Jump to content

NackaBosse

Klubbmedlem
  • Inlägg

    1 140
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    9

Allt skrivet av NackaBosse

  1. Hittade denna video. Jag är tveksam om det funkar. (24) Återuppliva ett dött bilbatteri? Sant eller falskt? - YouTube
  2. Intressant video för oss med stora V8:or. (1) Kan man kallstarta en 5,2lit V8 med bara en powerbank? - YouTube
  3. Tror jag köpte den för c:a 3 år sedan. Tack för din synpunkt, då är vi inne på samma linje.
  4. Oljenivån i min C4 automat är nu nere på lägsta nivån. Nu är bilen inställd för vintern men till våren är det dags att fylla upp den med ATF-F olja. Hittade i ett skåp i garaget denna burk, som jag införskaffat vid något tillfälle. Den säger att om man får problem med läckande packningar, slirningar eller hugg vid växling, skall man hälla i detta. Min automatlåda har inga av dessa problem. Är det då någon vits med att hälla i detta i så att säga förebyggande syfte? Är generellt emot dessa tillsatser av olika slag, men det vore intressant att höra era synpunkter.
  5. Har börjat få ganska dålig bromsverkan (får trycka hårt på pedalen) och misstänker att det kan vara läckage i vacuumslangen till servoklockan. Var kan jag hitta rätt slang med rätt innerdiameter? Bilen är en Mustang 1970 med original bromsar, skivor fram och trummor bak och vacuumstyrd bromsservo.
  6. http://www.set-engineering-team.com/Tech/FORD%20handbroms.pdf
  7. Bra fråga. Men enligt filmens närbild ser man gängorna. Om man då tänker sig att man petar nedåt dvs motsols så spänner man backarna utåt. Huruvida det är lika på bägge sidor får man väl se när man gör justeringen men det verkar logiskt tycker jag.
  8. Det var nog inte riktigt svar på frågan men nu hittade jag en film på youtube som visar att kugghjulet skall petas nedåt tills backarna precis börjar gå mot bromstrumman.
  9. Jag måste nog justera mina bakbromsar manuellt då jag inte riktigt litar på den automatiska justeringen. Frågan är om man skall peta kugghjulet uppåt eller nedåt för att sätta an backarna?
  10. Ni som vill sitta hemma i TV-soffan så kommer den snart här: https://www.sfanytime.com/sv/movie/ford-v-ferrari
  11. Också bokat. Vill minnas att det stod i början på bokningen att det var viktigt att ange CMC-nummer i meddelandefältet. Men jag såg aldrig något meddelandefält under bokningens gång.
  12. I senaste Plus på SVT1 hade en bilägare som köpt en ny bil (dock ej Mustang) råkat ut för rostiga bromsskivor. Ingen ville ta på sig ansvar, varken Hedin Bil eller Nissan. De är ju återförsäljare för Mustang i Sverige så det kanske kan vara av intresse att höra om även mustangköpare råkat illa ut. Jag blir alltid så trött på att höra ansvarig säga: " Vi kan inte kommentera det enskilda fallet, men generellt så bla, bla, bla." Inslaget kan ses på länken nedan 14:30 in i programmet. https://www.svtplay.se/video/23859771/plus/plus-sasong-28-bostadsrouletten?start=auto
  13. Tack för alla råd. Jag vidarebefordra era kommentarer till Stefan Gustafsson på Brillko, som installerat systemet åt mig. Det här är lite över min förmåga att fixa själv.
  14. Jag skall förklara lite närmare. Kabeln, som ger 4 volt kommer från tändningen när den slås på. Den har ett inbyggt motstånd och borde ge 8 volt. Varför den bara ger 4 vet jag inte. Då jag har EFI så skall ju bränslepumpen gå igång och bygga tryck så fort jag slår på tändningen. När den gjort det startar man motorn. Det gör den bara sporadiskt idag så man får mala lite längre med startmotorn. Försökte kringgå problemet med ett 12 volts relä men det orkar inte dra på 4 volt. Därav min fråga.
  15. Har ett lite annorlunda fråga. Jag har problem med låg spänning i en kabel, som skall dra ett relä. Den ger bara 4 volt och relät orkar inte dra. Om jag då försöker med ett 6 volts relä, som borde orka dra, så förbrukaren på 12 volt kopplas in, funkar det eller kommer jag att bränna relät?
  16. Tänkte byta lamporna i park- och blinkers fram på min 70:a till LED med vitt parkljus och orange blinkers. Det är ju inte så enkelt då man måste plocka bort hela insatsen, som sitter skruvad i stötfångaren. Någon som gjort detta och har några tipps. Verkar som att det måste ske underifrån.
  17. Bokat och klart. Verkligen något att se fram emot.
  18. Säg den glädje som varar. I morse när jag tog ut bilen var radion och tutan döda igen! Hann inte kolla då men vid samlingen på OKQ8 i Upplands Väsby köpte jag nya säkringar. Framme vid flygfältet i Vallentuna visade det sig att säkringen löst ut igen. Bytte, men nu till en på 25 amp då de inte hade 20. Då uppträdde det konstiga att tutan och radion var fortfarande döda men säkringen hel.(???). Tänk, tänk……om det nu är så att tutan och radion går på samma slinga är min teori att det måste finnas en säkring till, kanske bakom radion, som löst ut. Då jag inte hade de spadar med mig, som man skall trycka in på var sida om radion för att få ut den, fick det vara för nu. Har ni någon annan teori så kom igen.
  19. Problemet löst. Säkring nr 7 enligt instruktionsboken hade brunnit av, den längs ned till vänster. För att ni inte ska tro att jag är helt tappad bakom en vagn, som inte kollat det, skall säkring nr 7 bara gå till varningsblinkers. Varför den måste vara på 20 amp är för mig en gåta. Två termosäkringar skall gå till parkeringsljus och tuta och då parkeringsljuset funkade uteslöt jag säkringarna. Men.....någon måste gjort nån omkoppling en gång i tiden och även kopplat tuta och radio till 7:an. Upptäckte det då radion också var död. Måste klantat mig när jag fipplade med ratten och kortslutit varningsblinkersen. Skumt egentligen då batteriet var urkopplat under hela manövern med ratten.
  20. Det var det inte. Har nu flyttat nr 2 till rätt ställe. De korta skruvarna nr 6 var bara att glömma. Som tur är följde det med längre skruvar då allt måste monteras samtidigt. Önskar man hade fler händer. Kablarna till tutan från navet kopplade jag till anslutningarna på tutknappen, men tutan funkar fortfarande inte. Kan ju inte vara på något annat sätt. (??) Fick lite grejor över, se bild, men det kanske är för andra rattnav än på min bil? Ser på din film Per att du hade en annan ratt, som du kunde montera separat och sen tutknappen. I mitt kit skulle allt monteras på en gång. Det var ett helsike att lina upp alla hål på en gång.
  21. Gamla navet hade tre bultar, så avdragaren hamnar snett, men ditt tips hjälpte Robbe. Nya ratten är nu på plats, men tutan funkar inte. Det fanns ingen monteringsinstruktion med, så man fick gissa sig till hur den skulle sitta. Nu hittade jag till slut en bild och då visar det sig att den ring, som skall sitta mellan adaptern och ratten, nr 2 på bilden, har jag satt på andra sidan ratten mellan ratten och nr 4, annars fick jag inte dit tutknappen. Kan det vara orsaken?
  22. Tack för svar. Skaffade en sådan när jag bytte till Grant ratten då jag inte fick av originalet. Får leta fram den. Finns någonstans i garaget.
×
×
  • Create New...