Jump to content

Thompa

Medlemmar
  • Inlägg

    12
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Thompa

  1. När jag bytte till 302 toppar på min 289a så fick jag ett förskräckligt rasslande från ventilerna. Har bytt stötstänger men problemet finns kvar Har jag missat nått. Är det mer saker som måste bytas. Topparna kommer från 1971 och motorn från 1968. Hoppas på hjälp
  2. Hej och hallå!! Ville bara tala om att problemet med c4-an är löst.När jag bytte modulator så märkte jag inte att den lilla pinnen som sitter i kolven bakom modulatorn hadde ramlat ur när jag monterade den nya modulatorn. Vilken tur att man inte städar i garaget så ofta för den låg kvar på golvet i skiten. Pilla in den på plats och nu går den klockrent.
  3. OLjan motsvarar ford spec så den är rätt. har kört med den förr om åren. Sticker ut i garaget nu så får vi se om den har självläkt över natten. Tackar alla som försökt hjälpa till.
  4. Lite mer info som jag upptäckte. När man lägger i backen så hoppar den i direkt men när man lägger i driven så tar det ca 4-5 sec innan den hoppar i. Ska ge c4:an min uppverksamhet hela lördagen.
  5. Har statoil Transway type g. Justera banden hur går jag tillväga med det?
  6. Nu har jag bytt olja och filter och fortfarande så slirar den till innan 3: går i. ny modulator. extra oljekylare kopplad ihop med orginal. funka klockrent i höstas när jag ställde in bilen i garaget. Hjälp jag blir tokig. Kan c4:an ha stått och dött i vinter.HJÄLP
  7. Nu är jag less!!! Köpte ny modulator och monterade ny slang till den. en soppaslang. Har justerat i två dar händer ingenting. växlar bra mellan 1:an och 2:an. Slirar till en halv sekund innan 3:an går i. Ny olja är påfyllt. Vad göra!!!!!
  8. Efter att jag renoverat min 302:a skulle jag ut och provköra då tar det helt plötsligt jätte lång tid för lådan att växla. Motorn är helt orginalrenoverad. Jag tänkte att det kanske va modulatorn som hadde fått sej en smäll då jag lämnade lådan kvar i bilen och ljuddämparna kanske slagit i då jag rullat bilen fram och tillbaks några gånger (trångt i garaget) Jag skruvade bort modulatorn och det rinner ut olja där den satt. Ska det göra det? Satte tillbaka modulatorn på plats och nu rinner det olja ur den oxå.Värkar inte riktigt rätt tycker jag. Nån som har lösning eller tips. Fick fylla på lite olja då jag plockade ner kardan och bytte knutkors.
  9. Thompa

    C-4

    Man bugar och bockar. Går inte ut i garaget idag. -18 ute -6 i garaget. Burrr
  10. Thompa

    C-4

    Gott nytt år alla!! Nu drar vi igång renovering av ett stycke 302:a samt en C4. Min fråga är Vilken är utgångsloppet respektive ingångsloppet på C4:an. Ska montera en oljekylare till den.
  11. Jag körde ca 5 km och har bra oljetryck. Så ett lyftarbyte kanske kan vara lösningen. Är ju inte världens största grej. Satsar nog på det.Är den mest ekonomiska och snabbaste lösningen, man vill ju åka så mycket det går. Det är bara så abbans iriterrande att lyssna på vid alla rödljus. Tackar för svar och återkommer. Keep on cruising
  12. Hallå alla glada. Jag bytte olja i min 302:a och efter vamkörning fick jag ett knackljud. När jag varvar så försvinner det men återkommer efter ca2-5 sekunder på tomgång. Kör med 20/50 olja. någon som har nån ide vad som har hänt?
×
×
  • Create New...