Jump to content

Mustangmike

Medlemmar
 • Posts

  697
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Everything posted by Mustangmike

 1. Nej, då är det ingen Mustang längre. På det spåret skulle Ford kunna spinna vidare på en "Folkligare" GT40 som inte kostar miljoner, en back to basic GT 40 med en typ dryga 400Hk Coyote och grymt chassie och övrigt inte nertyngd med massa skit, sen kan dom få göra en lite lyxigare värre version med mer lullull och stoppning. Mustangen skulle återgå lite till ursprunget igen, den har glidit lite väl långt från grundkonceptet kan jag tycka. Märkligt med elsuven eller vad det är som fick heta Mustang.
 2. Tycker det är dags för ett rejält facelift, det har hänt för lite på designsidan
 3. Kan bli snyggt om du sätter på 20-30mm spacers så du får ut hjulen, nu ser det ut som.... nån som köpt fel fälgar.
 4. FR500S köpte jag av dig Peter och kan intyga att dom är verkligen bra och utan resonans på en original eller lätt justerad bil. Med headders och racekattar blev det ett jäkla liv. Men vad jag skulle komma till är att FR500 är ju i princp outslitliga eftersom dom är bra plåt och just para plåt och är bara en tom burk med en avstämd längd på det avkapade röret igenom. Dvs. innehåller ingen ull ellar annat dämpmateriel som brinner upp med tiden eller binder fukt som gör att dom rostar sönder. Är dom Borladämparna du nämner samma typ av konstruktion? Personligen tycker jag att rätt avstämda ulldämpare på feta rör ger ett mysigare och dovare ljud. Som dom X-force jag hade med inbyggda silent choice ventiler. Tror dock att dom är väl tysta även i öppet läge på en bil med originalkattar. Dom lät (nästan) som en originalbil i tysta läget även med preppad snurra med racekattar & headders.
 5. Knutstorp är ju galet kul bana, har bara kört hoj där och undrar hur det är att köra med bil, måste va jäkligt spännande å dra nedför backen mot Lithon och sedan över krönet ut på rakan...... fantastiskt kul med hoj i alla fall
 6. LaddHybrid är modellen. Kör en Laddhybrid till vardags och tycker det ä smidigt på kortare resor och helst varmt eftersom motorn startar om du vill ha värme (drar ca 0,3 l/mil för att få värme när den drivs framåt av el). Laddar enbart på jobbet eller hemma. Men kollegor som har elbilar beklagar sig. En ofta förbisedd detalj med elbilen. Att förutom ha tillgång på kontot vara beroende av mobilen, en drös med laddappar (olika för alla ställen, som ska installeras aktiveras med bankid etc) och bra internet för att kunna ladda bilen för att kunna fortsätta den lite längre resan, ja sen ska det finnas en stolpe att ladda på som passar din och ditt resesällskaps resplan med mat eller fikastopp, hoppas det är ledigt, inte hängt sig, väntar på uppdatering eller har bilar i kö. Ja och sist men inte minst tillräcklig kapacitet i ledningen när du väl kommer till. När väl allt var klart skulle bilfan (ID4) uppdatera sig och fick vänta 10 min till. Mycket som kan faila. Tänk va enkelt det är att fylla på bensin, lite medel på kortet eller man kan till och med gå in ock betala med papperspengar.
 7. Absolut håller med, men det handlar om Time to market också. Här har dom tagit en kalkylerad risk. Komma ut med en produkt, som kanske inte är 100&% optimal ur alla aspekter (kanske även lönsamhetsmässigt) och vara med, eller missa tåget. Dom har självklart bedömt riskerna och ser till att eventuell kvalitets eller produktions monteringsfel inte drabbar kunderna för mycket. Tiden får visa om den blir ett surkart, (alla elbilar har en tickande bomb och stort frågetecken med sina batterier) en inte. Kunderna bryr sig i huvudsak om basbehovet, upplevelsen och initial driftsekonomi vid nyköp utifrån finansieringskalkylen, resten är ett oskrivet kort, för alla nya elbilar.
