Jump to content

martin_65ht

Medlemmar
  • Inlägg

    48
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

Allt skrivet av martin_65ht

  1. Det märks att det börjar bli säsong! Jag ser mustanger nästan dagligen på jobbet nu om det är fint väder. Det rullar en och annan ut av färjan som går mellan strömstad och sandfjord (norge).. Såg två stycken idag men fick bara fångat den ena på bild, den andra var en otroligt fin, orange cab 65.a.
  2. Fräsch! Gött o se! Det var en otroligt fin Chrysler New Yorker från 1960 i utställningstskick (!!) här på jobbet igår. Jag ångrar att jag inte tog några bilder på den. En norrman som PRECIS hade varit i Mellerud och hämtat den och var påväg hem till Bergen i norge. Han hade tagit sig en bra bit för den bilens skull. Jag vågade inte fråga vad han betalade men kollade lite på nätet efteråt och i det skicket va den nog värd strax över 300,000. Vilken fin bil det va!
  3. Fick ett väldigt trevligt finbesök av denna cab-65.a på jobbet denna grymma vårkväll! Längtar sjukt mycket tills min egna 65.a får lov att rulla ut på vägen snart! (bilden tagen i strömstad - region västkusten)
  4. Grattis! Riktigt fin bil OCH vilken premiärtur du fick!!
  5. @Jonas_76. GRATTIS till viktnedgången! (hoppas verkligen inte att det är pga sjukdom, :oops:då gör jag bort mig!) Vet ingenting om dig eller din viktnedgång men 32kg är grymt! Sånt är alltid imponerande och inspirerande Även jag blev uppringd av dessa för nån månad sen.. Blev lite paff. Väldigt trevlig kille som ringde men kändes ändå skumt att bli uppringd för en sån grej och sen kanske köpa en jacka för några tusen när man varken sett eller vet något om jackan. Man får ju ta hans ord på att den e fin! Hehe! Det finns ju lika många luriga firmor som det finns pålitliga så jag vågade inte göra någon affär. Fick snällt avböja
  6. Fick ett väldigt positivt mail tillbaka idag efter det jag skickade till VP i söndags. Tack alla ni som kom med tankar och synpunkter Ha de gött så länge! "Hej, Tack för ditt mail. Vi har ju inte möjlighet att göra en tryckt katalog så vår webshop är vårt viktigaste forum att presentera vad vi har att erbjuda. Därför är det av yttersta vikt att den är användarvänlig. Vi jobbar på den kontinuerligt. Vi vet att vi ligger efter med vissa bitar, men vi ser ju här att vi även måste göra om andra delar. Själva strukturen på webshopen har Volvo som förebild. Där finns ratten som del av styrning. Vi har valt att ha den där istället för en del av instrumentering/inredning även om den lika gärna kunde vara där. Blinkersreglaget kan jag inte hitta ens efter 10 minuter, trots att jag ser att det finns någonstans på webben. Under strömställare finns kammen för reglaget, men inte reglaget. Under blinkers finns bara en gödlampa, men inte själva kromhuset eller allt annat som hör till blinkers. Vi har tyvärr en del sorteringsarbete kvar att göra. Återigen, tack för dina synpunkter. Det är bara bra om de felaktigheter som du och andra ser kommer fram till oss. Vi sitter sällan själva och surfar runt på vår webshop. Vi ser det inte som klagomål utan hjälp att få webshopen bättre. Med vänlig hälsning Lennart Johansson"
  7. Läste precis på VP.s hemsida att dom tyvärr stänger butiken/lagershopen i Sollentuna. Tråkigt! http://www.vp-autoparts.com/main.aspx?page=VP_253_Sollentuna Men dom har lagershop (mustanglagret) i Tämta två dagar i veckan vilket är på rätt sida av sverige för mig (och garanterat många andra här) om man vill ta sig en tur!
  8. Ja, bra service har dom. Men känns ju lite "tråkigt" (missförstå mig rätt) att man måste utnyttja deras mail och tele-sevice därför att det är svårt att hitta och navigera sig på sidan.
  9. Jag håller med. Jag vill verkligen handla på VP. Jag vill gynna och uppnuntra det svenska och dom svenska butikerna och åerförsäljarna. (nu är ju inte mustang eller mustangdelar tillverkade i sverige, men ni förstår vad jag menar) Jag försöker alltid att handla svenskt om jag kan. Jag tycker det kan vara värt att lägga en extra slant om man har råd. För att gynna... Allt från mina frukostägg till han som säljer mustangdelar i Sollentuna. Ja, bra service är dom. Det skall dom ha! Jag har mailat dom ett par gånger och fått oväntat snabbt svar, och bra svar! Sist mailade jag på en söndag och fick faktiskt svar tillbaka den söndagen sent på eftermiddagen. Det skall dom ha guldstjärna i kanten för. :thumbup:
  10. Hehe! Ja.. Man misstänker att nån av dom har medlemskap här på forumet, det hade jag också haft! Men då kanske dom läser detta också. Dubbelt upp i så fall!
