Jump to content

Bilen dog, misstänker procomp CDI boxen..?


Recommended Posts

Halloj,

Var ute å gled med cougarn häromdan när bilen plötsligt dog, döden föregicks av en kraftig smäll (avgassmäll tippar jag på?), varför det small har jag ingen bra förklaring till mer än att CDI boxen fick spel och fixade en misständning av något slag...(?)

När jag sen testade starta så tände den inte till, motorn gick dock runt fint som vanligt. Kollat brytar/rotorpinne å den snurrar som den ska å sitter stabilt. Kommer också bra med soppa till förgasaren och inga missljud eller trögheter när motorn drar runt.

Har ett procomp tändsystem, (CDI ignition box, tändspole, fördelare) och försöker nu sätta mig in i hur systemet funkar och hur jag ska angripa felsökningen. Sitter också ett relä innan CDI boxen.

Är det nån som har erfarenhet av procomp eller MDS eller motsvarande tändsystem?

Min CDI box matas med 12+ från tändningslåset samt 12+ via relät (batteriet enligt kopplingsschema). CDI boxen i sin tur matar tändspolen med + och -.

En fråga som jag inte hittat något svar på; när jag vrider på tändningen (ström på) så får jag 12+ till CDI boxen enligt kopplingschemat i nedan länk. Ska det då gå vidare 12+ till tändspolen också, eller sker det först när jag försöker starta motorn?

http://www.store.procompelectronics.com/images/6AL-2%20CDI.JPG

Tacksam för tips!

Mvh

H

Link to comment
Share on other sites

Ingen elkunnig som kan kasta lite ljus på hur och när det borde matas volt till tändspolen och hur denna ström beter sig när man försöker starta?

Har labbat lite mer, kopplat förbi relät och har nu 8,14v fram till tändspolen när jag slår på tändningen. Men när jag försöker starta försvinner dom och min multimeter visar inget värde alls.

Är fortfarande insnöad på att CDI-boxen är paj... Finns det något annat bra mätverktyg som jag kan ha nytta av vid denna typ av felsökning?

Tackar!

H

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...