 8. Tycker inte det var så farligt, Ford är ju världsmästare på slang & kopplingar. Kika in i en Vanlig gen 6, och sen en GT350 och en sen en modern GT500. Helt galet många kylare, värmeväxlare och slang till förbannelse. Han jämför kopplingar på 80-talet, inte fasen läcker grejerna idag. Sen är det självklart dåligt ur produktionskostnads och möjlighet till felmontering samt underhåll. Men Hur många år har Ford lekt elbil, den här ville dom snyta ut lite kvickt för att hänga på tåget, så självklart kommer det bli bättre på sikt. Men, amerikanerna gör inget för sakens skull, utseende och upplevelse av det yttre är det som gäller sen kan man dölja det simpla mekaniken bakom kulisser. The American way
 9. Låter helt snurrigt, men ett tecken på att Ford gjort ett bra grundjobb med 2018. Folk köper CAI i bara farten för att man tror.... Har i.o.f. sett en del korkade CAI lösningar även på Gen 5. Snabbgashandtaget i ny tappning
 10. Menar du att dom CAI eftermarknads insugen som görs till 2018- (CAI = Cold Air Intake )tar in varmare luft än originalluftburken?
 11. Efter att ha läst alla trådar om dessa gamla gjutjärns block och allt som verkar faila efter 50 år skulle jag själv aldrig ens fundera på annat än coolt bordsuderrede för dessa. Skulle gå direkt på en Crate och helst aluminium. Men allt tar ju tid att sjunka in och inse, det som skulle bli en enkel översyn.....ja du vet. Å andra sidan är man inte ute efter highperformance hankar dom sig fram i en hobby- glidarbil några 100 mil /år trots en hel del brister. Ska du fuska kan du väl lika väl göra lite kreativt Åsanissemek. Varför hona upp hela loppen så dom blir för stora. Putsa av kanterna på dikena istället så ringarna inte snubblar och nöter av skärpan. Det vassa diket ska få mjuka övergångar mot loppet. Då får du en kortare ojämnhet där ringarna ev. rör sig just där men trycket är ju inte så stort där nere ännu och då har du tätt och fint uppåt där kompet ska byggas upp. Metallsprutning och honing kanske skulle funka men troligen inte ekonomiskt. Eller fikabord i myshörnan på garaget
 12. Den där ser trevlig ut, faktiskt sugen på byta till en Tenere igen, T700. Hade en Tenere 660 tills för ett år sedan men tänkte nu var det dags för HD igen, men det får kanske vänta några år till Kör mest på Qvaranan.
 13. Fasiken att Mustang 4an är så kass, jag som funderat på en cab emellanåt. Kul med jämförelser av väghållning på gamla bilar. 1987 ägde jag en Alfa Romeo Spider 1984, den var baserad på gamla Guila plattan som var en tidig 60-tals konstruktion. Låg och fin med BBS fälgar och på den tiden breda 195mm lågprofil Pirellidäck, trots det gick det att hålla betydligt högre kurvhastighet med min nya Volvo 240DL 1987 tjänstebil med original snik Gnislaved 175orna. Alfan var såklart roligare och det gick att köra uppställ på torr asfalt. Karossen var väldigt mjuk och vanligt på dessa är att karossen viker sig bak, sprickor bakom cabben och nya veck uppstår i bakre skärmkanterna, så skedde även på min. Men jag hann med två kontinentresor och hade mycket kul med den innan. Såg den på Skokloster 1:a maj Italien träff för typ 8 år sedan. Bilar är kul men mest hoj har det blivit
 14. Gör en riktig fyrhjulsinställning, jag hade liknande problem på min 07a efter ett bäramsbyte och lite annat framvagnsmek som jag inte trodde skulle påverka den inställning jag gjort året innan. Jag hade visserligen 295 bak å 255 fram vilket förstärker problemet vid spårig vägbana. Bilen gick bra på slät väg och styrde fint in och ut i böjarna men var orolig i spårig väg och f.a. vid regn var det koncentration som gällde. Toe in stod 0,5 grader fel och efter gick bilen perfekt.
