Jump to content

uone

Medlemmar
  • Inlägg

    18
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av uone

  1. Hej! Jag har en Holley 650 på min Mustang och den känns rätt lagom. På vilket sätt upplever du den som för stor? MVH Johan
  2. Det är svårt att svara enkelt men det känns som du har lite små munstycken. Vet du hur stora munstycken du har i nu? Om inget är ändrat i förgasaren så tror jag det sitter storlek 66 på dina munstycken. I min 289 har jag bytt till 70 för att få en bättre blandning. På min har jag dessutom fått öka tändningen till 12 grader för att få den att gå rent i mellanregistret. Tyvärr så kan jag nästan garantera att mina inställningar inte passar på din bil utan du får ta det mer som en vägledning då alla motorer är olika. Jag införskaffade en bredbandslamda vilket underlättar väldigt då man ser direkt om blandningen är rätt eller fel.
  3. Anledningen till att jag mätte med vakuum anslutet är att den går väldigt orent på tomgång och på låga varv. Jag har googlat mig fram till att tändningen utan vakuum ska ligga runt 10grader och med vakuum inkopplat ska det vara mellan 28 till 32 grader. Jag började med att justera till 10grader utan vakuum och provade sedan att justera upp till 32 grader utan vakuum och jag kom fram till att det skulle vara strax över 30 grader för att få en stabil tomgång. Problemet var det att när jag kopplade in vakuumet så fick jag över 40 grader. Därav min fråga om det fanns något sätt att justera det på nu har jag löst det med ett shims rätt eller fel får vi se. Mustangen är provkörd och går betydligt bättre så nu ska jag bara justera förgasaren som är lite fet ställd sedan kommer den att gå perfekt.
  4. Om jag förstår rätt så tycker du att man inte ska ha någon förändring av tändläget vid tomgång då uttaget som kallas ported inte ger något vacuum vid tomgång. Där håller jag inte med så du får gärna förklara hur du tänker. Johan
  5. Till och börja med så justerade jag insexskruven som sitter i röret där man ansluter vacuumslangen för att få i rätt storlek så fick jag borra upp mitt hål lite grand. Jag provade vad jag hade för utgångsläge genom att ansluta en vacuummätare och en injektionsspruta modell större. Vid 7 In/Hg hade jag max utslag på vacuumregleringen då mitt vacuumtryck ligger på 21 In/Hg så kändes det fel jag justerade upp den så mycket jag kunde så nu ligger max utslag på ca 15 In/Hg. När jag återmonterade och provstartade så fick jag fortfarande runt 40graders förtändning med vacuum inkopplat så jag tillverkade ett shims och stoppade emellan vid stoppet för maxutslag. Jag fick prova ett par olika och det slutade med att det blev ett shims på 2mm då fick jag ca 32 grader. Om det här är rätt sätt att göra det på vet jag inte men det verkar att fungera i alla fall :-)
  6. Hej! Jag har problem med att få min 65a att gå rent. När jag idag kollade tändningen så hade jag på tomgång med vacum bortkopplad 12grader när jag sedan kopplar in vacumet så får jag strax över 40 grader. Jag har letat men kan inte hitta någon begränsning av maxutslag på vacumförställningen. Är det någon som har något bra förslag på hur man löser det? Johan
