Jump to content

illern

Klubbmedlem
  • Inlägg

    19
  • Blev forummedlem

  • Senaste besök

  • Days Won

    2

Allt skrivet av illern

  1. Hej alla! Då har jag utfört första modden på min nya GT -16(även min första muskelbil). Tänkte berätta lite om hur det gick och några problem och kvalitetsbrister. Köpte mig en Steeda functional race wing efter att jag såg BigShadows bil i forumet med denna vinge. Så här blev resultatet iallfall. Vingen är av glasfiber med gelcoat eller något på utsidan. Den är olackad och jag valde att lacka den i blanksvart. När jag var till lackeringsfirman så var ytan för porig för att lacka direkt så dom fick lägga slipgrund och slipa hela vingen. Vingen är något vågig i ytan som inte slipgrunden skulle täcka. Syns om man tittar i ljuset längs efter den. Tycker dock att resultatet blev bra ändå. Olackad yta. Nylackad. Vingsidan är olackad och kommer i blanksvart plexi eller liknanden. Kanterna var ljusgråa efter tillverkningen och dessa våtslipade jag med 800 papper så blev dom släta och nästan svarta, går att få dom ännu bättre med lite mera jobb. Montaget blev lite klurigare då mallen som är med inte gick att använda. Dels ska den måttas in mot befintliga hål i luckan efter orginalspoilern. Den har ju jag inte haft vilket gör att hålen man skulle måtta in mot inte fanns. Dessutom så var mallen som var utskriven och följde med bara hälften så stor som den skulle varit. Skrev jag ut den själv från nätet så var den fortfarande för liten. Tillverkade egna mallar efter idé från en video på CJ pony parts där man monterade en annan modell av vinge. Slipade till, kapade och borrade 4st gula spikplugg så att dom passade i 1/4 hålen i vingen. satte fast dom i en pappremsa av lite tjockare modell. Sen satte jag dit alla fyra och ställde på vingen på luckan. Mätte in och sedan tejpade fast remsorna på luckan och lyfte bort vingen. Borrade sedan i dom förborrade spikpluggen med en 2mm borr. Använde sedan en "julgran" för att borra upp till 7mm. Monterade sedan dit med skyddsplast på luckan som klistrades dit och en gummiduk mellan den och vingen. Karrosseri kit mellan brickorna på undersidan och luckan som ska täta hålet för vatten. Tyvärr var det flera kvalitetsbrister på vingen tyckte jag. Hålen i sidan som skall hålla i sidobitarna var inte borrade i vingen med samma vinkel som dom skulle sitta vilket gjorde att dom försänkta skrivarna stack upp och jag fick försänka ytterligare. Sen var det nog tur att jag inte använde mallarna som var med då fästhålen i vingen(och fästena) inte var symmetriska på varje sida. Dom mallar jag gjorde för gummiduk mm passade bara på den sida som den var gjord efter. Allt som allt blev det rätt bra på slutet och vingen skymmer inte mycket bakåt. Den har lite vinande ljud när man åker men inget som stör och gör man något annat än att lyssna efter det så märker man inte av det. Blev längre än jag tänkt detta, men finns ju bilder att titta på bland all text... /illern
  2. illern

    Utlåst

    Vad bra att det ordnade sig. Jag har haft mitt på balkongen med en ctek laddare hela vintern så jag hoppas den har underhållits som den ska, så det bara är att åka när jag stoppar i det. Fick ju tyvärr plocka ur det helt då jag inte har 230V ute i garaget. (bor i lägenhet)
  3. Jag har också beställt denna vinge från Steeda via Grufman för ca 1 vecka sedan. Detta efter att jag såg BigShadows bild i en annan tråd här på forumet. Får väl bedöma när den kommer hem hur det ser ut om man vågar sätta borren i luckan. Svårt att få en riktig uppfattning om hur den ser ut på bilen via bilder tycker jag.
  4. illern

