Jump to content

PEKS CMC 2150

Medlemmar
  • Inlägg

    37
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av PEKS CMC 2150

  1. Tack för tipset, testade men gjorde ingen skillnad. Spaken fortfarande omöjlig att rubba. Antar att problemet borde vara elektriskt. Att signal från bromspedalen inte når växelspaken. Förslag på var jag ska börja titta?
  2. Tack för tipset, testade men gjorde ingen skillnad. Spaken fortfarande omöjlig att rubba. Antar att problemet borde vara elektriskt. Att signal från bromspedalen inte når växelspaken. Förslag på var jag ska börja titta?
  3. När jag skulle starta bilen i morse kunde jag inte rubba växelspaken ur P-läge. (automat alltså ) Några tips och ideer på vad felet kan vara? Tyckte att bromspedalen gick i botten lite för lätt och med ett "lufttljud". Läckande bromsslangar? Kan det påverka att P-läget är låst? Tack på förhand
  4. En sån vill jag också ha! Riktigt snygg och verkar ha den teknik man önskar. Om jag förstår rätt så täcker den även "myntfacket" under befintlig stereo. Har läst en del inlägg om byte av stereo på forumet och det verkar inte helt lätt beroende på amerikanska installationer? Kan man använda befintligt slutsteg etc?
  5. Är det på insidan el utsidan jag bör leta?
  6. Eftersom det läcker vatten in från suffletten fick jag ett tips om att man ska rensa en avrinningskanal som kommer ut i tröskeln. Hittar inte denna kanal. Någon som har vet var denna kanal verkligen sitter?
  7. Det var tomgångsmotorn som fastnat. Nu funkar det perfekt Tack för hjälpen!
  8. Tack för tipsen. Ska ta en titt på både tändspole och tomgångsmotorn. Var sitter tomgångsmotorn? Har en verkstadshandbok. Kan tomgångsmotor heta idle engine eller något på engelska?
  9. Har inte kollat gnistan men så fort jag får igång den så är det inga problem så att det skulle vara gnistan låter konstigt om nu inte gnistan förändras.
  10. Har börjat få problem att start min stang. Alltid när den är kall. Startmotorn går runt och allt låter bra men ingen start. Gasar jag när jag medans jag försöker starta går den igång men dör så fort jag släpper gasen. Luktar bensin också. Efter några försök kan den gå igång men senaste gången sved det i hjärtat varje gång jag försökte och inte lyckades så nu har jag inte rört den på ett tag. Tacksam för tips som kan hjälpa mig
  11. Bara ett fåtal som röstat på gråbrun som just nu är min favorit Inredningen är tan på säten. Tan och gråbrun på instrumentpanelen Får väl tänka ett tag till...
  12. Ska köpa ny suflett men är lite osäker på vilken färg som är snyggast. Ljusbrun/Tan är original. Tacksam för era synpunkter Testar att göra en omröstning.
  13. Ett tips är att få säljaren att skriva "gift" på paketet. Hittils har jag sluppit betala moms och tull då oavsett storlek.
  14. Sådär ja, tog bara 10 min att byta drivrem. Spännhjulen ok och motorn verkar inte ha tagit skada heller. Tack för tipsen.
  15. Kan vara helt ute och cykla men 99-04 såldes väl inte i Sverige? Därmed inga svenska manualer?
  16. Måste väl erkänna att det varit ett litet missljud i drivremmen senaste veckan. Trodde inte det skulle gå så fort, hade tänkt fixa allt inför vinterkonserveringen. Fick i alla fall en drivrem från Grufman igår. (tack för snabb leverans!) Ser även här att jag borde bytt tidigare. Den nya är betydligt tjockare, hårdare och svart, inte brun och sliten som befintlig. Tack för tipsen med drivhjulen. Kanske dags att byta även där.
  17. Kom på att jag har en verkstadshandbok på cd. Verkar faktiskt rätt lätt enligt den och har nu beställt rem från Grufman. Bara att hoppas på det bästa...
  18. När jag körde imorse märkte jag plötsligt hur styr och bromsservot slutade fungera. Inga problem med lite muskelkraft så jag vände och körde hem. Tog ca 15 min. Trodde det var servopumpen eller en säkring som gått men när jag öppnar motorhuven ser jag att remmen är borta. Har också sprutat ut en del glykol från kylaren i motorrummet. Kan detta ha skadat motorn? Är det enkelt att byta remmen själv? Har en GT 99. Om inte kan jag köra till närmaste Fordverkstad? tar ca 5-7 min. Tacksam för tips
  19. Regbesiktigade i juni och fick nej på blinkers i backljus samt min LED-lampa som parkeringsljus i lykthuset. Köpte därför en billig kvadratisk blinkers på Jula samt lika billiga rektangulär parkeringslykta på Biltema. Självklart e-märkta. Använde mig av transparent självhäftande tejp. Ser ut som om man tätat med silkon. Inga problem! Fick dock vänta hela sommaren på besiktning och betala fullpris igen då de inte hade några tider... Kan lägga in några bilder på det hela senare om någon är intresserad. Ser för jävligt ut men har köpt nya bakljus på Ebay. Vill återigen tipsa om att fixa bullerintyg via svenska Dekra. Endast 1800 kr.
  20. På min 99:a har jag försökt programmera en nyinköpt fjärrkontroll enligt ovanstående samt enligt instruktionen "vrid off till run 8 ggr osv." men får det inte att funka. Någon som har något tips?
  21. Det visade sig att Dekra Sverige otippat var billigast. 1500 + moms för bullerintyget. http://www.dekra-services.com/cms/se/se/ Tack i alla fall för tipsen.
  22. Så här i semestertider tär det på kassan att göra ett dyrt bullerprov. Någon på forumet som vet var jag kan göra bullerprov allra billigast?
  23. Är lite förvirrade angående alla typer av belysning Inför regbesiktning är jag tacksam om någon kan svara på mina frågor Vad är positionsljus? Parkeringsljus? Ska de finnas både bak och fram? När ska de lysa och hur? Är dimljus och varselljus samma sak? Sist men inte minst. om jag inte fixar att koppla om själv finns det någon som bra och billigt fixar sånt i Sthlmstrakten?
  24. Hämtade min bil i Göteborg och körde upp den till Sthlm i fredags. Eftersom jag köpt den osedd var jag lite nervös men än så länge bättre än förväntat. Enda problemen hittils är att däcken är mer eller mindre slut. Så även batteriet. Vänster backspegel kan inte justeras inifrån. Är lite ryckig i ratten om man kör på ojämnheter. Vill gärna dra iväg. Hoppas att det är däcken. I övrigt går den som f.n Är i himlen varje gång jag får sätta mig bakom ratten Nu är det bara regbesiktningen kvar.
  25. Imorgon ska jag hämta min USA-importerade GT 99:a hos Nordtrafik. Eftersom jag köpt den helt osedd kanske jag imorgon kväll ger dig tipset: "låt någon du litar på titta på den innan köp" I vilket fall köp en V8 som de säger ovan. Alternativt kanske köpa en Escort cab
×
×
  • Create New...