Jump to content

Torand

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Torand

  1. Ytterligare ett tips att få bort högt tryck i kylaren: Lyft/palla bilen så den står högt fram. Skruva loss kylarlocket. Starta bilen och låt den gå på tomgång och bli varm, en bra stund. Då luftar du bort all ev luft i systemet. Byt sen kylarlock till ett med 6-7 lbs.
  2. Det blir en 500 och ett performer insug. (Tack för goda råd.)
  3. Har en V-70 fläkt, SAAB 99 termokontakt (finns på OK) på ett kopparrör monterat vid nedre kylarslangen, Volvos 850 relä, rejält säkrat och en starkare Volvo 940 generator. Fläkten kyler motorn (302") fullt tillräckligt och slår till precis när det behövs. Hembygge som fungerar jättebra.
  4. Funderar på att byta ut min trötta 2-ports Holley. Den sitter på en 302" motor i min -66:a. Lutar åt en Edelbrock med tillhörande insug. Är lite osäker på valet av storlek. 500 cfm eller 600 cfm? Någon som har några goda råd?
  5. Det jag har läst mig till är följande: Low-rewerse band (vid vakumtuben) ska momentdras til 10 ft-lbs och sedan lossas exakt 3 varv. Intermediate-band (vid vxl reglaget) ska dras med samma moment, 10 ft-lbs och sedan backas exakt 1 3/4 varv. MVH Tobbe
×
×
  • Create New...