    Utlåst

    Jag använder den lösa nyckeln jag fick med hela tiden under vintern. Jag har tagit ur batteriet och får använda den för att låsa upp/låsa bilen. Jag vrider den nog också ca ett kvarts varv eller så för att låsa upp, sen är det bara att öppna med handtaget. Man märker att det är lite motstånd när man vrider om nyckeln. Var noga vid stängning av dörren om du lyckats låsa upp den, då min sidoruta tar i listen ovanför dörren. Smäller man bara igen dörren så stannar den på rutan. Jag får trycka in övre högra hörnet på rutan samtidigt som jag stänger. För att låsa igen utan batteri får man vrida om i gaveln på dörren innan man stänger den.
  5. Performance package är standard på EU modellerna. Det är Custom pack du kan lägga till i EU.
  6. Jag kommer också att bli kvar i Ford if efter att mina 6 mån prova på gått ut. Ringde och kollade och priset var bättre än tex det bolag jag har idag till min andra bil. Det man ska tänka på när man byter från Fords försäkring är att under dom 2 första åren(el 4000mil) får man ut en ny bil om den blir totalskadad. Det får man inte hos andra bolag. Där blir det marknadsvärde.
  7. Nu har jag tagit ur batteriet(kopplat in ctek), höjt trycket till 3 bar i däcken och ställt in en torrboll. Låste bilen innan jag tog ur batteriet. Låste sedan upp förardörren med låskolven från utsidan. (pilligt att ta bort skyddskåpan. Fick trycka ordentligt med nyckeln för att lossa den) Aktiverade låset igen via gaveln på dörren. Dock måste man vara aktsam då rutan inte längre åker ner när man öppnar dörren. Detta medför att den tar i kromlisten längst bak i övre högra hörnet. Man måste trycka rutan innåt i det hörnet när man slår igen dörren igen. (Jag gjorde inte det först och förstod inte varför dörren inte gick igen helt.....) Allt annat förblir låst när man gör på detta sätt. Nu ska jag bara byta till ett kapell som passar. Köpte biltema med längd 4,8m och det går inte ner över både bak och framkant på bilen. /Göran
  8. Måste också ta ur batteriet och köra ctek hemma då jag inte heller har el i garaget. Men blev lite fundersam på det du skrev om låsen. Jag vill inte gärna ha min olåst och funderar om inte det kan fungera om man låser bilen som vanligt och sedan tar ur batteriet? Förblir inte passagerardörren låst då? Sen fungerar ju nyckeln i förardörren för att låsa upp och låsa. Tänkte ställa min nu i helgen inför vintern. Lite synd då man bara haft den i 2 månader ännu. /Mvh Göran.
  9. Vid långkörning så drar min 2016 GT 1.0 l/milen. Har nu kört 400mil med den och totalt står det 1,17 på dessa mil. /Göran.
  10. Lyfte upp bilen idag för att kolla lite hur det ser ut där under. Passade på att ta lite kort också. Fastnar mycket skit i den kletiga underredsbehandlingen iallafall. Finns i princip bara ett skydd och det är hasplåten under motorn. Lade med en zip fil med 15st kort på undersidan.(15Mb) /illern Mustang.zip
  11. Det lilla jag sett under bilen.(har inte lyckats köra upp den på lyft ännu) så har dom i allfall sprutat hela undersidan med underredsmassa. Har inte sett hur bra dock då jag knappt får in huvudet under bilen.
  12. När det gäller GPS:en så upplever jag lite av samma problem. Man kan egentligen bara använda snabbaste vägen då dom andra valen skickar ut en på lite konstiga vägar inkl grusvägar. Hittar ingen inställning för att ta bort dessa. Ang huven så ser jag att min fladdrar lite i bakkant när man kommer upp i lite fart. 100 och uppåt tror jag. Har ju inte kört mer än 300mil men inredningen är solid än så länge.
  13. Har haft min nya 2016 i 3,5v nu. Kört 330mil. Det är en Gt fastback automat med custom pack. Har inte haft några problem med den än så länge. I Europa ingår redan Performance pack och det enda andra pack man kan lägga till är Custom pack. /illern
  14. Då har jag till slut fått min Mustang. Var dock en resa innan det gick vägen. 4 dagar innan jag skulle få hämta bilen körde man bilen i diket och skadade den. Snacka om att man blir chockad när man räknar ner timmarna tills man ska få hämta den.... Dom kunde inte få tag i en likadan bil utan bara i andra färger. Hade sån tur att man på Upplands Motor i Kista hade en precis likadan bil på lager. Bokade den omgående och hävde köpet på första firman. Var ner igår och hämtade nya bilen i Kista :) Blev nån vecka extra och en del extra grubblerier men nu står den i garaget. /illern
  15. Tack. Om en dryg vecka är det dags. Den 9:e får jag hämta bilen. /illern.
  16. Hej! Se i manualen på sid 41 och 44. Där står hur man kan ställa om till den funktion som du har just nu och för att få tillbaka orginal. Skulle tro att du råkat ändra detta. Utdrag från manualen sid 41. Omprogrammering av upplåsningsfunktionen Upplåsningsfunktionen kan programmeras om så att endast förardörren låses upp. För att växla mellan upplåsningsläget för förardörren eller för alla dörrar håller du både låsningsknappen och upplåsningsknappen på fjärrkontrollen intryckta i tre sekunder. Körriktningsvisarna blinkar två gånger för att bekräfta ändringen av upplåsningsläget. I upplåsningsläget för förardörren låses bara förardörren upp när du trycker på upplåsningsknappen en gång. I upplåsningsläget för alla dörrar låses alla dörrarna upp när du trycker på upplåsningsknappen en gång. Upplåsningsläget gäller för fjärrkontrollen. Du kan också ändra mellan upplåsningslägena med hjälp av informationsdisplayen. Se (sida 69). /Mvh illern.
  17. Hej alla! Jag är en 43 åring från Sandviken. Har just beställt en ny blå GT Fastback 2016 med custom pack och automat ifrån Linköping och väntar på leverans i början på aug. Bilen är tillverkad och väntar på att få komma hit. Har pratat om Mustang sedan 20-25 år tillbaka och nu äntligen har jag slagit till. (antar att det är en lite sen 40 års kris :P ) Spänd förväntan på nya bilen och hoppas att det ska bli en fin höst så man hinner med att åka lite innan vintern slår till. /Göran.
×
×
  • Create New...