 15. Datorer i all ära men känn försiktigt på utblåsen så känner du om en är död. Kan vara spole, stift eller, .......... hundra grejer till men du har säkert tur så det är något banalt. Kan vara smart att göra på kall motor
 16. 7500rpm är ju rödstreck men 750 funkar väl. Generellt gör du som du vill så länge du är nöjd med gången. Varför ska du ändra?
 17. Snygg bil och kul med diskussionstrådar här men för din egen skull så du inte tappar gnistan Testa Internet....typ Google. Skriv Mustang 2012 i sökrutan och välj bilder. Voila Sen kan du labba med olik årsmodeller, lägga till ett tillbehör eller attribut i sökningen ex "Chin spoiler " du får väldigt många uppslag. Ett annat tips är att gå in på Americam muscle och kika på ett tillbehör och där har du förutom företagets egna produktbilder oftast massor med kunder som lagt upp bilder på sin bil med just den modden, ofta hittar man t.o.m. sin egen färg och dom hjulen eller tillbehöret.
 18. Mustangerna ska köras i solsken och stå i garage när det är fuktigt, det är sen gammalt
 19. Tyvärr ingen video jag har men det finns säkert på tuben om ämnet. Obs! Det måste inte vara Colaburk, det går med Pistonhead Haze Lager också
 20. Ta en vanlig colaburk och klipp ut en lagom bit så den går att linda runt röret men inte ett helt varv. Klipp den så den blir lite kilformad i änden mot kopplingen. Lagom utstick bakåt och vik upp en kant så du har något att håla i. Sen är det bara att föra in den och vrida den lite med spetsen sist. Ta lite WD40 på kopplingen innan. Det är en spiralfjäder som sitter i bulan på kopplingen som du ska in mellan. Det ser skitigt ut på bilden så blås rent när du sprejat WD40. Det har funkat för mig iallafall. Lycka till.
 21. Frågan är svår och jag har försökt i fem år, svaret är att det beror på. Grillar och bakspoilers är som skor, man kan aldrig ha för många. Älskar min Musse som man på ett par mystimmar i garaget byter stil på med lite hjul-, gril-, och spoiler-byten. Övrig stil, fälgar, däck, huv, scoops och kjolar, stripes m.m. och inte minst humör och dagsform avgör. Under åren har jag samlat på mig fyra grillar (tre bakspoilers) som jag alternerar. Grillarna hänger i en rad på garageväggen framför bilen. Oftast återvänder jag till Original GT mellan dom övriga. Bullit grillen är en favorit, Eleonor har jag inte kört med ännu. Jag har även en omgjort ribbad billet. Billet grillar finns det många varianter på, Eleonor finns minst tre typer med lite olika avstånd mellan dimljusen och olika struktur på meschgallret.
 22. Snygg, Satin silver, min favoritfärg. Ovanligt att inte ha spoilern på bakluckan, var inte det std. på GT? Bara Bullit å V6 som inte hade eller.....
 23. Jösses, sju lax för en vaxning, må så vara supervaxning med fantastiska nanopolymerheavyduty titaniumceramikrmollijox. Ursäkta min skepsis men har du mätt repdjupet med elektronmikroskåp eller hur kan du veta att reporna bara är i behandlingen som skulle skydda mot....och inte är i klarlacken? Googlar man på Diamonbrite verkar det vara humb.. förlåt ännu en superprodukt och garantierna är inte värda pappret det står på. Polera bort reporna, lägg på en juste vax och köp inget sånt mer
×
×
 • Create New...