Jump to content

Hydral lyftare,Comp Cam


stickan ht-68

Recommended Posts

När jag justerade mina hydraliska Comp Cam lyftare ett kvarts varv extra till tre kvarts varv så gick några lyftare lättare att dra ( det var mindre motstånd ) än dom övriga. Motorn hade varit varmkörd men stått ca 1 timme. Är det något man behöver oroas sig för. Motorn är en 302:a .

Link to comment
Share on other sites

Orsaken till att jag drog lyftarna ett kvarts varv till är att jag har ett litet missljud från någon lyftare eller vipparm. Nu kör jag med Kendall 10/40 mineralolja. Har använt Omega ventilrensare samt gjorde filter och oljebyte.

då har jag fyll på med en tjockare mineralolja 20/40, och nu hörs det inget missljud alls efter 50 mils körning. Så enkelt var det.

Link to comment
Share on other sites

Tja, jag har haft liknande ljud etc ( både Ford / Comp rull lyftare vid olika tillf i min 302), OCH samma "ned-tystande effekt"

av att prova tjockare olja, så, anledningen kan vara att ventil -fjädrarna i "peformance" toppar (div olika fab) är för hårda

och hydraliken i lyftaren kollapsar av trycket från fjädern i vissa lägen/varv etc..En tjockare olja "håller emot" bättre, men,

innebär kanske något trögare motor/mer slitage..? kanske..? bara en ide´..

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...