Jump to content

Wallace

Medlemmar
  • Inlägg

    38
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    1

Allt skrivet av Wallace

  1. Fick brev idag. Fick förarsidan åtgärdad för några år sedan. En 2005.
  2. Tackar, då blir det till att uppgradera Blev det någon skillnad med kardanaxel, har funderat på att byta.
  3. Hej Kollar med er som har erfarenhet av bakre länkarmar (lower control arms). Det verkar vara en djungel. Om man vill bli av med ”wheel hop” ska man ha justerbara eller räcker det att uppgradera med fasta med förstärkta bussningar. Vad är er erfarenhet kring detta, rekommendationer? Hjälper det mot ”hoppande”? Bilen jag har är ordentligt sänkt så jag antar att vinkeln på bakaxel/pinion är ändrad.
  4. Mycket fin! Välkommen till gänget.
  5. SLP loudmouth gör sig påminda......överallt
  6. Har bytt på min då den börjat krackelera. Som nämnts, värm med varmluftspistol och såga med flätad fiskelina igenom den dubbelhäftande tejpen.
  7. Ok, jag tar min process från början. Börja med Momentnyckel, ställ nyckeln enligt rekommendation. Lossa lite.....det säger skrik, momentnyckel löser inte ut! På med olja, låt det marinera. Lossa lite igen med moment nyckeln, går bra tills det säger skrik, på med olja. Låt marinera, körde försiktigt lossade drog åt lite, lossade nu med momentnyckel hela vägen utan skrik. Vill påstå att krypolja haft något med det hela att göra...och momentnyckel i steg. Om jag gått på hårdare när det började gå trögt och lät så pass illa som det gjorde så skulle jag sannolikt knäckt stiften. Kanske inte alla dock.
  8. I agree to dissagree, jag hade lätt knäckt stiften utan högkvalitativ krypolja. Löste definitivt upp sotet, men så var ju mina originalstiften med över 10.000 mil. Givetvis anpassad mängd olja....
  9. Omega 636 krypolja kan jag rekommendera för detta. 5-56 och liknande framstår som "oljepasta" i jämförelse.
  10. Nu är bytet gjort av Kindwalls Bredäng. Mycket smidigt!
  11. Fått tid för byte hos Kindwalls Bredäng, mycket bra hanterat
  12. Brukar ligga på 500-700 mil, i år ska det köras.
  13. Tackar, har kontaktat Ford med uppgifter. Får se vad det blir för svar. ///Johan
  14. Är det bara att kontakta/maila valfri Ford återförsäljare?
  15. Hallå Mustanglovers! Har precis ställt på och besiktat Mustangen så nu är man redo för denna säsong. I samband med besiktning kollade jag hur mycket jag körde förra säsongen. Blev runt 100 mil, hur många mil brukar ni köra per säsong eller om ni använder året runt?
  16. Bra beskrivning. Blend door actuator även kallad. Vanligt på en del Ford modeller. Har en Ford Flex som gillar att käka dessa.
  17. Skönt att man hann vinterförvara Mustangen ordentligt....?
  18. Har programmerat bort skiten på annan USA Ford. Bästa jag gjort!
  19. Har beställt mycket delar från rockauto, även om man räknar med frakt, tull så blir det billigare än att köpa från hylla i Sverige.
  20. Beställde ny framlykta från American Muscle. Tog in vatten direkt, kan ha varit måndagsexemplar. Blir ett mycket effektfullt akvarium på kvällarna. Rockauto är bra leverantör av bildelar men ok priser. Vet inte om de säljer framlyktor från samma tillverkare som AM.
  21. Ok, Konjunkturen och orealistiska säljare ligger bakom. Normalt sett så brukar en modell sjunka i värde när en ny introduceras.
  22. Svårt att svara på, avläsning av felkod ger en bra vink. En generator som börjar ge upp kan låta och tända julgransbelysning på instrumenten. Har för mig att ett fel på generatorn kan trigga en felkod som indikerade på annat fel än just generatorn.
  23. Hallå Kanske i fel forum att posta denna fråga ... Har funderat på detta ett tag, jag uppfattar det som att priserna på s197 (2005-2009) har gått upp senaste 1-2 åren. Kan inte säga att jag har några statistiska belägg för detta. Oavsett vad försäljningspriset blir i slutändan så verkar annons/utropspriserna vara högre. Om det nu är fler som delar min uppfattning, vad kan det bero på? Är det i samband med introduktion av nyaste Mustangen som numera kan köpas av återförsäljare i Sverige? Kvalitetsmässigt har årsmodell 2005-2009 ganska dålig kvalitet på inredning med billiga materialval och dålig passform, den manuella växellådan som i många fall låter som en stenkross, tidigare årsmodeller går knappt att tanka, motorn är inget tekniskt under, etc. Är det designen på 2005-2009 som nu visat sig vara eftertraktad?
  24. Intressant, ska prova med nyckel i vid nästa tankning.
×
×
  • Create New...