  11. Tack Bosse! Ja, man får nog göra några anteckningar och kanske ta en bild men det verkar inte allt för kompliserat. Bara man som sagt är noga med att få alla små kablar på samma ställe när man flyttar över kontakterna. Man köper ju en hel del med kablar och hela skiten så flyttar man bara över kontakterna eftersom dessa inte följer med i den nya, sen trär man den genom rattstången och sätter i de två kontakterna igen så skall det funka. Jag hoppas kunna lösa det! /Martin
  12. Hej alla! Brukar du handla på VP-Autoparts? Att du gillar sidan men känner ofta hur blodtrycket ökar markant när du försöker hitta det du söker?! Bryr du dig?? Läs vidare.... I en tråd jag skapade angående en del som jag inte hittade, men sen hittade, så kom vi senare in på JUST DE. Att jag letade efter en del på VP-Autoparts men hittade den inte och just att det (enligt mig själv) är svårt att hitta på VP! Jag gillar verkligen sidan och deras sortument men inte deras layout. Den är tyvärr omodern, rörig och lite ologisk i menyerna. Jag tycker personligen att den är svår att navigera på. Då skrev en annan medlem: "Skriv gärna en rad till VP o. påpeka problemet, dom uppskattar synpunkter o. kanske kan göra den bättre.:cool:" Så jag tänkte att det ska jag f*n göra. Men man får ju lägga upp det lite snyggt och försöka lägga fram det på ett bra sätt så att det inte framstår som ett klagomail, utan mer som ett ärligt mail som lyfter fram synpunkter om förändring och förbättring på deras layout. Så jag tänker vräka iväg ett mail, kostar ju inget. Och vem vet... det kanske bär frukt! Om du/ni bryr er så får ni mer än väldigt gärna skriva här nedan vad DU tycker att dom skulle kunna ändra/tillägga/förändra och förbättra för att göra själva hemsidan bättre, inte utbudet. Så kan jag framföra dessa synpunkter i mailet. Det kan ju vara bra att ha flera synpunkter än bara min så kanske dom tar det mer på allvar. Jag väntar typ denna vecka ut innan jag skickar något mail så skriv gärna något innan veckans slut. (v.7) Tack på förhand.
  13. Ja.. Kanske man skulle våga sig på och dra iväg ett mail. Får ju lägga ner lite tid på ett sånt mail och lägga fram det på rätt sätt så att det inte låter som att man klagar mer än att man vill försöka ge dom förslag på förbättringar.
  14. Ja verkligen! Sidan kan ibland vara en riktig blodtryckshöjare om man inte riktigt är på humör! Hehe! Den här delen som jag letat efter ganska länge nu hittade jag bara av en ren slump idag. Jag har varit in på VP säker 10 ggr och kollat och tänkt att jag har säkert missat den eftersom det kan vara rörigt. Jag vet ju att delen har med blinker och signalhorn att göra så självklart jag jag letat 10 ggr under El - Signalhorn/ Blinkers/ Kablar... Men inget. Idag gick jag in under Strömställare av någon anledning... Och vips!! Där fanns den. Liiiiite ologiskt för mig som vanlig dödlig....men men... Där fanns den och som du skrev, helt ok pris tyckte jag med.
  15. Jag hittade den fan på VP tillslut också. Haha! (känner mig nästan lite dum nu) http://www.vp-autoparts.com/main.aspx?page=article&artno=C5OZ-13341-BR VP är en riktig j*vla guldsida med bra utbud men den är svår att hitta på tycker jag, onödigt rörig och lika rörigt upplägg i menyerna tyvärr. :crazy:
  16. Helt plötsligt faller allt på plats och verkar "busenkelt"! Allt detta kanske kan hjälpa någon annan som också har problem.
  17. Eureka!! Det verkar som att jag har hittat det. Jag har letat hur mycket som helst känns det som och så bestämmer jag mig för att slänga ut en tråd här. Tolv timmar senare hittar jag delen. Den kallas för "Turn signal switch" och verkar vara kopplad till tuta, blinkers, bromsljus och varningsblinkers. Det är tydligen ganska vanligt att dessa stift slits ner med tiden eller att den spricker och ramlar isär. Nu hade det bara varit underbart och enklast att hitta denna del att köpa nånstans i sverige! Vad kan denna heta i sverige? Sökandet fortsätter. Tack ni som svarat! Ni pekade mig absolut i rätt riktning /Martin TURN SIGNAL SWITCH: [TABLE] [TR] [TD=align: left]"The turn signal switch is by far the most common source of problems. Most take it for granted, but it does a lot more than you think. The switch is important for horns, turn signals, brake lights, and flashers. The function of the horns is performed by a pair of small spring-loaded brass pins, or shafts, that contact the inner and outer ring of the horn contacts on the backside of the steering wheel. They