Jump to content

Tredjespolare

Medlemmar
  • Inlägg

    34
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Tredjespolare

  1. Enligt den info jag sitter inne med fraktar NordTrafik och dess samarbetspartner SeaRider 2st bilar i en 40" burk när bliarna går ifrån FL.
  2. Är det nytt eller beg som ska tagas hem? Är det nytt tar man väl bara den handlare som ska ha minst hög pengar efter en given bilspec. Är det beg det rör sig om gäller de ju att hitta rätt bil till att börja med. Kaross,färg,motor,årsmodell,miltal ,pris etc. Min uppfattning är att de flesta bilar finns här: http://www.autotrader.com/ Att leta på nätet är snabbare än att åka runt bland handlarna , om nån särskilld stad skulle vara extra lämpad för bilaffärer vet jag inte. När man hittat pärlan kan man låta t.ex https://www.nordtrafik.se/ ta hand om resten , från US-handlaren till din garageuppfart.
  3. Tråkigt när ett relativt onödigt papper sätter käppar i hjulen sådär. Kanske kan en trådrubrik som beskriver din fråga bättre göra att de som vet kan svara. Lycka till med Intyget , hoppas det löser sig snabbt
  4. Så här skrev Nenne i tråden " VIN # " ; "Allt står i Vägverkets författningssamling 2003:22, kapitel 4 paragraf 1: - Bilar tagna i drift efter 1 januari 2005 ska ha chassinummer enligt 76/114/EEG, kapitel 3. Kortfattat (om jag nu tolkat lagtexterna rätt): Chassinummer ska vara inslaget med 7 mm höga tecken på lämpligt, synligt ställe på bilens högra sida, i chassi, ram eller liknande. Dvs fjäderbenstornet är helt OK men det är inte utryckligen föreskrivet. " Tommy , har du detta dokument? Jag har det inte. Om du har , vad står det i 4:e kapitlet? Det var iaf så här min RegBes gubbe oxå uttryckte det.
  5. Besiktningsmannen sa att det skulle sitta på höger sida på fordonet , men även han tyckte att bagaget eller aktre ramsnok vid bakhjul var bra placeringar. Han kan ju vara helt ute å cykla med sin högerfixering , men jag har läst det i äldre trådar här på forumet oxå. Orsaken att jag förmedlade vad denne man sa , är att fler som ska knacka nummer kommer att läsa , och känner man som ägare att det inte spelar så stor roll på vilken sida man knackar , kan man ju lika gärna ta det på höger sida någonstans då...
  6. Som sagt , RegBes är lite av ett lotteri. Men tydligen finns det ett krav på höger sida , har dock inte läst mig till det själv utan bara gått på vad SBP sagt till mig. Jag är helt övertygad om att en massa VIN´s sitter på vänster sida , likväl som att jag är säker på att en och annan bil kommit igenom , trots avsaknad av E-13 och E-05 märkta bakljus och sidoblinkare.
  7. Ja , jag fick också tips om att sätta det där. Mitt hamnade iaf på hö fjäderbenstorn till slut. Viktigt är att säga att det SKA sitta på höger sida på fordonet efter -06. Det jag trodde var en rekomendation , var mer är så upplyste min RegBesGubbe om. Ha va ändå juste å släppte igenom lite annat. Som många har skrivit förut , RegBes är lite av ett lotteri , de är olika och kan ha bra och dåliga dagar.
  8. Jag lägger min röst på dubbelhäftande tape av god kvalitet. Lite rengöring med T-röd t.ex , på anläggningsytorna gör att det sitter för tid å evighet.
  9. Jag kör med K&N intag , SLP Flo-Master och automatlåda. Jag får resonansljud i kupen (uppcabbat) vid 87-90km/h i ordentliga uppförsbackar på femman. Kommer t.ex ett viktigt telefonsamtal då trycker jag på O/D knappen eller ändrar fart. Tilläggas kan att det är ytterst sällan samtalen är så viktiga
  10. Jag köpte ett bes.kit med E-märkta lampor så jag kan inte ge tips om detta , men jag har för mig att det står en hel del i gamla trådar här. Har du provat att söka i Forumet ? Lycka till med Eu- konverteringen
