Jump to content

JanneJ

Medlemmar
  • Inlägg

    2 712
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    80

Inlägg postat av JanneJ

  1. 52 minuter sedan, 66ahenke said:

    hej janne

    jag så det i en annan tråd, jag kommer konsultera dej när jag kommer igång.

    nyfiken på va man kan göra för att för bättra väghållningen på sån mojäng

    svårt att hitta något om detta tycker jag

    Framvagnen är riktigt bra med dubbel a-arm och kuggstång , den var ju bas för många kitcar byggen.

    Bak behöver man jobba lite med bladfjädern och använda riktigt bra stötdämpare.

  2. Första deltävlingen i sprintcupen/konbana, hagel och snö på vägen dit, första rundan hade överstyrning-understyrning-ingen styrning, mao halt som tusan 😉

    Under eftermiddagen torkade det upp och banan blev helt ok, chassi och bromsar är helt underbara, motorn behöver lite mer justeringar efter vinterns pyssel.

    Kvällens höjdpunkt var att åka med i Peters Ferrari 250 GT i konbana, stel axel och bladfjädrar även där, fint ska det vara 🙂SC2024-6.thumb.jpg.17c509498e54bb31dd254e4b506acc07.jpgSC2024-8.thumb.jpg.f1c8dc5a6932a274ea36afabaae01794.jpgSC2024-7.thumb.jpg.0e5d66a85305e86d84c1856c79993788.jpg

  3. Jag har provat olika kombinationer med bussningar till bladfjädern, den jag har just nu fungerar absolut bäst och det är poly i den stora främre öglan och helt vanliga gummibussningar i den bakre schackeln.

    Den främre delen av bladfjädern ( från öglan till axeln ) är nästan att betrakta som en länkarm, där finns det många blad som är klampade med varandra, där passar poly bra för då blir det stabilt. Den bakre delen ( från axeln till schackeln ) är den delen där vi har den mesta fjädringsrörelsen, där passar det bra med gummi så vi får en mjuk rörelse utan tendens till bindningar.

    Vid krängning får man en vridande kraft på bladfjädrarna och då vill man ha ett visst mått av elasticitet för att undvika låsningar.

  4. Brytarlöst är inte så känsligt för lite glapp i fördelaraxeln som vanliga brytare är.

    På din fråga om kamaxeln så brukar en sliten kam märkas med mer metalliskt oljud i motorn, allmänt slö motor och metallpartiklar i olja/filter

    Har du kollat co-halten? Min erfarenhet är att en standard 289:a går silkeslent på tomgång om allt är rätt inställt, står den och smånyser lite på tomgång så kan det vara värt att kolla co.

    Flottörnivån är också viktig.

  5. Lyftpunkterna är bra, så gör jag också.

    Jag brukar sätta en garagedomkraft under diffen och lossa de bakre fjäderfästena till bladfjädern, sedan är det bara att hissa ner antingen till golvet eller till några stadiga klossar. Sedan lossar man bakaxelns u-krampor och låter den glida neråt/bakåt eller ligga kvar på domkraften så man kan dra ut den. Enkelt och säkert.

  6. Jag upplever att styrningen ofta får bära ansvaret för att gamla mustanger är oroliga på vägen, absolut att en sliten styrning kan vara en del av problemet men min erfarenhet säger att reaktionsstaget är en ännu större bov. Originalkonstruktionen med sin gummibussning låter framhjulet röra sig fram och tillbaka flera mm vilket påverkar såväl toe som caster.

    • Thanks 1
  7. En tråkig bieffekt är att du kommer att få lika många rattvarv, har för mig att det är typ 4,7 varv H-V på manuell snäcka, på min Borgeson servosnäcka med shelbyns pitmanarmar har jag 3 varv H-V och det gör att styrningen upplevs mycket mer modern.

    Att det skulle bli mycket glapp överallt med original styrleder håller jag inte med om, friska prylar glappar inte, däremot kan snäckan bli sliten efter 50-60 år.

    Har kört en Cobra med Opel servo där det inte fanns någon hastighetssignal som dämpar servoverkan när man kommer upp i fart, den var rent otäck och stirrig.

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...