complete the circuit to the horns when you press the ring. At the ends of the pins are larger-diameter heads that hold the springs in place, keeping them in contact with the horn rings. One pin is hot all the time, which is why you can honk the horn whether or not the ignition is on. Over time, the heads wear down, and the springs no longer hold the pins. That's when it's time to change the switch. It doesn't hurt to put a thin film of white lithium grease on the horn contact rings. The function of the turn signals is integral with the function of the brake lights. When the turn signal switch is in its center or neutral position, the circuit for both brake lights is complete; when you press the brake pedal, both brake lights will light. This is also important for the flashers." [/TD] [/TR] [/TABLE]
  18. @ducati : Ja, jag misstänkte det. Men vad är det? Vad heter den? Hehe! Jag står och trampar lite nu eftersom jag inte vet riktigt vart jag ska vända mig..
  19. Hehe! En glasrörsäkring alltså.. Kreativt och bra att veta om det skulle köra ihop sig. Men det känns ju som att man måste kunna köpa nånting riktigt om det skulle behövas.
  20. Hej alla kloka och absolut mer kunniga människor där ute! (Se bifogad bild. Tyvärr lite dålig) Jag upptäckte i slutet av säsongen att tutan på min 65.a fungerade lite när den ville och senare ville den inte fungera alls. När jag senare skruvade isär så märkte jag att nav och kablar var ganska slitna, plus att allt hade lossnat inuti vilket gjorde att jag har klippt av kablarna när jag rattat. Hehe! Men sedan ser jag att under navet så sitter det en vit plastgrej med kablar och två stift. (den ser nästan ut som en stor hörapparat) Dessa stift har var sin fjäder och ett huvud som sedan har kontakt med baksidan av navet...?? Gissar jag på Jag är faktiskt lite osäker på hur detta funkar.. Men grejen är att båda stiften av AV på min! Jag har ingen riktig koll på vad denna gör och inte gör, samt vad den heter(?) eftersom jag måste fixa den. Måste jag köpa en helt ny? Kan jag laga bara stiften? Jag har kollat på VP under alla möjliga el-grejer, signalhorn, blinkers eller allt möjligt som sitter i ratt-området men har inte lyckas hitta något. Hoppas verkligen att någon kan hjälpa mig! Tack så länge! /Martin
  21. Tjena! Ja... Jag plockade isär allt, bytte ut delar till dom jag fick med i renoverings-kitet, tvättade allt, målade om själva ventilen och staget, smörjde och satte ihop det igen! Det var (nästan) inga problem... Hehe! Och jag visste (nästan) precis vad jag höll på med. Men jag tycker själv att det gick hur bra som helst och ventilen ser ut som att den är helt ny. 6 timmar tog allting. Jag har dock inte monterat den på bilen ännu. Den ligger på bänken och väntar.... Men jag kunde inte hitta några skador eller några uppenbara fel på den förutom en eller två dåliga packningar, så jag hoppas verkligen att problemet är löst och att det nu inte skall vara något läckage. Jag är inte så jättesugen på att köpa en ny, otroligt "tråkiga" tusenlappar. Men den ska fan funka nu... Annars kommer jag verkligen klia mig i huvudet.
  22. Hej! Tack för era svar. Jag dök in i skiten och började plockade isär... Och det visade sig att den bakre delen där kulbulten sitter är en helgjuten del, alltså hela staget och bakre delen av ventilen (där kulbulten sitter) är en enda långa helgjuten del! Men men.. nu är allt renoverat, tvättat, smörjt, målat och ihopsatt igen! Nu skall det bara tillbaka på bilen och så får jag hoppas att allt funkar som det ska.
  23. Hej hej! Efter lite om o men, en del kaffe, svordommar och telefonsamtal så fick jag äntligen loss kontrollventilen på min 65.a! Den läcker ölja och jag tänker göra en renovering. Men innan jag går vidare så tänkte jag höra om någon här har erfarenhet av kontrollventilen och kan ge mig något tips eller trix på hur jag "enklast" får isär själva klumpen från staget! Kan inte hitta någon info på HUR staget sitter i ventilen... Om det är konat? Gängat eller vad?? Jag kanske är helt ute och cycklar här!!? Den kanske inte går att dela mer än i ventilen? Hela staget kanske ÄR den bakre delen av ventilen? När jag googlar eller kollar på youtube när folk renoverar så har dom bara själva ventilen när dom skruvar, staget är borta. Därför har jag tagit för givet att det skall går att få av....... Hmmmmm... Jag tänkte att jag hör mig för här innan jag ger mig på den så att jag inte gör något klumpigt och har sönder den i onödan. Tack så länge! /Martin
×
×
  • Create New...