Jump to content

Kenneth Olsson

Medlemmar
  • Inlägg

    45
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Senaste Profilbesöken

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kenneth Olsson's Achievements

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

0

Omdömespoäng

  1. Hade ett spökfel på ena blinkersen fram. Efter mycket letande och svärande hittade jag felet. Det var oxiderat och dålig kontakt i kontaktblocket i motorrummet där kablarna går in kupen. Kan vara värt att ta isär och spraya i lite kontaktsspray.
  2. Har bytt till Ignitor brytarlöst, bytte även tändspolen. Bilen gick bra före, och går likadant efter bytet. Flera personer sa att bilen drar mindre bensin med brytarlöst. Märker ingen skillnad varken på hur bilen går eller på bränsleförbrukningen. Märks nog bara skillnad om man har en sliten fördelare innan.
  3. Har problem med att bilen ibland stannar när den går på tomgång. När jag ska försöka att starta igen, så är strömmen ibland slut i batteriet. Batteriet är helkapslat, så det går inte att prova syravikten för att se om någon cell är dålig. Vilken spänning ska ett fulladdat friskt batteri ha ? Går det att kolla konditionen på något annat sätt ? Det sitter en likströmsgenerator i bilen, och såna laddar ju lite dåligt. Laddningslampan glöder lite svagt på tomgång men är helt släckt på högre varv. Vilken spänning ska en likströmmare ge, och vid vilket varvtal kollar man den ? Har gjort rent alla elanslutningar men inte märkt någon förbättring. Har andra gamla bilar med likströmmare, men har inte haft samma problem med dom. Om jag inte får ordning på problemet, så får jag väl byta till växelströmsgenerator. Vill dock helst behålla likströmmaren, då detta är en av detaljerna som är typiska för -64½. Det har ju fungerat med likström i 45 år, så det borde ju fungera även i fortsättningen.
  4. Det börjar närma sig tiden då ungdomarna slutar skolan, och då vill dom kanske åka något fint fordon, pyntat med flaggor. Vet någon var man kan få tag på fäste för bilflaggor ? Gärna någon modell med magnet eller annat som är lätt att montera och demontera, utan att göra någon åverkan på bilen. Har sett en typ av magnet som används vid svetsarbeten, men har inte hittat någon i lämplig storlek.
  5. Har den enkla typen av batterifrånskiljare, som sitter direkt på batteriet, på min -64½. Är trött på att springa in och ut och öppna motorhuven. När man satt sig tillrätta bakom ratten och fått på sig bilbältet, så är det ganska tröttsamt i längden, att behöva gå ut igen för att slå på strömmen. Ska nu därför montera en frånskiljare av kraftigare modell, och med löstagbar nyckel. Den ska vara åtkomlig när man sitter i bilen, dels för att det är lättare, men också för att det ska gå snabbt att bryta strömmen om något fel uppstår. Kan inte komma på något sätt att göra detta på ett snyggt sätt, det ska ju synas så lite som möjligt, och jag vill inte göra för stor åverkan på bilen. Hade tänkt att dra kablarna i svart skyddslang, för att förhindra mekaniskt slitage. Kanske har någon fått till detta på ett bra sätt. Tacksam för tips på montering.
  6. Ett av kraven för att få MHRF-försäkring, är att man ska montera en batterifrånskiljare som bryter all ström från batteriet. Ett problem som då uppstår, är att strömförsörjningen till stereons minne bryts. När strömmen åter slås på, så måste man ju då leta upp radiokanalerna igen. En lösning kan vara att dra en separat kabel från batteriet till stereons minne, och säkra av med en liten glassäkring. Men då är ju inte all ström bruten med batterifrånskiljaren. En ide kanske kan vara att mata stereominnet separat med ett litet 9 volts batteri, typ samma som brukar sitta i brandvarnare. Har dock inte testat själv, men det är kanske någon som har provat separat matning med litet batteri, eller har någon annan bra lösning på problemet ?
  7. Har haft oljepumpen borttagen på C4 lådan, för att byta läckande packning och packbox. När pumpen var borta passade jag på att titta in i lådan. Fann då till min förvåning att muttern som ska sitta på axeln för kickdownreglaget, saknades. Den inre delen som ska hållas fast kan åka runt som den vill. Det kanske kan förklara det konstiga läget på armen på utsidan. Har tagit bort oljetråget för att komma åt. Där inne sitter då ventilpaketet ivägen. Hur gör jag nu ? Går det att ta bort hela ventilpaketet utan att det sprätter iväg en massa kulor och fjädrar m.m. ? Lådan fungerar ju bra för övrigt. Behöver jag i så fall införskaffa någon ny packning ? Det är ju lite brådis att få tag på ev. delar innan helgen. Försöker bifoga några bilder på ventilpaketet och armen på utsidan.
