Jump to content

Fastninja

Medlemmar
  • Inlägg

    191
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av Fastninja

  1. Andra ägare av SN95 Mustang har kört en tune från SCT, vilket tydligen gör underverk för hur snabbt lådan växlar. Nu var det förvisso till åttan som jag läste recensioner på men om det är samma låda borde det funka för V6 bilar också.
  2. Ebay :) Alla cabskydd oavsett modell 94-04 passar.
  3. Är ditt batteri friskt? Har du kollat det? Är det riktigt dåligt så kommer startboostern inte att hjälpa.
  4. Är missljudet konstant eller är det varvtalsberoende, hastighetsberoende? Rytmiskt missljud eller sporadiskt? Låter det likadant om du frikopplar under körning? Ändrar ljudet karaktär under olika situationer? Ju tydligare beskrivning ju större chans att du får hjälp av någon här :)
  5. Jepp. Det stämmer Hans. Det är gummiflärpen du ser på första bilden som man sticker ner i en skåra bakom sätet och resultatet syns på dom andra bilderna.
  6. Eftersom min bil saknade cabskydd när jag köpte den så inhandlade jag ett. Hittade ett kanonfint Ford original på Ebay som aldrig var använt och som suttit på en New Edge. Perfekt. Inget borrande och skruvande tänkte jag. Sagt, gjort och inköpt. Vid montering nu så känns det som jag missar något väsentligt men vet inte vad. Om ni ser på bilderna så är där ett par snap-on knappar samt en strap med en snap-on. Jag har ingen aning hur jag ska spänna fast skyddet för att försäkra mig om att det inte blir luftburet när jag är ute och kör. Vad missar jag? Måste jag trots allt borra och ha mig? Den dåliga passformen mot ramen kommer nog sig av att ha legat nerstoppad i en kartong och ger sig förhoppningsvis.
  7. Det stämmer bra att det är sensor. Blir väl till att bita i det sura äpplet. Tack.
  8. Hej, Någon som vet var man kan få ECU justerad för att matcha hastighetsmätaren till ny utväxling? Vill helst inte köpa kalibreringsboxen eller köpa en egen tuner för detta.
  9. Halloj, Någon som kan tipsa om en butik i Sverige som säljer Bilstein eller Koni till våra bilar?
  10. Hade varit trevligt om man inte var den enda med en häst i fronten
  11. 19" är helt OK enligt mig. Hade 20" på min SN95 och tyckte att det var OK bak men lite stor fram. 18" är egentligen det bästa för bilen då det blir mycket ofjädrad vikt med stora fälgar. Bara en fråga om det ska funktion före finish Bild enligt nedan.
  12. Tack för tipset. Ska slå dom en signal och förhöra mig om produkterna.
  13. Trevligt trevligt Kommer följa denna då jag själv har en Cougar -69 cabbe. Kanske kan få lite tips och ideér.
  14. Min uppfattning är att den stora kostnaden ligger i underarbetet (som i dom flesta renoveringar). Slutresultatet blir bara så bra som underarbetet. lacken kostar ca 5000 kr för en hellack och resten är arbetskostnad. Att bara lacka om ovanpå befintlig lack utan något underarbete borde bli betydligt billigare. Men visst fan svider det att lägga så mycket pengar på en lack. Får ju en ny sjysst crate motor i staterna för samma pengar
  15. Det låter ju bra Hur lång tid tog det att göra?
  16. Tack, jag hör med honom. En ny klädsel kostar (förvisso vinyl) kostar 3500 kr och det känns tveksamt att man kommer under denna summan om man inte gör jobbet själv.
  17. Tjena, Jag var runt med min Cougar hos tre olika lackerare och ställde samma fråga. dock finns ju ett antal variabler för hur dyrt det blir. 1. Finns det någon rost som måste åtgärdas? 2. Måste bilen slipas ner till plåten? 3. Finns det plåtskador som måste åtgärdas? Om vi förutsätter att ovan förutsättningar inte är nödvändiga så får du räkna med mellan 30-50 000. Jag fick själv priser på mellan 25-35 000 kr men då var det under förutsättningen att jag själv plockade ner bilen OCH slipade först. Samtliga lackerare jag pratade med var väldigt tydliga med att det priset dom uppskattade mycket väl kunde ändras när dom väl påbörjade arbetet. Tyvärr har många bilar gamla skador som fixats med bondo, spackel etc. och då måste man ta med det i beräkningen. Så för att summera Om din bil har original lack på bilen och du med säkerhet vet att bilen inte har gamla reparerade skador, rost och generellt är rak i plåten så får du räkna med 30-35 000 kr. Hoppas du blev lite klokare
  18. Skulle också vilka veta detta. Jag har exakt samma problem på min Cougar av samma årsmodell. Verkar vara något generalfel på dessa bilarna. Är det på förarsidan det glappar? Det är det på min.
  19. Hej, Jag har i nuläget vita stolar och baksäte i läder men vill ha svarta istället. Istället för att riva av en fin klädsel och lägga dyra pengar på ny klädsel så tänkte jag göra ett försök att färga dom befintliga. Någon som färgat om sina stolar och kan rekommendera en läderfärg/tillverkare? Hur bra håller detta i längden?
  20. Hej, Hittade ingen direkt info på forumet om detta. Ville höra om någon här har gjort denna modden och kan uttala sig om arbetsmomentet och resultatet? Fördelar är tydligen mindre understyrning och kursstabilare rakt fram (vilket jag skulle önska). För er som vill läsa mer så finns det bra info här. http://dazecars.com/dazed/drop.html
  21. Tack för tipset. Jag ska föra det vidare. Hoppas dock att man redan har koll på denna typen av felsökning om man är professionell mekaniker Att motorn skulle vara så trimmad att det ger upphov till detta problemet tror jag inte. Motorn är pigg men är inte på något sätt ojämn i gången vid låga varv.
  22. Fullt berättigad fråga Nej, bilen står hos min mekaniker just nu och han har inte hunnit att djupa problemet än. Det vi dock såg ganska omgående är att vakuumslangen inte verkar innehålla något vakuum. Så läckage är fullt möjligt. Vet inte om boostern kan vara upphov till det?
  23. Aj då. Det lär kosta mer än huvudbromscylindern. Då är det bara att börja leta efter en begagnad booster. Tack för svar
  24. Tjena, Min cougar av 69 års modell kan av någon anledning inte knipa åt bromsarna tillräckligt hårt för att låsa hjulen. "Normala" planerade inbromsningar är inga problem men någon akutinbromsning är bara att glömma. Just nu anammar jag tresekundersregeln stenhårt I övrigt så känns bromsarna OK i pedalen. Då Cougarn är en kusin till mustangen av samma årsmodell så hoppas jag någon kan ge lite svar. Bilen är utrustad med bromsservo och skivor fram från fabrik. Jag har en ny huvudbromscylinder på väg hem. Kan det vara boostern som är problemet?
×
×
  • Create New...