Jump to content

ajb091

Klubbmedlem
  • Inlägg

    18
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av ajb091

  1. El-pump och regulator. Har packat om hela förgasaren. Har nu förstått att jag måste välja powervalve med ett tal som ligger en bit under det lägsta värdet mitt låga fladdrande insugsvacum för att det inte ska drättla in extra soppa förr än man börjar öppna spjällen. Ska även kontrollera flottörnålarna en gång till, sänka nivåerna (till straxt under skruvhålen) och ev. sänka bränsletrycket något.
  2. I Söderhamn verkar man ha en förkärlek till den här: http://www.compcams.com/Company/CC/cam-specs/Details.aspx?csid=849&sb=0
  3. Kam: http://www.cranecams.com/product/cart.php?m=product_detail&p=24087 Tändning: bromsbänk, då kan man få allt inställt så nära gränsen som möjligt. Annars nån slags knacksensor-system. Med tanke på hur rapp dessa kombos upplevs så finns det ka ske utrymme för en 750dp, särskillt om vi pratar om >6000rpm. Många klipp på nätet visar på bänksiffror på 400+hk, kommer man dit får man nog vara nöjd ;-)
  4. Köpte nyligen en Crane H-238 för 800bagis ( billigare än lyftarna :-) En bra koppling,RUG-AD låda (tät) & 4.11 bak och trafik är väl inga problem. Din uppsättning är ju som sagt hyfsad f.n. en senareläggning av kammen kanske kan provas. Tändning är väl annars nyckeln, dvs att ligga så nära spikning som möjlig utan att riskera härdsmälta ! Med min nuvarande blöta uppsättning ligger min f.n. på 18/48 grader. Beakta dock att det övervakas av en J&S safeguard. Vad jag vill ha fram är att några få graders närmande spikning ger mycket effekt/karaktär per peng. Har man råd att köra lite fett så brukar man kunna ta nån grad till ;-)
  5. Hur har det gått? Jag har liknande bekymmer på min 650dp (4777-c "4150") och 351c. Soppa kommer anda ner i oljetråget - dyra oljebyten. Tändning, tdc, tändning nytt. Förg. ompackad och justerad. Utan framgång. Ska kanske prova med ännu lägre flottörnivåer och en andra test av flottörnålar. Kanske även sänka bränsletryck. Skulle också behöva proffshjälp i Östra götaland !
  6. Nya kammen monterad och inkörd ! Men Murphy ville att förgasaren skulle hälla i så mycket soppa så att oljenivån steg och oljetrycket började sjunka = 700kr olja åt skogen :-( Så... - nå´n som har en pålitlig förgasare till övers ? Har nu tröttnat lite på min Holley 4150dp (4777-C) som har ganska stora munstycken monterade. Eller... - nå´n i Östra Götaland som har rutin på dessa och skulle kunna tänka sig lite handpåläggning ?
  7. Äntligen på "G" med kamaxelbytet. 7 av de 16 lyftarna såg ut som om de legat mot en golfboll !(?)!
  8. Jooo, jag hittade den för en spotstyver ! (Hansen/American...) http://www.hansenkatalogen.se/#/car/freetext/cra520641 Tänk att de är så snälla på andra sidan sjön så att de fortfarande (/ånyo) tillverkar dessa gamla reliker (numera: Crane Cams 520641) som var så poppis på åttiotalet (då: Crane Cams H-238/3347-10 ). Som sagt, med ny kam så kan det bli annan symptombild att jobba med. Återkommer...
  9. Tack för input ! Nu när det visat sig att den inte bara går väldigt fett (återkommer med storlek på munstycken senare) utan också har lite slitna nockar på kamaxeln så kanske det blir en annan symptombild när kamaxeln blir bytt.
  10. Ehhh, vänta lite nu... - fjädrar - grader... fjädrars olika styrka avgör väl primärt vid vilket varv fullt utslag inträffar - slungvikternas utslagsstopp (i visa fall justerbra) avgör väl graden förtändning
  11. Svängningsdämparens skala kollad nu (med kolvstopp i tändstiftshål): visar 2 grader för lite. M.a.o. så är mina höga siffror alltså ännu högre !(?) Nåväl, då jag började leta missljudskälla så fann jag ett par insugs-lobar på kamaxeln nednötta. Trolig orsak till ett oregelbundet fladdrande (typ 10-15 ) vacum. Kammen är en nog en: http://www.cranecams.com/product/cart.php?m=product_detail&p=24087 - Vart köper man en motsvarande i dag ? Frågan kanske verkar galen om man inte känner till att Crane Cams återuppstått; PowerMax) !!!! Tacksam för snabba tips !!!!
  12. Tack för förtydligande. Man pratar väl oftast vevaxelgrader och ska man pilla på fjädrarna så är det viktigt att veta skillnaden. Varvtalet var högt. Ford specar brukar väl vara högst högst tre tusen då vikterna når sina stop.
  13. Jo Per, det blir nog ett ingrepp avseénde ventilfjädrar/vippor/ventiler om nå´n vecka eller så (jobb/borta;_( Börjar väl med vänstra sidan så får vi se vart det slutar.