  11. Nu har vi visserligen väldigt bra soppa här , men att kassera en hel hink högkvalitativ motorolja efter 800 mil känns inte ok. Å då tänker jag inte på plånboken i första hand , utan på de ändliga resurser planeten tillhandahåller...
  12. @ Simon: Tack för den , kul att se att det finns grejor , å på detta forum är ju kunskapsbanken enorm @ Lasse: Manligt på riktigt låter det om man har två eller helst tre BB vinkelåttor helt befriade från kattar å joks med bara kyllimpor isf grenrör för att sänka tempen lite i ett skrov. Googla lite på "Poker run" så hoppar det säkert fram lite ljud. Marina sidan är fortfarande befriad från många avgas å bullerkrav.
  13. USA har jättefina böcker , felet är att de inte insett vikten av att dokumentera vad som är gjort och inte. I min fina bok med alla kontrollscheman är inte ens nybilsleveransen ifylld. Men som sagt tidigare , en jänkeservice är ofta motorolja å filter på 7,5 minuter.
  14. Jag har brännt betydligt mer soppa på sjön än på vägar med V8 ( inte så svårt när de drar motsvarande 25l / mil ) och kan faktiskt sakna det marina systemet " silent choice". Bullra lite när du vill , tryck på knappen å du kan smyga fram.... Har någon hört talas om nåt liknande för bilar?
  15. SLP Power-Flow med 4" tippar ser bra ut å låter myndigt , men har inte vid samma tillfälle kunnat jämföra med SLP LM hur stor skillnaden är.
  16. Första schemalagda servicen är ju vid 5000 miles å då är det bara motorolja+filter , en koll på däcken och den allmänna multi-pointen. En nyfiken fråga Umeå - Hur kan bilen bara gått ca 150mil/år ? Hon måste ha haft en ganska lugn å stillsam barndom
  17. I din Scheduled Maintenance Guide , som följer bilen står det vad som ska göras vid varje intervall. Iaf upp till 150.000 miles , så den räcker ett bra tag.
  18. Ok , lådan åker väl i en sväng sen då , så får vi en om hon hade nått att erbjuda..
  19. Jag köpte Pioneer-lådan ny för några år sen , men motivationen att montera den då tröt tidligen... Den va då tänkt att komplitera en klenare stereo i en annan bil. Frågan är nu om den kommer att tillföra nått i mussen eller inte , tycker för övrigt att Shaker 500 alltid räcker till uppcabbat å oftast äver nercabbat , så jag har inte så där jättehöga krav.
  20. Jag hade också en sån på min GT , den angav körsträcka och datum vid senaste service. Tyvärr inget ifyllt i min bok , så exakt vad de gjorde vet jag inte.
  21. Hejsan på er. En fråga ang stereoljud: Har shaker 500 å tycker det låter helt ok men råkade hitta en Pioneerlåda med inbyggt slutsteg i garaget , Kommer det att bil nån skillnad med denna eller kan den lika gärna ligga kvar på sin hylla i garaget? Försöker bifoga bilden på skylten på lådan , som för övrigt är på ca 20 liter.
  22. Ja , så är det ju , mina andra "vanliga" bilar har tydligen också chassienummret präglat i bärande karossdel. Däremot såg jag inget om detta i dessa bilars ägarehandböcker , där näms bara märkning genom vindruta och dekaler.
  23. Såg just att trådskaparen inte kan stava till " bokstav" i rubriken. Vilken hopplös människa...... sorry .
  24. Dessutom krävs typ 135 mm för att få plats med dessa 17 tecken i 8mm typsnitt , passar inge bra på främre stötdämpartorn. Kan bli en aktre ramsnok ist.
  25. Det känns ju ganska omotiverat att handknacka in 17 tecken i karossen.... VIN sitter ju redan i vindrutan , som på alla andra bilar. Har kollat en del nu på vanliga Svennsonbilar å ingen har nå annat är i vindrutan , plus nån klisterdekal.... Varför är detta nödvändigt?
×
×
  • Create New...