Jump to content

Grillspett!

Featured Replies

comment_118720

De här grillspetten är testade på allt från småttingar som knappt fått tänder till gamla damer som har börjat tappa sina. Reaktionerna är alltid 100% positiva :)

Vi börjar med vanlig blandfärs, ca 200-250 gram/person.

1 ägg blandas ner i färsen för att få något som binder lite.

kryddningen består av:

Dijonsenap

Barbecuesås original, gärna med lite rökig smak.

En skvätt kalvfond

Salt

Peppar, jag brukar ha en blandning av vit, svart och rosepeppar i kvarnen.

Grillspett1.jpg

Blanda och forma till "korvar", sätt i ett spett. Hoppa över att blötlägga spetten, bara onödigt arbete..

Tänd grillen och sätt gallret på mellanhöjd

Grillspett2.jpg

Vänd ofta i början, använd en sked med långt skaft och hjälp till så att de inte fastnar i gallret. Klabba inte på nån olja!

Använd handskar då det brukar bli ganska mycket pyssel ovanför glöden med att vända spett.

Grilla till de blir lagom genomstekta, övergrilla inte.

Grillspett3.jpg

Njut!

Smakar även gott att värma, kvarblivna brukar bli uppskattad nattamat tillsammans med en öl.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i denna tråd...