  14. Per: Accelfördelaren... Jo visst går det byta fjädrar men det påverkar nog bara vid vilket varv man når den höga tändförställnigen. För tillfället har jag stoppat slungvikterna vid 14 grader, så vid 20 grader initiellt har jag nu 34 vid ca 2500 varv/min. Åtta olika gradtal att välja på, se "FIGURE B":http://www.partsgeek.com/assets/perf/full/1410885.pdf Detta i väntan på tillfälle att få hjälp med ombestyckning av förgasaren. När man sedan har full koll på vad som är kritiskt resp. safe ang. tändförställning initiellt och belastat fullvarv så kan det ev. bli intressant med hur tidigt/sent man når full förtändning. - Rätta mig gärna om jag resonerar fel ! Biltemas tändspole... Vet ju de som kör fyrcylindriga motorer till 10 000 varv/minut med dem så om jag får problem av något slag över 5000 varv/min så åker det förstås dit nå´t annat. - Nå´n som har annan info/erfarenhet ang. "torrisen" från Biltema ? http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bilreservdelar/Tand--Glodsystem/Tanddelar/Tandspole/Hogeffektstandspole-53403/ Resistorsladd... Jo jag misstänkte att aktiv elektronik kunde få problem med bromsad/lägre spänning så jag har en strömställare i kupén där jag kan välja att körav ia resistorkabeln ellervia en direkt från tändningslås till tändspole (och Accel IR-krets i fördelaren och J&S Safeguard knackreglering och Mallory Hyfire tändbox). Kan inte minnas att jag provat att köra annat än direkt, ännu. Nu blir det nog lite annat jobb innan ÖD/TDC kontrolleras för nu slamrar (hårt) det någonstans kring cyl. 7-8 (hörs även genom förgasaren) när man passerar 2 000 varv/min. :-( - Tips/förslag på detta fenomen ?
  15. Tilläggas bör att den går "fett"/rikt. Förmodligen för att läckte och drog tjyvluft, bla. mellan insug och toppar vid det tillfälle som motorbyggaren valde munstycken förgasaren. A/F-mätarens nål (oavsett vilken bankjag väljer) har hittills inte rört sig. Inte ens på tomgång, hmmm... Kan vara att jag har lite för mycket spjällöppning (p.g.a. lågt insugsvacum) för att tomgångs-blandningsnålarna skall kunna fungera korrekt/effektivt. Tufft liv med gammal kamslipning, d.v.s. hög duration och låg separation (LSA). Eller ? Ligger nu på 20 resp. 36 graders förtändnig och "fegar", skulle nog vilja våga ligga högre. Kanske även låta min J&S Safeguard ligga och småjobba lite. - Återkommer när jag tillverkat kolv.stop och kontrollerat "nollan" (ÖD / TDC).
  16. Vid inställning av tändförställning på tomgång medelst "högsta möjliga vacuum"-metoden så blir det på min motor vid väldigt höga gradtal, över 30 grader !!! (Får mig att tänka på gamla goda trim-tider då man körde med spärrade vikter i fördelare och hade den konstant på 38 graders förtändning) - Vid normala gradtal (typ 15) så går den som en potta skit, blir varm, tvekar vid acceleration och vacumet är bara hälften så högt. Just nu får jag nöja mig med en kompromiss på ca. 22 grader där den funkar drägligt och då räcker de justerbara stoppen på centrifugalvikterna i fördelaren till (för att få ner vikternas utslag till 16 grader). Frågeställningar: 1: Är det vanligt/rimligt/vettigt att man hamnar på så hög grundinställning ? (bara för att man har en "gammalmodig" motor med "vild"-kam och lite feta munstycken) 2: Är det vanligt/rimligt/vettigt att man kan köra på en tändförställning på över 40 grader vid fullvarv ? (på dessa spisar ) Oerhört tacksam för kommentarer/tips från er med erfarenheter av dylika maskiner ... Motor: 351c Toppar: 4V Insug: Torker II Förg: 650DP Kompr: 10,5:1 Kam: Crane 294/0,549/LSA110(?) Tändn: Accel förd. utan vacuum Accel IR-brytare J&S Safeguard knackreglering Mallory Hy-fire tändbox Biltemas luftkylda tändspole. Tyvärr har jag ännu inte hunnit verifiera gradtalen på svängningsdämparen mot övre dödläge.
  17. Medlemsnummer: CMC1193 Region: Östra götaland Årsmodell: 1965 Typ: HT Färg: Wimbledon white Motor: 351C 4V, trimmad Växellåda: 4 man, RUG-AD Bakaxel: 9", 4:11, 28 sp. Status: Senast besiktad 1979 Skick: "restomod" Bilen var mattsvart med alla tänkbara scoop´s och spoilers och texten "Black Bitch" på bakskärmarna då jag köpte den i början nå´n stans runt 1990. Motor/drivlina var nybyggt och har knappt körd sedan dess. Numera ser bilen "orginal" ut på lite håll även om främe stötfångare återsår att monteras. Siktar på besiktning denna sommar :-)
×
×
  • Create New...