  7. Hej! Jag köpte den på DUAB huset och den motsvarar den som heter SB10.
  8. Jag får väl fylla på med lite mer som hänt. Elfläkten fungerar kanon just nu så sitter det ett prototypkort i som styr men det kommer mer info när det är klart. Sedan till det som inte funkar Bakaxeln väsnades ju en del förra året så vi bestämde att vi skulle byta pinjong, kronhjul och hjullager. Sagt och gjort beställde delarna ifrån Stigs Axel and parts snabb leverans och hyfsat pris samt väldigt mycket bra info på köpet. Fick hem grejorna och började demontera och som vanligt dök det upp lite överaskningar:) När jag demonterade diffhuset så var det trasiga schims, rost och väldigt nära att det skurit så bara att beställa vilken väg man ville gå. Efter mycket velande bestämde vi att det fick bli en Auburn diff dels var det bra pris och Hansen hade den hemma. Man kan ju lugnt säga att det var tålamodskrävande att lära sig att justera spel och slitbild på kronhjulet:D Men efter två kvällar så var jag nöjd det slutade med att jag justerade ifrån ände till ände så man lärde sig läsa slitbilden sedan gick det rätt bra (tycker jag). Skruvade ihop bakaxeln och fick för mig att kolla så allt var rätt så jag spärrade ena hjulet med ett koben mot golvet och försökte röra på andra hjulet men det var helt stumt då vart man lite blek men ingen minns en fegis så det var bara att göra färdigt och ut och provköra. Började med att köra en så tajt cirkel jag kunde på grusplanen för att se om diffen fungerade och det funkade kanon vart inte ett märke i gruset gasade man på lite så släppte det på bägge sidor direkt. Jag får väl se hur oljan ser ut efter första oljebytet vid 50mil min tanke är att montera magneter inuti huset på bakaxeln då det känns bättre att få metalspånen där än invalsade i lagerbanorna. (Det kommer mer bilder men just nu kan jag inte laddaupp några bilder)
  9. Tänkte fortsätta med lite uppdateringar ifrån sommaren och det som händer i vinter Kompisen tog Mustangen till Rättvik och väl på plats bestämde sig kylaren att spricka så det var bara att spänna för kärran och åka och hämta den. Väl hemma rev vi ner den och konstaterade att tidigare ägare till motorn har mycket att lära om motorer. Det saknades styrhylsor på bägge sidor en del bult kunde man lossa utan att använda hylsa och en del fick man ta till den långa förlängaren till. Kylaren gick som tur var att knacka ihop och löda. Som tur är har vi en väldigt välsorterad Hansen butik i Skövde så vi var ute och körde kvällen efter vi kom hem ifrån Rättvik. Tänkte att fläkten ska få ge plats åt en elfläkt mest beroende på att jag stör mig på att fläktljudet är högre än avgasljudet. Var på skroten och hämtade en fläkt ifrån en 850 diesel Kapa lite i plasten så passar den riktigt fint. Nu är det bara elen kvar men det återkommer jag till när jag provat lite. Som det ser ut nu kommer jag använda den extra tempgivaren som sitter på vattenpumpen och göra ett kretskort som styr fläkten steglöst. Såg en kul bakrutestreamer som jag inte kan låta bli att dela med mig av.
  10. Får tacka för kommentarerna! tyvärr så blir det lite sparsamt med bilder på slutet det är så svårt att komma ihåg att fotografera när man är inne I slutmonteringen:p Vi kom över en begagnad klädsel så det var bara att byta stopping och dra på klädseln. Ångverktyget köpte jag på bilbuttericks och det fungerade helt ok. Fick köpa lite konstiga verktyg för att få till klädseln. Stoppningen till instrumentpanelen fick en omgång färg den med. Tyvärr så gjorde mjukgöraren som jag blandade i att stoppningen blev blankare än övrig inredning. Någon som inte kan så mycket om el har bytt säkringar Det gick åt ett helt gäng klämmor till undertaket men det blev bra. Som sagt så saknas det lite kort. Här är vi och tankar för första gången dagen innan besiktningen. Besiktningen avlöpte utan problem med ett blankt papper.
  11. Här kommer lite mer bilder och info. Har varit svårt att få tiden att räcka till att sitta vid datorn när man har en nästan färdig bil i garaget Dörrarna maskade innan målning av insidan. Vi har lagat lite rost på insidan och för det ska se någorlunda lika ut så graverade vi präglings mönstret. Blev bättre än vad bilden visar. Sidoplåtarna fick lite färg dom med. Ratten spacklade jag med epoxi och microballonger. Sedan fick den samma färg som dörrsidorna.