  8. 1.12 förgasaren på bilen, har automatchoke. Den är för stor till min bil. Frågan är om det går att få ner förbrukningen genom att lägga tid och pengar på en renovering när det inte är rätt förgasare. Har kollat stiften, och de har rätt färg. Om någon har en 1.08" förgasare och är intresserad, så kanske man kan tänka sig ett byte, annars köper jag gärna en av rätt modell. Jag är dock inte intresserad av ett helrenoverat, nypolerat exemplar för 6.000 :-, det räcker med en renoveringsbar i bruksskick. Annars kan det vara intressant med en ny eller bättre begagnad av annat fabrikat, t.ex. Edelbrock. Den bör då inte vara större än 500cfm.
  9. Funderar på att köpa ny förgasare till min 289:a D-kod, -64½. Originalet ska vara Autolite 4100, med 1,08" portdiameter. På bilen sitter idag en förgasare med 1,12" portdiameter. Bilen går bra men drar 1,5 liter/mil vid lugn körning. Rent ekonomiskt kan man väl leva med detta, då det inte blir så många mil på en sommar. Men bilen blir ju inte roligare för att den drar mycket bensin, och även om man kör V8, så får man väl tänka lite på miljön. Alla jag har pratat med som tror sig veta en del om förgasare, säger att bilen skulle gå bättre och dra mindre bensin med en annan förgasare. Är det någon på forumet som har egen erfarenhet av ny förgasare och resultatet av bytet ? Vill helst ha en originalförgasare, men detta är kanske inte det bästa alternativet. Carbguy säljer helrenoverade originalförgasare för 6.000:-, tycker att det är lite väl mycket pengar för en förgasare.
  10. Har nu tagit lådan ur bilen, för att byta främre packningen. Det finns också ett läckage vid axeln för växelreglaget och kickdownarmen. Där finns också ett litet glapp. Går detta att åtgärda utifrån, utan att ta isär hela lådan ?
  11. Ser ut som att hela lådan måste rivas isär för att packningen skall kunna bytas. Eller ? Kick down wiren har inte varit kopplad, så detta kanske har orsakat ett för högt oljetryck som har blåst packningen. (bara en tanke som slog mig, det kanske inte har något samband). Reglaget på lådan där wiren skall kopplas, pekar bakåt. Detta ser skumt ut. Det går att dra uppåt, och fjädrar tillbaka själv. Men det är ju svårt att fixa detta med wiren som drar framåt. Har haft loss staget för att se om det gick att flytta på splines eller så, men det går i så fall bara att montera så att det pekar neråt, och det funkar ju inte heller, då det i så fall skall dras bakåt. Är kanske något som sitter fel inne i lådan, eller så är det fel stag som sitter på lådan. Får väl försöka att få tag på, eller tillverka ett nytt stag. Kanske någon har ett till övers eller kan tala om hur det ska se ut ?
  12. Har kollat runt påfyllningsröret, verkar inte läcka där. Oljan kommer mellan lådan och svänghjulskåpan. Blir väl tvungen att ta bort lådan, så kanske det går att se var det läcker.
  13. Har en C4 automat -64½. Har fått oljeläckage i främre delen av lådan. Trodde först att det var packningen till tråget som var boven, den kan ju läcka om man drar skruvarna för hårt. Monerade ny packning, som även limmades för att slippa läckor. Detta hjälpte inte. Oljan ser ut att komma mellan lådan och kåpan för "svänghjulet". Ser inte ut att komma så mycket olja i nerkant på inspektionsplåten som sitter i framkant på kåpan, så jag tror inte det är fel på främre packboxen. Finns det någon packning eller eller tätning i främre delen av lådan, förutom packboxen vid ingående axel ? Lådan sitter fortfarande i bilen, vill veta lite mer innan jag tar loss den.
  14. Har en C4 automat i min -64½, med 289:a och 4portsförgasare. Det skall ju gå att justera på modulatorn, när de olika stegen i lådan ska gå in. Vid vilken hastighet ska andra respektive tredje steget gå in vid lätt gaspådrag ? Som det är idag, så går andra steget in vid 10 km/tim, och tredje steget vid 30 km/tim. Är detta rätt eller ska jag justera ? Finns det någon nackdel med att den växlar upp så tidigt ?
×
×
  • Create New...