Jump to content

JanneJ

Medlemmar
  • Inlägg

    2 704
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    78

Allt skrivet av JanneJ

  1. Vid problem med själva diffen eller pinjongvinkel brukar ljudet ändra sig vid acc/ frirullning/ motorbroms, när du säger att du har ett konstant wow-wow ljud så hade jag i första hand gissat på bakhjulslager eller däcken. Har du provat med andra hjul?
  2. Brytarlöst är inte så känsligt för lite glapp i fördelaraxeln som vanliga brytare är. På din fråga om kamaxeln så brukar en sliten kam märkas med mer metalliskt oljud i motorn, allmänt slö motor och metallpartiklar i olja/filter Har du kollat co-halten? Min erfarenhet är att en standard 289:a går silkeslent på tomgång om allt är rätt inställt, står den och smånyser lite på tomgång så kan det vara värt att kolla co. Flottörnivån är också viktig.
  3. Även om det är till en Camaro så är växellådan samma som många mussar, här är min reparation av en T5:
  4. Här är den senaste filmen, det finns några till på min kanal:
  5. Nu finns det ett gäng filmer på min Youtubekanal:
  6. Har börjat med lite motorpyssel, här är del 1, ytterligare 6 avsnitt finns på min Youtubekanal.
  7. Kul att se att jobbet går vidare Lite bättre foto tror jag att du fixar till nästa gång, inte mycket fokus på bilderna denna gången..
  8. Lyftpunkterna är bra, så gör jag också. Jag brukar sätta en garagedomkraft under diffen och lossa de bakre fjäderfästena till bladfjädern, sedan är det bara att hissa ner antingen till golvet eller till några stadiga klossar. Sedan lossar man bakaxelns u-krampor och låter den glida neråt/bakåt eller ligga kvar på domkraften så man kan dra ut den. Enkelt och säkert.
  9. Subframe connectors gör stor skillnad, när du väl har hoppat ner i kaninhålet ska du se att det finns mycket roligt man kan tillverka/köpa/montera som gör karossen stadigare.
  10. Jag upplever att styrningen ofta får bära ansvaret för att gamla mustanger är oroliga på vägen, absolut att en sliten styrning kan vara en del av problemet men min erfarenhet säger att reaktionsstaget är en ännu större bov. Originalkonstruktionen med sin gummibussning låter framhjulet röra sig fram och tillbaka flera mm vilket påverkar såväl toe som caster.
  11. En tråkig bieffekt är att du kommer att få lika många rattvarv, har för mig att det är typ 4,7 varv H-V på manuell snäcka, på min Borgeson servosnäcka med shelbyns pitmanarmar har jag 3 varv H-V och det gör att styrningen upplevs mycket mer modern. Att det skulle bli mycket glapp överallt med original styrleder håller jag inte med om, friska prylar glappar inte, däremot kan snäckan bli sliten efter 50-60 år. Har kört en Cobra med Opel servo där det inte fanns någon hastighetssignal som dämpar servoverkan när man kommer upp i fart, den var rent otäck och stirrig.
  12. Jag har servo och huvudcylinder från Porsche 944 så jag har en specialbyggd "strut" mellan väggen och servon, den blir samtidigt som en förstärkning.
  13. jag har ett stöd fram på huvudcylindern mot hjulhuset: Allt för att minska flexet, och det funkar riktigt bra.
  14. Ett tips är att förstärka torpedväggen nu när du ändå har bromsservo/huvudcylinder borta, den flexar märkbart när man bromsar kraftigt vilket ger en lite svampig känsla.
  15. Att det skulle ta i rambalken tror jag inte kommer att hända, där det är minst marginal är till krängningshämmaren, mina stag är typ 25mm i diameter. Leder kan du köpa hos https://www.wiberger.se/ De har ett bra utbud av Fluro länklager.
  16. Det där fästet är ju bra om man inte har möjlighet att snickra ihop något själv, bara som inspiration får du några bilder på hur jag löste det:
  17. Alla verkar ju rätt lika, välj den som har det kraftigaste länkhuvudet och konstruktionen. Jag byggde mitt själv och det är nog mest likt Opentrackers
  18. Hur mycket plats får du för avgasrören förbi kuggstången? När jag byggde kuggstång på min 70:a så blev det en hel del rörsnickeri för avgaset
  19. En kompis tog några bilder på Knutstorp:
  20. Det är luckorna inne i värmepaketet som styr om luften utifrån ska ta vägen genom värmepaketet eller inte, därav att det är viktigt att luckorna tätar ordentligt annars får du mer eller mindre värme hela tiden.
  21. Kul att se att du utvecklar bilen, länklagrade strut rods är en gudagåva, hade inte velat vara utan mina. Om du kommer att köra aktivt så se till att avluftningen från bakaxeln har en lång slang och ev en behållare i ändan, det blir rätt mycket tryck i bakaxeln som gör att olja vill stänka ut.
  22. Värmekran? det finns ingen, vattnet cirkulerar hela tiden i elementet.
  23. Jag hade absolut renoverat värmepaketet, delar finns på VP. Vad är planen, bruks eller busbil?
  24. Japp, du kommer nog inte undan utan att ta av skärmarna. Väldigt tråkigt ställe att laga om det är genomrostat
×
×
  • Create New...