  12. Då var det dax att åka till lackeraren. Studiebesök hos lackeraren jag hade ont i käkarna flera dagar efteråt pga allt leende
  13. Tanken är väl att det blir gasvajer på löpmeter och sedan en tur till skroten och kika om man hittar något lämpligt. Johan
  14. Fortsätter med att provmontera lite nya delar. Hittade ett par Rocketfälgar på blocket känns som om dom kommer att passa fint. Sedan skaffade jag ett par nya kompisar..... vi har haft jättekul ihop:think: Spackla slipa spackla slipa och ett par gånger till Kunde inte låta bli att provmontera lite.
  15. Fortsätter med lite mer bilder det har dröjt lite sen sista uppdateringen men det beror på att vi fått hem bilen ifrån lack men dom bilderna får ni vänta lite på. Motorn som följde med är ungefär lika rostig som karossen var så för att snabba upp det lite köptes det in en annan. Den visade sig vara lite hopplock men fungerar så efter kontroll av ramlager och kompressionstest blev den iallafall penselrenoverad. Bromsskivorna före och efter kemisk rengöring fungerade riktigt bra tyvärr försvann det mesta av materialet mellan skivorna oxå så det blev till att köpa nya. Lackering och montage av diverse delar.
  16. Innan vi fortsatte med framänden plockade vi ur resten av inredningen. Framänden på bilen är i lite bättre skick än bakändan men det är hårfint. Kapade ur för att byta lite plåt i stötdämpartornen Blev mycket plåt att byta i golvet så här i efterhand ångrar jag att vi inte bytte hela golvet det hade gått mycket fortare. Då vi kunde se spår efter minst 3 olika radioinstallationer fick det bli en ny plåt här. Det gick väldigt lätt att skrapa underedsmassan mycket beroende på att man hade bilen i vagga så man kom åt ordentligt. Så var det dax för blästring Med epoxigrund så ser det mycket trevligare ut Lite kitt och sedan på med svart färg så kändes det mycket bättre. Den skarpsynte ser även att jag tillverkade och monterade ett par subframe connectors.
  17. Får börja med att tacka för kommentarerna. Bilen är svensksåld med 289, manuell 4växlad låda, rallypack och svart med röd inredning. Började med att tillverka en lyftvagga (varför köpa en när man kan krångla till det och bygga den själv?) Den som började projektet på 70 talet hade blästrat motorrum och bagageutrymmet och sedan stannat där. Bakre delen av bilen var så dålig att vi inte vågade hänga upp den i vaggan utan fick börja byta plåt och balkar bak Vart inte mycket kvar när man började kapa ur det som var dåligt. Här är man ledig jul och nyår för att börja på nya projektet då går svetsen sönder. Lokaliserade det till kontaktorn rev isär den och pollerade kontaktytorna så fungerade det igen. Det här är dom delar vi bytte i bakänden innan vi vågade lyfta upp den i vaggan. För att få balkarna någorlunda på rätt ställe svetsade vi dit ett par stag till exportstagen på så vis kunde vi använda dom som jigg. Nu börjar bakänden bli så pass stadig så man vågar lyfta upp bilen i vaggan Äntligen är bilen uppe i vaggan så man kan fortsätta hitta mer plåt att byta ;-)
  18. Hej! Jag tänkte dela med mig av renoveringen av Mustang 65 som jag är delägare i. Det började i november 2009 då garagekompisen ringde och hade hittat ett fynd på blocket. Priset var rätt och det var dessutom i närheten så det blev affär. Så här såg vårat fynd ut när vi hämtade den. Väl hemma i garaget provmonterade vi dom delar som fanns med för att få en liten överblick av vad som väntade. Projektet som vi köpte hade påbörjats i slutet av 70talet och sedan avstannat så det finns lite oxid att handskas med. Kommer att fylla på med mer bilder och text under helgen. Johan
×
×
  • Create New...