensen's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Mina tankar på skivbromsar är som bortblåsta!! Naturligtvis är det inte som dagens moderna bromsar, men det här är fullt godkänt man får trampa lite hårdare (som en gammal Volvo amason) så låser man dessa bromsar med, om man nu vill det:). Och som för min del som kör som en gammal gubbe på söndagstur, så behöver jag inga rallybromsar, precis som du påpekar magnusl. Nu väntar man bara på vackert väder så att man kan ut och köra, ser dystert ut för helgen:( i alla fall här i Skåne.
  2. Jaha då var de klart och wow! vilken skillnad. Dem gamla bromsbackarna satt faktiskt rätt, men vilken röra det var i bromscylindrarna för att inte tala om bromsslangarna. När jag blåste med tryckluft i slangarna kom det ut gummibitar, mitt råd som många andra säger här köp inte Kina grejor. Nu är det mesta nytt i bromsarna och bilen går spikrakt när man bromsar, besiktningen nästa och sen är det bara ut på vägarna. Tackar allra ödmjukast för hjälpen. mvh Henrik
  3. Ahaa Kanske det som är fel har inte ens sett att dem är olika:oops:. Man börjar bli gammal både ser och hör illa. Nu ser man ljuset i tunneln, det finns hopp!. Blir till att skruva i helgen om frugan tycker jag har lust;). Tack Magnus för den infon.
  4. Intressant video dem klackarna som dem pratar om som det finns slit märken på hade jag också, och precis som dem rekommenderade så har jag svetsat och slipat dem plana igen. Men du pratar om att man ska ha rätt bromsback framåt, det blir jag inte klok på det beskrivs inget i videon om det. Och dem backarna som jag har fått hem nu är liksidiga vad jag kan se, hur ser man vilka som ska vara framåt och vilka som ska vara bakåt?
  5. Ok ska fixa det med, gör en beställning på måndag.
  6. Bytte generator i fjol som jag köpte på den lokala skroten, hittade en som passade hyfsat fick göra en ny stång till remjusteringen bara. Jag lät laddningsregulatorn sitta kvar, så man får vara med i originalnämnden för att se att det inte är rätt grejor om man nu tycker det är viktigt:). Inne i cupen satte jag en liten röd laddningslampa under instrumentbrädan, funkar perfekt!
  7. Jaha badrummet klart, så nu har jag plockat isär bromsarna. Hittar inget som går trögt eller är fel, så nu tänker jag prova din teori Swen och beställa nya bromsbelägg och nya bromsslangar för att se om det hjälper. Återkommer med resultatet.
  8. Allt är bytt eller renoverat för ca 10 år sen och bilen står alltid i värmegarage. kan det gå så fort med slangarna?. Borde inte ett sånt problem komma smygande?, detta bromsproblem uppstod från en gång till en annan. Jag hade allt isär förra vintern när jag renoverade bakaxeln och bytte bladfjädrar, och då var bromscylindrarna som nya. Däremot har jag fått justera bromsarna varje vår för att den drar åt något håll, har varit besvärligt varje gång, minsta lilla man justerar för mycket så drar den antingen åt höger eller vänster. Funderar på att byta till bromsskivor fram, få se om plånboken tillåter det till nästa vinter. Just nu är de badrummet som tömmer min plånbok.
  9. Tack för tipset Leffe ska kolla upp det när jag får tid igen.För nu har man fått vattenläcka i badrummet, trodde att jag skulle börja rota med bilen men det blir till att fixa badrummet först. Återkommer med rapport när vattenläckan är åtgärdad.
  10. En får tacke för så rappa svar verkar enklare än vad jag trodde. Ska göra ett försök enligt den länken du föreslog.
  11. Hej. Var sälen i somras på jubileet mycket trevligt. Men fick problem med bromsarna (70 mil hemifrån kul), rätt som det var så tok drog bilen till höger eller tvärnitade vid bromsning, detta på höger fram även vid måttlig bromsning. Blev till att skruva isär bromsen tidigt på morgonen på höger sida (trumbromsar), med en fantastisk utsikt över 300 mustanger till min förvåning var allt som det skulle , vad jag kunde se. Satte ihop allt igen och provkörde funkade!. När vi skulle ut och köra igen lite senare krånglade det igen ett par gånger och har även gjort det senare här hemma. Bilen har inte fått den kärlek den har rätt till på grund av flyttning till nytt hus, men nu är jag på gång igen, ideer någon?? Har en fråga till när det gäller ratten, som bekant så brukar dem spricka, min fråga är vad är det för material. Tänkte försöka laga det med någon form av epoxykitt men då måste jag veta vad det är. Någon som vet?? Bilen ifråga är en 1966 coupe 289 2v trumbromsar runt om. mvh Henrik
  12. Snygg renovering duktig kille, mitt underrede är grundat och målat svart. Efter torkning har jag lagt tunn genomskinlig rostskyddsmedel som fick torka hela förra vintern i uppvärmt garage. Det hade varit att föredra original svarta och oranga färgen om någon vet, det där med gulkromaterade muttrar är en kul ide som jag nog tar till mig. Är det ingen här som vet färgnummerna? målningen börjar närma sig med raska steg;).
  13. är det samma svarta färg som till motorrummet så har jag kvar sedan renoveringen där.
  14. Ja nu är hänkerna färdiga gjorda enligt din beskrivning Klingan 75 jag tackar för det. Jag har lyckats hitta en verkstad som fixar min bakaxel, så nu är frågan är det någon som har färgnummer eller liknande på färgerna till axeln?. Min axel har två färger svart och orange förmodar att det är rätt.
  15. Ursäkta att jag inte har svarat, har legat i garaget mest hela tiden. Ok så får det bli nya i tjockare plåt, behöver man göra skålningen i plåten eller räcker det med plana plåtar?. Jag kan göra fördjupningen men behövs den inte så slipper jag göra verktyg till pressningen.
×
×
  • Create New...